Şimdi Ara

Napicam Okulu bıraksamı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evt arkadaşlar ben Adem 2004 dogumluyum malasef devamsızlıktan kaldim.Konuya gelirsek beni okulda herkes eziyordu Işte vuruyorlardı kafama yemegemi çantamdan alıp yiyorlardı Benle dalga geçiyorlardı iste mal bu çocuk diye 9.sınıfken yani 2004 iste.Devamsiziktan kaliyom 2005 lilerle okuyom Arkadaşlar Ilk donem tepkimi cok koydum beni kimse ezemedi.Ama şimdi gecen hafta 3 4 kisi iyi arkadaş olup benim üstüme gelmeye başladılar ve 1 yas büyüğüm arkadaşlar ben bide öyle güçlü degilim zayıf çelimsiz bi çocuğum.Bu aralar 3 4 kisi benim kafama vurmaya başladılar yere düşürmeye başladılar dedim bağırdım ama hala gülüyorlardı.sinifta keko var baya Okul adini vermicem.Annem babama hic söylemedim bu konuyu okulda cok kotu annem babamda biliyor ama hala gönderiyorlar okula benim mahhalemde anadolu lisesi var mis gibi gondermiyorlar.Derslerim kötü diyorlarki yapamazsınız.Dogru derslerim cok kötü benim.Simdi 2005 çocuklarda bana Surekli vurmaya başladılar okula gitmek istemiyorum Napiyim??? Ltf cevap?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Cevap?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba Adem. Mesajını tesadüfen gördüm. Umarım okulunu bırakmamışsındır(Tatilde olmasına rağmen). Şu anda yaşadığın sorunların çok büyük olduğunu düşünüyorsun kendine göre. Ama okulu bırakırsan asıl o zaman hayatın boyuncu ezik olacaksın. İstediğin kızla evlenemeyeceksin eğitim seviyen düşük diye karın çocukların seni hor görecek. Tavsiyelerini bile dinlemeyecek çünkü sen onlara göre cahilsin. Unutma hayat bir savaş alanı sen bu savaştan galip çıkacaksın. Arkadaşların seni dövüyorlarsa her gün dayak atsınlar diye yanlarına git senin azminden onlar korksun. *Umudunu Kaybetme* adlı filmi seyret.
  • Hiçmi arkadaşın yok onları topla sende onlara kafa tut

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Eski sınıfımla konusmuyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Okulu değiştircem insallah

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sakın haaa okulu mokulu bırakayım deme!. Oku kendini kurtar, her şey eninde sonunda gelir geçer, çaresi de vardır
  • Birakmiycam kekolarla okuyorum ya vallah INS okullar acilmaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sizce aileme soyliyimi bu durumu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Görenler yazsın ya Bi el atin ya napiyim?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

  • Merhaba Adem. Bulunduğun duruma çok üzüldüm ve sırf sana bunları yazabilmek için bir hesap açtım.
    Böyle bir durumla karşılaştığında ilk yapman gereken kendini suçlamamaktır. Sen anlattıklarına göre kendi halinde okuluna gidip gelmeye çalışan naif bir gençsin, onlar ise sana eziyet etmekten zevk alan zorbalar.
    Sen davanda sonuna kadar haklısın ve kesinlikle kendinden veya eğitiminden taviz vermemelisin. Önemli olan eğitimine devam edip, daha liseye yeni başlamış genç beynini alabileceğin bilgiler ve deneyimlerden mahrum etmemendir. Asla ama asla başka insanların senin hakkını yemesinin ardından kendi hayatından bir şeyleri koparıp atmamalısın. Bilakis, senin gibi masum bir öğrenciye şiddet uygulayan kötü amaçlı zorbalar olarak onlar yaptıklarının cezasını çekmeliler. Bu cezayı ise öğretmenleriniz veya müdürlüğünüz yapmalıdır. Gerekirse senin ve onların sınıfları, gerekirse okullarınız ayrılmalıdır, ancak hiçbir koşulda sen eğitiminden feragat etmeyi aklına bile getirmemelisin.
    Lise eğitimi sana birçok şey katacaktır. Gerek genel kültür, gerek sosyal yetenek, gerek de ayaklarının üzerinde durup hakkını savunma açısından kendini lise hayatında geliştirip, daha özgüvenli biri olarak mezun olacaksın, özgeçmişindeki etkisini saymıyorum bile.
    Şu anda ise yapman gereken ilk şey, gidip ailene okulundaki bu öğrenciler tarafından sana yapılan şeyleri bir bir anlatıp, okula gelmelerini ve bunu müdüre, müdür yardımcısına iletmelerini istemektir. Ailen görmezden gelmeni isterse, veya bu durumda yapılması gerekeni yapıp okuluna gelmezlerse, veya arkanda durmazlarsa yapman gereken ilk şey inisiyatif alarak öncelikle müdür yardımcısına gidip durumu açıklamaktır, ve en basitinden sınıfını değiştirmesini istemektir. Eğer o da yapılması gerekeni yapmazsa direk müdüre ulaşman gerekir. Müdür yine de bir yaptırımda bulunmadıysa okulunun psikolojik danışma-rehberlik öğretmenine gidip anlatman gerekir, rehberlik öğretmenin sana yardımcı olacaktır.
    Bunları yaptığında sana bunu yapanlar daha da sinirlenip, hırslanıp, ya psikolojik olarak ya da fiziksel sana saldıracaklardır ve bir daha yapmaman için seni tehdit edeceklerdir diye tahmin ediyorum. Eğer böyle bir şey yaparlarsa kesinlikle susmamalısın, kesinlikle sinip sana bunu yapmalarına izin vermeyip, bir daha gidip tehdit edildiğini sana son seferde yardımcı olan her kimse o kişiye aynı şekilde anlatmalısın.
    Lütfen ne yaptığınla, ne yapacağınla ilgili olarak bizi tekrar bilgilendir. Senin için bu sayfayı devamlı olarak kontrol edeceğim. Attığın adımları, ve geri dönüşlerini buraya aktarabilirsin. Eğer açık açık belirtmek istemezsen bana özelden mesaj da atabilirsin. Emin ol bu günler geçecek, içini rahat tutmaya çalış.





  • Mehmet_Utku kullanıcısına yanıt
    Tek kelimeyle ADAMSIN!!
    Kardeşim senin bu yaşadıklarını ben de yaşadım 6-7 yıl önce aylarca dayak yedim farklı kişilerden ..
    Yeri geldi sopalarla,yeri geldi beyzbol sopasıyla,yeri geldi hiç tanımadığım 4-5 kişiden üst üste böyle sayamacağım kadar çok dayak yedim aylarca ve her gün.
    Tabii korkuyorduk birilerine söylemeye de. Üstüne gide gide gide dayak yiye yiye hem daha da güçlendim hem de bi yerden sonra bıraktılar.
    Hem de bunu yapanlar en yakın arkadaşlarımdı bi sene öncesine kadar da ayda bi filan denk gelsek konuşurduk.
    Şimdi hepsi keko boş adam ellerinde sigara kimi okulu bıraktı kimisi boş boş ünilerde 2 yıllık üni okuyor.
    Benimde zamanında yukarıdaki abin gibi bir yardım edenim olsaydı belki hayatım çok daha değişik olurdu.
    Sen şanslısın yukarıdaki abin ne demişse harfiyen yerine getir.Dersine çalış,kitap oku,spor yap.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.