Şimdi Ara

n11.com artık iade de kargo ücreti kesiyor.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
3.631
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • eskiden böyle bir uygulama yoktu memlekette herkes kafasına göre at koşturuyor. örneğin 19.90 lık bir ürün alıcı öder ibareli. sepette 4.25 kargo ekleniyor. ürünü iade ederseniz. sadece 19.90 iade ediliyor size.
    arkadaş kanun diyorki. bu müşteri cayma hakkı süresince hiç bir masraf ödemeyecek. heleki karttan çekilen tutar hiç bir şekilde ne sebep olursa olsun kesintiye uğratılmayacak diyor. ama ne bir yaptırım var ne bir hakkını arayan var. kanun bunu emrediyorsa herkes uymak zorunda. ama bizim ülkemizde kümbeye yatılıyor 2 kelime sözleşme değiştiriliyor ama tüketicinin kapısını çalan yok ya ooh kafana göre kes milletten. cazlayan olursa da tamam al paranı de sustur. Avrupa ülkelerinde güncellenen bu kanunları kaldıramayıp kaç firma kepenk indirdi ama bizim burası at çiftliği. ne kanunu canım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smclk89 -- 23 Mart 2016; 22:49:50 >



  • Siz gene iyisiniz ben ürün yolladım teslim almamış , üstüne birde ödemeyi ertele demiş ne ş. var arkadaş
  • Hocam aslında olması gereken yasa olarak bu zaten. Başlıktan n11 iade de komisyon tarzı bir tutar ödüyor gibi algılanıyor.

    Sözleşme hükümlerinde alıcı aksi bir hüküm yoksa alırken kargo parasını vermek zorundadır diye geçer. Tek fark siz karttan peşin geçmişsiniz, kapıda ödeme yapmamışsınız. Kapıda ödeme yapsanız, şunu yazabilir miydiniz?

    Kanunun size demek istediği iade de bir tutar ödemek zorunda değilsiniz. Kargo parasını ödemek insiyatifinizdir, hiçbir site sen bu ürünün paketini açtın bende ödediğin tutardan sana kırpıp göndereceğim diyemez diyor.

    Olması gereken budur. Misal hızlıal tüketici memnuniyeti için kargo parasınıda iade ederdi. Etmese kimse ya sen neden kargo parasını vermedin diyemez.

    Ben her zaman ücretsiz kargolu ürün alırım bu tip durumlar için. Yoksa bile satıcıdan rica ederim, ücretsiz kargo için bir ödeme açar mısın diye.

    Ayıplı ya da yanıltıcı mal değilse hiç iade etmedim bugüne kadar. Fakat olsun eşeği sağlam kazığa bağlamak lazım.




  • soyken kullanıcısına yanıt
    hocam bildiğiniz yanlış. ana bir kanun maddesi vardır ve bunun dışındakileri alışveriş sırasında biz isteyerek yada istemeyerek kabul etsek de geçersizdir. keyfi iade cayma haklarında da. parayı cebinden de ödesen. firmaya hesap numaram bu kardeşim. ben bu ürünü almadım benim paramı geri iade et diyebiliyorsun. kanunların olması gereken ney ise gittigidiyor bunu uyguluyor. geri kafalılar kampanya yapmayı bilmiyorlar ama. doğrusu neyse onu uyguluyorlar. bir ürünü iade ettikten sonra satıcıya hesap numaram bu kargo paramı iade et diyorsun. durumu gittigidiyora bildiriyorsun. ve kapıda ödediğin kargo parasını dahi geri alıyorsun. iade durumu olmuşsa. tek bir kural geçer oda tüketici iade durumunda hiç bir masraf ödemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smclk89 -- 23 Mart 2016; 23:34:52 >
  • Eğer satıcı'nın bulunan bölgede şubesi yok ise size iade de herhangi bir kargo parası alamıyorlar. M

    Kanunlar aşağıda yazıyor.

    quote:

    Cayma hakkı kullanıldıktan sonraki yükümlülükler

    Cayma hakkının kullanıldığına ilişkin bildirimin satıcı veya sağlayıcıya ulaştığı tarihten itibaren 14 gün içinde, satıcı veya sağlayıcının tüm ödemeleri tüketiciye iade etmekle yükümlü olduğu hüküm altına alınmıştır.

    Bu geri ödemelerin, tüketicinin satın alırken kullandığı ödeme aracına (kredi kartı, havale vb.) uygun bir şekilde ve tüketiciye herhangi bir masraf veya yükümlülük getirmeden, örneğin kredi kartı limitini etkilememek adına kredi kartına taksit suretiyle yapılan alışverişten cayılması durumunda, bedel iadesinin tek seferde yapılması zorunluluğu getirilmiştir.

    İade masrafları yeniden düzenlendi

    Ön bilgilendirmede tüketiciye bildirilmiş olması şartıyla; satıcının iade için belirttiği taşıyıcı aracılığıyla malın geri gönderilmesi halinde, tüketicinin iade kapsamında nakliye masraflarından sorumlu tutulamayacağı düzenlenmiştir.

    Ön bilgilendirmede iade için herhangi bir taşıyıcının belirtmediği durumda ise, tüketiciden iade masrafına ilişkin herhangi bir bedel talep edilemeyeceği; iade için ön bilgilendirmede belirtilen taşıyıcının, tüketicinin bulunduğu yerde şubesinin olmaması durumunda ise malın ilave hiçbir masraf talep etmeksizin tüketiciden alınmasını sağlamakla yükümlü olduğu hüküm altına alınmıştır.

    Cayma hakkının kullanılamayacağı mallar ve hizmetler yeniden düzenlendi

    Aksi taraflarca kararlaştırılabilmek üzere; altın veya mücevher gibi, fiyatı piyasadaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve satıcı veya sağlayıcının kontrolünde olmayan mal veya hizmetlere ilişkin; üzerinde çocuğunun resminin yer aldığı tişört gibi tüketicinin istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallara ilişkin; tüketici tarafından ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap satışına ilişkin ve Yönetmelikte ayrıntılı yer alan diğer bazı sözleşmelerde de cayma hakkının kullanılamayacağı yönünde düzenleme yapılmıştır.

    http://www.tuketici.gov.tr/?wapp=haberler_tr&cat=duyurularGN&open=6&id=0F13EC97-F7E4-4103-BE95-D7951A98FBA2




  • hatalı bilgiler için özür dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sullen9308 -- 25 Mart 2016; 13:28:23 >
  • alırken ücretsiz kargo almaya dikat edin ben hep öyle yaparım, kullanılmış cizik vs varsa direk iade ederim. 10 tl kargo parasını ödesin.
  • Benim de sorunum var n11 le. ram aldim. Low voltage yerine normal voltage almisim. Degisim talebi olusturdum istedigim modelle. 2 gun red etmedi. (red etse yollamayacaktim.) ben de 3. Gun yolladim. Ayni urunle degisim yapabilirlermis farkli urun olmazmis ayni urunun low voltage olanini istiyorum. Olmazmis.e niye degisim talebimi onaylayip bana urunu yollattiniz diyorum cevap yok. Problem surada 125/33 kuponum yanacak n11 geri vermem diyor iade olunca. Degisim diyorum olmaz diyorlar. İki urunde ayni fiyat sadece kodunda L harfi var birinin. Madem iade alabiliyorsun degisim de yapabilirsin. Satici webdenal. N11 ise ayri bir alem. Efendim stokta yoksa degisim yapamazlar diyor 20 tane var diyorum aldiginiz urunden 1 tane kalmis ondan degisim yapmamislardir diye falan oturdugu yerden senaryo uretiyor. Arkadas ben niye tipatip ayni urunle degisim yapayim demek ki farkli modeli lazim ram bu. Tisort olmayinca beden degistirebiliyoruz da rami niye degistiremiyoruz? Sayfada aksi bi ibare de yok ram degistirelemez diye.

    Kim kime dum duma adamlar kafalarina gire is yapiyor olan bizim 33 TL ye olacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • muitobom kullanıcısına yanıt
    şimdi hocam. senin durumun biraz farklı. bilgisayar ve sarf malzemeleri karagorisine girdiği için hard drave memory parçaları maalesef ayıplı değil ise cayma hakkı dışında kalıyor. siz bunu müşteri memnuniyeti gözeten bir yerden almanız gerekirdi inanın aynısını hızlıal da yaşadım. telefonda kadın bile yani bu çok şey falan cart cur kem küm. zar zor iade aldılar. ki adamlardan ne alırsan al sorun yapmayan adamlar ben size şöyle bir yol göstereceğim. ve sonuca ulaşacaksınız. ürünü direk. kutu içerisinde gelen garanti yetkili firmasına. şu not ile gönderin. ben ürünü aldım fakat yanlış almışım aldığım firma cayma hakkımı kullandırmıyor ve iade almıyor. bana yardımcı olmanızı istiyorum bu ürün benim ihtiyacımı karşılamıyor diyerek garantiye gönderin. onlarda size zaten sıfır açılmamış pakette yenisini gönderecekler. ve onu alıp iade edin. 30 gün iade süreniz var zaten sorun etmeyin 1 haftaya yenisi gelir. satıcınında kanun gereği iadeyi önceden değil eline ulaştığında uygun bulmama hakkı var. oda bunu yapmış. siz benim dediğimi yapın sorun yaşamayacaksınız.




  • Satıcı veya sağlayıcının yükümlülükleri

    MADDE 12 – (1) Satıcı veya sağlayıcı, tüketicinin cayma hakkını kullandığına ilişkin bildirimin kendisine ulaştığı tarihten itibaren on dört gün içinde, varsa malın tüketiciye teslim masrafları da dahil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri iade etmekle yükümlüdür.

    link
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smclk89

    ah bu %50 ah. hiç bir kanun bu kadar açık ve net detay yazmaz. sıır firmaların sıır kitleye siz kanundan anlamazsınız bak böyle demek istiyor diye kandırmacasından ibaret herşey. okuyun okuyup anlayamıyorsanız hakkınızı anlatan onlarca video var dinleyin.

    Kanunun yazmadığını aldığınız sitede de sözleşme yazıyor. Sizde benim dediğim gibi ya da arkadaşların dediği gibi şekilde olan detaya onay veriyorsunuz.

    Ben yıllardır aksi yoksa ürün gönderiminde alıcıya kargo parası aittir diye bildim ve okudum. Açtığınız bu konu üzerine tekrar araştırdım ve aksini göremedim.

    Ki mal ayıplı ya da yanlış anlatılmamışsa kargonun eşit dağıtılması bence adaletli.

    Sizinde detaylıca araştırmanızı öneririm. Devlet ana hatları çekmiş, bence daha büyük sıkıntı 14 gün cayma hakkı varken onay sürecinin sadece 4 gün olmasıdır.




  • soyken kullanıcısına yanıt
    mantık basit. çok kısa bir araştırma ile sonuca ulaşılacak olsa kafasına göre madde ekleyip çıkartmazlar zaten. kanunlar çok açık yazdığı kadar çok detay belirtmez. kanun diyorki. tüketici bu hizmetten faydalanmadıysa hiç bir masraf ödemez. yani ben ne sebep ile olursa olsun. beğenmedim yada olmadı uymadı gönderdiysem. satın almadığım hizmet karşılığında bir maliyet altına girmem. bu sorumluluk ve risk tamamen satıcıya aittir. bu kadar basit. satıcı bu işi yapan ve bundan daimi para kazanan bizleri ise parası olmayan olarak görüyor kanun. çok saçma da olsa. niyazi saral beyin dediği gibi. hepimiz uymak zorundayız. benim de işime gelmiyor ama bende uyuyorum diyor koskoca çizgi elektronik sahibi adam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soyken

    quote:

    Orijinalden alıntı: smclk89

    ah bu %50 ah. hiç bir kanun bu kadar açık ve net detay yazmaz. sıır firmaların sıır kitleye siz kanundan anlamazsınız bak böyle demek istiyor diye kandırmacasından ibaret herşey. okuyun okuyup anlayamıyorsanız hakkınızı anlatan onlarca video var dinleyin.

    Kanunun yazmadığını aldığınız sitede de sözleşme yazıyor. Sizde benim dediğim gibi ya da arkadaşların dediği gibi şekilde olan detaya onay veriyorsunuz.





    AÇ OKU KANUNU . SİTE ASLA DEĞİŞİKLİK YAPMA HAKKINA SAHİP DEĞİLDİR YAPSA BİLE GEÇERSİZDİR HÜKÜMSÜZDÜR
    AÇ OKU ÖĞRENNNNNN



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 24 Mart 2016; 3:20:52 >
  • smclk89 kullanıcısına yanıt
    Hocam iade de sorun yok firma iade almak istiyor ben degisim istiyorum iade alirsa 33 liram buhar olacak.

    Atlet kulot cd vs haric hersey cayma hakki kapsamindadir. Kural icat etmeyin lutfen.

    Ki konu cayma hakki degil.

    Oneriniz icin tesekkur ederim lakin kingston muhtemelen saticinizla irtibata gecin diyecek ugrastigimla kalacagim.

    Burada n11 de isi yokusa suruyor cekimi geri verse iade edip tekrar alabilirim fakat vermiyorlar ceki. Cek kullanmamis olsam iade eder tekrar alirim zaten.

    Bu basligin altina yazmamin nedeni n11 in "hirtligi"

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muitobom

    Hocam iade de sorun yok firma iade almak istiyor ben degisim istiyorum iade alirsa 33 liram buhar olacak.

    Atlet kulot cd vs haric hersey cayma hakki kapsamindadir. Kural icat etmeyin lutfen.

    Ki konu cayma hakki degil.

    Oneriniz icin tesekkur ederim lakin kingston muhtemelen saticinizla irtibata gecin diyecek ugrastigimla kalacagim.

    Burada n11 de isi yokusa suruyor cekimi geri verse iade edip tekrar alabilirim fakat vermiyorlar ceki. Cek kullanmamis olsam iade eder tekrar alirim zaten.

    Bu basligin altina yazmamin nedeni n11 in "hirtligi"

    valla hocam

    n11 den 20TL in üzerinde alışveriş yapmıyorum artık . Hatta onu da bırakacağım n11 tamamen sileceğim

    sahte ürün satışına göz göre göre izin veren bir sitedir sırf komisyon uğruna . Alışveriş yaparsın iade olur paranı aylarca vermezler sen bankaya itiraz dilekçesiyle alırsın ve bunu yaptın diye senin kredi kartını blackliste alır

    GG alıcıyı korur
    n11 ise sadece ve sadece satıcıyı yani komisyonunu korur .




  • Hirotaro kullanıcısına yanıt
    Valla gg da ayni tezegin laciverti. Lakin bazen oyle kampanya yapiyorlar ki dayanamiyor insan. Laftan da anlamiyorlar. Zaten ben de cok cazip cek kupon karta bonus vs olmazsa ve piyasa fiyatindan daha ucuza gelmiyorsa kolay kolay birsey almamaya basladim.

    100 lira uzeri alisveristen kazandigim kupon. Suresi icinde kullanmisim satici degisim yapmam iade alirim diyor. N11 iade edersen cekin yalan olur diyor. Olan benim 33 lirama oluyor. Sirf gicikligina yapiyor webdenal. Cek kullandigimi gordukleri icin cirkeflik yapiyorlar. Madem oyle urun sayfasina yazacaksin bizde degisim olmaz sadece iade olur diye.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kargo bedeli iade olmalidir olmazsada hediye ceki tanimlanmali ben oyle yaptim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hatalı bilgiler için özür dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sullen9308 -- 25 Mart 2016; 13:28:04 >
  • dostum saçmalama böyle bir kanun yok. herşeyi ayağına bekleme kanun açık ve net diyorsan. sitelerin yazdığı değil yönetmelik yazısından bir parça bul da sen paylaş o zaman satıcıyı korumaya yönelik olan. böyle bir şey mümkün değil. daha kendi hakkınızı bilmiyorsunuz. savunanı da yoldan çeviriyorsunuz. dediğin gibi art niyetli olarak bunu yapabilirsin. bir diğeri de çağırdığın kargoyu almamak suç tamam. ama bunu her koşulda iade etmek ve bu maliyetleri ödemek senin yükümlülüğün değil. satış kanunu art niyetli birilerini ihtimale katarak düzenlenmez. gayette çocuk oyuncağı kafana göre alabilir ve iade edebilirsin senin dediğin gibi yapan adamı zaten 4. 5. seferden sonra ya site dur der ya satıcı yollamaz. bir ayar çekilir. tekrar söylüyorum resmi yönerge gelen kargoyuda bilmem neyide gibi detaylı saçma ibareler kullanmaz. senin dediğin gibi fakat savunduğun gibi olmayan şekilde açık ve net. mesafeli satışta karttan çekilen tutar tek bir seferde (parça parça yatırılması bile suç ) ne çekilmişse o yatırılır diyor. varsa kargo maliyetleri dahil hepsi geri ödenir diyor. şuan savunduğun şeyin aslı astarı yok. kendini kandırmışsın insanları da kandırmaya çalışma. firmalar zaten bu kanunlarda açık ve net yazmayan ibareden dolayı kafasına göre madde ekliyor. ve kanun da maddelerin sonunda diyor ki bunlar haricinde bir satış sözleşmesine eklenen hiç bir koşul geçerli değildir bozulabilir diyor. gold un satış sözleşmesine gir bak. bütün masraflar gold a aittir diyor. bir çok firma gold a aittir diyor. n11 ve hepsiburada çakalları bunu red ediyor. çünki sizin gibi hakkını bilmeyen savunmayan tonla adam var ve adamların başına bir şey gelmiyor 10 kişi tüketiciye başvursa her kural hatası bedeli 130 liradan bu adamların cebinden para çıksa bak bakalım yapıyorlar mı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smclk89 -- 24 Mart 2016; 9:19:54 >




  • vallahi emin oldum bu millette herşey müstahak. iade etmeyi ayıp günah kusurlu bir davranış gibi gören doğuştan art niyet içinde büyüyen zihniyet dolu. faydalanmadığın bir ürüne işin sonucunda -6 tl de olmak bir tüketicinin yaşamaması gereken bir durumdur bunu satan adam bu işin ticaretini ve bu ihtimali ortaya doğurduğu için üstlenmek onun sorumluluğudur.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.