Şimdi Ara

NAKED MOTOR SEÇİMİ YARDIM...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
19.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 2. el naked bir makina almak istiyorum fakat kafam çok karışık,karar vermekte zorlanıyorum...

    YAMAHA FZ6
    YAMAHA MT-03
    KAWASAKI ER-6N

    bu 3 model arasında sıkıştım kaldım...biraz araştırma yapınca kawasaki nin satış sonrasında (yedek parça temin ve fiyatları) konusunda sıkıntılı olduğunu öğrendim...MT-03 e biri iyi diyo biri kötü diyo...fz6 ise kendini kanıtlamış bir motor...

    amacım hız filan değil...naked olsun,rahat kullanımı olsun derdim o...



  • Gsr 600 de düşünülebilir.

    Ben olsam kawasaki ile suzuki arasında kalırdım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BatuhanGurlek

    Gsr 600 de düşünülebilir.

    Ben olsam kawasaki ile suzuki arasında kalırdım


    GSR600 güzel.....
  • gsr600 ü gözüm yemiyo yaa...büyük geliyo bana...çokta tecrübem yok çünkü...kawasaki de satış sonrasında zayıf kaldığı için kimse önermiyor...herhalde fz6 alıcam bu hafta...
  • Büyüklük açısından çok bi farkları yok aslında... gsr600 fz6 ya göre daha daha ağır oturaklı görünüyor sadece.... ABS avantajı nı da unutma...
  • Hepsi aşşağı yukarı aynı boyutta. Fz6 çok var piyasada. Gsr600 farklı ya daha bi havası var. Ayrıca bütçeye uyarsa aprillia mana 850 de olabilir.

    Söylemeyi unuttum Honda cb 600 f de çok güzeldir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuberlin -- 24 Ağustos 2010; 9:22:45 >
  • Fazer...
  • Suzuki Gsr600 kesinlikle 2 seçenekde Fz6 Fazer derim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victorist -- 24 Ağustos 2010; 16:32:04 >
  • tamamda fazer naketlıgını yıtırp racınge kaymıs ve guzel durmuyor normazl fz6 dha guzel bncebırde er 6 cok güzel yada
    3 yıl snra cıkacak olan hondanın konseptı
     NAKED MOTOR SEÇİMİ YARDIM...
  • gsr600 ile fz6 birbirine çok benzer motor yapısı olarak. ikisi de 12.000 devirde 98 bg güç üretir. gsr600 tork eğrisi biraz daha kararlı ve stabildir. fz6 için gaz kolunun on-off tuşu gibi çalıştığını duymuştum. yine aynı kişilerden 2007 ve üstü modellerde bu sorunun biraz olsun düzeldiğini de duydum.

    parça olarak kawasaki biraz sorunludur ama er-6n piyasası geniş sayılabilecek bir modeldir. e-bay gibi siteler kullanırsan orjinal parça ve aksesuarlarda sorun çekeceğini sanmıyorum. ama serviste ufak bir parça için uzun süreler bekletebildiklerini biliyorum.

    ayrıca amacın hız deilse 4 silindirli bir model tavsiye etmem. tamam sesleri çok güzeldir ama hem benzin sarfiyatları hem de bakım ücretleri daha yüksektir. Er-6n ya da mt03 daha uygun bence..

    er6n sıralı çift silindirli ve 72 bg gücünde bir naked olmakla beraber son hızı 210km/h civarındadır ve sakin kullanımda oldukça yakıt cimrisidir.

    mt03 ise tek silindirli 48 bg gücündedir ve tam olarak tork delisi bir alettir. 175 km/h civarında devir kesiciye girer. tek silindirli olduğundan dolayı titreşim olarak listedeki en titreşimli çalışan motosiklettir ama yine de şehiriçinde rahatsız edeceğini sanmam. tek kötü özelliği xt660 ta da kullanılan 660 cc lik motoru kullandığından ötürü 650-1200 cc vergi dilimine girer ve er6n, gsr600 ve fz6 dan daha yüksek vergi ödersiniz...

    sorunuz olursa yine yardımcı olmaya çalışırım




  • yamaha fz 6 varken neden mt03 ypms bırı eskı bırı yenı modelmı onu anlamdım bırde nakedlerde yamaha fz6 nın yanında neden fazerı yapmıs naket dıyoruz ama granajlı nasıl bı anlayıs anlatablck varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MR.Ş@HIS

    yamaha fz 6 varken neden mt03 ypms bırı eskı bırı yenı modelmı onu anlamdım bırde nakedlerde yamaha fz6 nın yanında neden fazerı yapmıs naket dıyoruz ama granajlı nasıl bı anlayıs anlatablck varmı?

    Hocam keşke önce sen bi derdini anlatabilsen :)
  • ne kadar çok silindir, o kadar çok masraf demektir.

    ER6-N, sıralı çift silindir ve 72HP güç üretiyor. Ayrıca dünyanın kendi kategorisinde en az yakan motoru ödülünü almış bir makina.

    sunduğunuz alternatifler arasında en mantıklısı ER6-N.

    eğer 4 silindirli bir makina alacağım dersenizde Kawasaki Z750'yi öneririm. FZ6 yada GSR600'den çok çok daha başarılıdır.

    fotoğraf fazla sözede gerek bırakmıyor sanırım;

     NAKED MOTOR SEÇİMİ YARDIM...




  • öncelikle cevaplar için teşekkürler,çok yardımcı oldular bana...

    NovariX ve flyingelephant arkadaşların cevapları er-6n e yaklaştırdı beni...nette 1-2 tane bana uygun bulmuştum onlarla bir irtibata geçeyim,olmadı artık fz6 alıcam...motora alıştıktan sonra motorsuzluk koyuyo bana hiç araba kullanasım gelmiyor...
  • Dostum sana bişey söleyim rahatlık ve hızın olduğu tek bir motor var honda cbf1000. Benden sana büyük bir tavsiye.. Fazer6 tanıdığım birinde var yarış motoru tarzında. Bence uzun yolda rahatlık istiyrsan dediğimi gözardı etme
  • servis konusunda yamaha hakkindada cok sikayet var. Internette YBR haric modellerde en ufak parca icin bile 1 aydan fazla parca beklendigini siklikla okuyorum.
  • başka bir forumdan arkadaş 98 model virago için 6 ay parça beklediğini ve sonunda yanlış parçanın geldiğini söylemişti.. ne kadar doğrudur bilmiyorum ama distribütör konusu bile muallakta olan bir Yamaha var ortada!
  • GT650 Naked . Ucuz yollu.
  • YamaHA FZ6 >> 4 silindir
    YAMAHA MT-03 >> tek silindir
    KAWASAKI ER-6N >> 2 silindir

    şimdi sizin kullanım amacınız önemli olan ona göre bir makine seçmelisiniz kaldıki bu makineler aynı düzeyde değil sadece tarzları aynı o kadar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NovariX

    ne kadar çok silindir, o kadar çok masraf demektir.

    ER6-N, sıralı çift silindir ve 72HP güç üretiyor. Ayrıca dünyanın kendi kategorisinde en az yakan motoru ödülünü almış bir makina.

    sunduğunuz alternatifler arasında en mantıklısı ER6-N.

    eğer 4 silindirli bir makina alacağım dersenizde Kawasaki Z750'yi öneririm. FZ6 yada GSR600'den çok çok daha başarılıdır.

    fotoğraf fazla sözede gerek bırakmıyor sanırım;

     NAKED MOTOR SEÇİMİ YARDIM...

    haklısın.fazer 8 i cok begenırdım ama cebide dusunmek gerekır.2012 er 6n gercekten cok ıyı cok ıdeal ve farklı bı motor.sarı rengınden bı tane alıcam ıns.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.