Şimdi Ara

Nafakada 2 formül gündemde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, Adalet Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kamuoyunda gündemden hiç düşmeyen konulardan biri olan "Nafaka ödeme sisteminin adil bir hale getirilmesi" için geçtiğimiz Ekim ayında önemli bir çalıştaya imza atmıştı. Çalıştaya bakanlar, bürokratlar, hukukçular, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katılmıştı.

    ÇALIŞTAYDA UZLAŞI ÇIKMADI

    Konu tüm boyutlarıyla tartışıldı, alternatif formüller üzerine konuşuldu, ancak uzlaşma sağlanamadı.. Kadın derneklerinin ağırlıklı olduğu grup mevcut sistemin devamını savundu. Yargıtay temsilcileri ve eşinden boşanmış erkekler ise, ömür boyu nafaka uygulamasının son bulmasını ve sınırlandırılmasını görüşünü dile getirdi.

    BAKANLIK İKİ FORMÜL ÜZERİNDE DURUYOR


    Adalet Bakanlığı mevcut öneriler ışığında yeni nafaka sistemine ilişkin yasa taslağına dair çalışmasını sürdürüyor. Bakanlığın da nafakaya bir süre sınırı konulması yönünde taslak metin hazırladığı belirtiliyor. Bu çerçevede Bakanlığın iki formül üzerinde yoğunlaştığı ifade ediliyor.

    İLK GÖRÜŞ: ALT SINIR KONULSUN

    Masaya konulan seçeneklerden ilki nafakaya bir alt sınır konulması. Bu alt sınırın 1 ya da 2 yıl olması gerektiği konusunda görüşler mevcut. Bu limitin üstünde ise evlilikte geçirilen sürenin yarısı ya da en fazla 5 yıl olması gibi kriterlerle sınırlandırılması hedefleniyor.

    İKİNCİ GÖRÜŞ: SÜREYİ HAKİM TAKDİR ETSİN

    Bakanlığın üzerinde durduğu ikinci formül ise yine bir alt sınır konulmakla birlikte nafaka konusunu tamamen hakimin takdir yetkisine bırakılması...Buna göre aile hakimi boşanmanın niteliği, süresi, eşlerin maddi durumu, çocukların velayetinin kime verildiği gibi kriterler ışığında nafaka süresini takdir edebilecek.

    SEÇİM SONUNA KALABİLİR

    Ancak düzenlemenin 31 Mart yerel seçimleri öncesi Meclis gündemine gelmesi beklenmiyor. Meclis'in çalışma takvimi oldukça yoğun. Yeni sistemin yerel seçimler sonrası TBMM gündemine gelebileceği konuşuluyor.

    https://www.memurlar.net/haber/802872/nafakada-2-formul-gundemde.html







  • türkiyede nafaka adaletsiz ve erkeği köleleştiren bir olaydır bunu savunan net insan düşmanıdır kimse birisine ömür boyu para akıtmak zorunda değil hele 1 ay evlenip boşananlara asla.



    2 önerim var ya sınır koyulsun nafaka miktarı ödeyenin hayatına müdahale etmeyecek biçimde azaltılsın hemde ömür boyu ödemesin mesela en fazla 5 yıl ödesin o da aldatma şiddet olayına karıştıysa

    diğer öneri aldığı maaşa göre adil bir miktar sunulsun o miktarı ödemesi bitince dahada ödemesin

    son olarakta nafaka ödenen kişiyede nafaka şartı gelsin. Mesela çalışan kadın nafaka almasın aldatma gibi olaylara karışan kadınlarda öyle

    çocuklu ailelerede ortak fon kurulsun kadında o fona düzenli para koysun (kadın çalışmıyorsa nafakanın en az %20 sini o fona aktarsın bir görelim kim neymiş)

    ömür boyu nafaka erkeğe zulümdür hemde evlilikten soğutur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 16 Ocak 2019; 15:34:28 >




  • evlilikte geçirilen sürenin yarısı daha akla yatkın duruyor
  • 15 yıldır nerdeydınız. Bu saattrn sonra ölen öldu yaralalnan hapse girdi yuvalar yıkıldı insnalar intahar etti yanı artık formule falan gerek yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadınlara her türlü eziyeti eden müsveddeler (aldatanlar dövenler sövenler) zaten bir yolunu bulup ödemiyor. Genelde nafaka ödeyenler, evlilikteki masum taraf oluyor.

    Bence adalet için bir formül bulunmalı :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 16 Ocak 2019; 15:41:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The SATANİST





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.