Şimdi Ara

nakit ve bilgi kazançları. adlı yazımda önemli maddeler-fikirler.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • BUNLARI BİLİYormusunuz _?
    BORçLAR KANUNLArı VE YAPILMASI GEREKENLEr.

    1.Bağkurda askerliği ve daha önceden sigorta başlangıçını saydırarak seneler kazanıp erken emeklilik ve gereksiz prim ödemeyi ortadan kaldırmak. işyeri açarken eksik bozuk ve yapılması gereken yerleri dükkan sahibi ile tesbit ve tamiratının yapılması veya verilen kiradan yada ücretten düşülmesi. (en basitlerinden bir örnek)

    2.Yurt-kur borcu : 5 bin liralık borcu ödeyemeyen bir üniversite öğrencisi YURT-KUR borcunu yapılandırırken borç tebliğ edildiğinden bu yana 3 yıl geçtiyse faizli yeni tutar 5 bin 800 TL olacak. Bu öğrencinin bu tutarı 36 aya kadar taksitlendirme imkânı var. 36 ay vadede borç 6 bin 650 TL’ye ulaşacak. Ancak borcun aylık taksiti 180 TL civarında hesaplanacak.

    3.Su borcu affı - Elektrik borcu affı - bağkur borcu affı.

    4.Kredi kartlarımdan yada mevduat hesabı kartlarımdan kesilen 30 TL 'ler 40'TL ler vardı.Bunlar tam bir hırsız üslubuyla benden habersiz benim paramdan alınanlar.Senelerdir kullanmadığım kartlardan alınan TL'ler tabi sizin kayıplarınızlada binleri geçiyordur.
    Buna çarede bankanın müşteri hizmetlerine telefon açılarak hizmet veya gider dökümü alabilmek sonrada kesilen paraların geri alınması için bir dilekçe yazılması !!! .Ben yeni öğrendim bu konuyu ve yapıcam inş.Bazı yerlerdede hizmet dökümünü fax yada e-mail yoluyla alınmasını yazmışlar.Yani birşekilde o döküman alınıp.Talep dilekçesini bankaya , talep gerçekleşmezsede tüketici haklarına şikayetle alınabilir. ( şöyle bişeydaha vardı; öğrenci belgesiyle almak gibi ama son çalınan hizmet bedelini geri veriyolar. bunuda her ay yada alındığında herseferinde mağdur mağdur gidip gelemezsin)

    5.Ve tekrar bankalar.Kredi alındığında çoğu zaman sizden habersiz yani kimsenin sizi bilgilendirmediği bir sigorta işlemi oluyor.bu işlemde yine sizden habersiz her ay 50 TL den başlayan bir kesim oluyor.Bazen katladığınıda gördüm 100 - 125 TL gibi lütfen bunlara dikkat edelim.Benimde başıma Bankasyada gelmişti.

    6.Bazı bankalar bayram veya yılbaşı kredisi adı altında masrafsız - faizsiz olarak verdiği kredilerde ek tahsilat yapıyor.Bunada dikkat edelim.

    7.Bu konu Ankaralı vatandaşlarımı ve de civar köydekileri ilgilendiriyor.Ankaramızda açılan işkur kurslarına katılmak için onca yolu gelip metrelerce uzunluktaki sıramı saatlerce bekleyen biri olarakda yazıyorum.Bence kurs için ilkterciğiniz Gazi üni. Beltek kursları olsun. İŞkur gibi %20 işistihtamlı ve sadece 10TL. (15ARALIK kayıtlar başladı.) Bugüne kadar gittiğim kursların hepsinden başarılı.Kursiyerleri olsun, kurs ekipmanları olsun bence çok iyi.Ben bir kurs bitirdim başarılı olanlara benim gibi bedava ingilizce kursuda veriliyor.Ve ardından 2 kursa yazıldım.Akşam saatlerinde 18:00 den sonra başlayan kurslara çalışan arkadaşlarım bile gidebilirler.

    8.İş ve AHLAk konusunda başarılı olabilmek için veya çocuklarınızda bu başarıyı sağlamak için gencbeyin dergisini şiddetle tavsiye ederim.Eski sayılarını bile düşük paralara alabilirsiniz.Zaten lambak zumbak gibi ağlanıcak halimize güldüren kağıt parçalarınada okadar para vereniniz vardır.Belden aşşağı kinayelere gevrek gevrek güleceğinize. Ahlak ve karekter sahibi bir patron olabilirsiniz.

    Saygı değer DH forum üyesi Arkadaşlarımın bu konudada bilgili ve iştecrübesi olanlar gereken yazıları 9 - 10 gibi madde madde sıralayacaklardır. inş. gerekenleri açıklayada bilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aRşİmET -- 27 Aralık 2010; 2:58:37 >



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.