Şimdi Ara

My Ether Wallet kullanıcıları hijack tehlikesi altında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Bugün kripto paralar en değerli birimlerden birisi haline geldi ve haliyle hackerlar ilgilerini bu alana yönelttiler. Cüzdanlardan borsalara kadar değer barındıran her platform hackerların hedefinde.


     


    DNS hijack olabilir


     


    Bugün Ethereum tabanlı popüler cüzdanlardan birisi olan My Ether Wallet kullanıcılarından bazıları kontrolleri dışında başka hesaplara kripto para veya token transfer edildiğine şahit oldular. İlk etapta cüzdanlara bir siber saldırı olduğu düşünülmüştü ancak durum farklı çıktı.


     


    Ayrıca Bkz.DonanımHaber iOS uygulaması AppStore’da yayında!

    Google DNS adresinin bir şekilde saldırıya uğradığı ve orijinal MEW IP adresinin bir yemleme sitesine yönlendirildiği ortaya çıktı. Yemleme sitesinde sertifika uyarısı vermesine rağmen kullanıcıların adrese güvendiği ve cüzdanlarına giriş yaptığı ifade ediliyor.


     


    MEW de sosyal medya üzerinden bir yemleme olayının olduğunu ve kesinlikle bir siber saldırıya maruz kalmadıklarını açıkladı. Konuyu araştırdıklarını belirtirken şüpheli kişilerin onlarca veya yüzlerce ETH birimini borsalara aktararak çektiği tahmin ediliyor. Şimdilik MEW adreslerine girmemekte veya girilse bile sertifika hatalarına dikkat etmekte fayda var.


     







  • rahat birkaç milyon dolar tokatlamışlardır

  • Arkadaslar myetherwallet'da private key var. Buradaki Ether'leri (private key'de olanlari) yeni cikmis olan MEW Connect'e gecirmek istiyorum. Nasil yapabilirim? Yardimci olurmusunuz?


    Transfer ücreti varmi? Sayfa cok karisik. Gas Price felan yaziyor. Daha önce yapmis olan varmi aranizda?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakulta8585 -- 13 Mayıs 2019; 15:20:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.