Şimdi Ara

mx linux deneyen oldu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkdaşlar bir iki gündür geçsem mi geçmesem mi diye arada kaldığım distro. Debian temelli olması beni archdaki aurdan mahrum bırakacak.. Bide kde ye alışmışken xfce ye geçmek beni yoksullukta bırakır mı bilemedim doğrusu. Sizin fikirlerinizi merak etmekteyim, şuan manjaro kullanıyorum memnunum fakat gerek kde ile ilgili olsun gerek özel olsun bir kaç şey var kafamda....



  • USB ne yazdırıp kurmadan denemeni tavsiye ederim KDE ye görünüş olarak çok güzel gerçekten ama XFCE alışınca da gayet rahat ediyorsun ben misal KDE ye alışamayanlardanım XFCE daha temiz ve kolay kullanımlı geliyor bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SirusBro -- 11 Kasım 2018; 3:26:13 >
  • Açıkcası usb den kullanım konusunda hayran kaldım diyebilirim. Manjaronun bir iki kat üstü bir uğraş gördüm ama dediğim gibi arch dan Debiana geçmek bana bir çok aur paketimi kullanma demek ppa ile uğraşmak demek o nedenle çok kararsız kaldım açıkcası..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan geçiyorum hocam Debiana bi şans tanıyalım böyle güzel bi distro varken 😊@kelebekx3 hocam sizde Debian hakkında bilgiliydiniz düşüncenizi alabilir miyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loradona -- 11 Kasım 2018; 11:3:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Debian iyidir, güzeldir aslında. Bazı programların depolarında olmaması sorun olabiliyor, onlar da bir şekilde halledilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mx linux deneyen oldu mu?

    şöyle birazda customize ettim bakalım sevdim gibi sanki ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: loradona



    şöyle birazda customize ettim bakalım sevdim gibi sanki ya
    Evet güzel olmuş elinize sağlık. Ama Arch'dan sonra rahat edebilirmisiniz bilmiyorum. Bende daha dün tekrar Arch kurdum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: loradona

    Şuan geçiyorum hocam Debiana bi şans tanıyalım böyle güzel bi distro varken 😊@kelebekx3 hocam sizde Debian hakkında bilgiliydiniz düşüncenizi alabilir miyim
    MX Linux kendine has araçları ile Debian tabanlı sürümlar arasından sıyrılıyor. Bununla birlikte DW'de bu kadar popüler olacak kadar bir farkındalık sağlayacak araçlar değil bunlar. Xfce zaten kararlılık ve sistem kaynakları konusunda kendini ispat etmiş bir masaüstü. Bence şans verilmesi gereken bir dağıtım.

    Xfce ile şans verilmesi gereken bir diğer dağıtım da SolydXK, bunun da kendine özel araçları var. Mesela sürücü yöneticisi ile kolayca Bumblebee ya da Broadcom aygıt sürücüsü kurulabiliyor. SolydXK'nın KDE sürümü de mevcut.

    Bu 2 dağıtımda Debian kaarlı tabanını kullanıyor. Bu güncel olamyan ama çok fazla denenmiş paketleri kullandığını gösterir. Debian kararlı sürümü kullanım backport depolarında görece güncel paketleri de kurabilirsiniz. Backport deposu testing deposunda denenmiş paketlerin, Debian kararlı için için yeniden derlenmiş halleridir. Ben LMDE'yi bu şekilde kullanmayı terih ediyorum.

    Ayrıca aşağıdaki bağlantıdan ihtiyaç duyulabilecek ek depoları kaynak listesine ekleyebilirsiniz.
    https://debgen.simplylinux.ch



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 11 Kasım 2018; 15:11:35 >




  • kelebekx3 kullanıcısına yanıt
    Kendi elimle sadece gerekli olan ve debian depolarında bulamadığım nvidia-xrun paketini derledim. Geri kalanları depolarlan hallettim. Tek sıkıntım şuan grub un güncel hali olan quiet paketi onu da bulsam tadından yenmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: loradona

    Kendi elimle sadece gerekli olan ve debian depolarında bulamadığım nvidia-xrun paketini derledim. Geri kalanları depolarlan hallettim. Tek sıkıntım şuan grub un güncel hali olan quiet paketi onu da bulsam tadından yenmez.
    Amaç Plymouth temasını etkisizleştirmekse, şu paket denenebilir.

    Plymouth-disabler
  • kelebekx3 kullanıcısına yanıt
    Plymouth teması biraz kurtarıyor durumu tam tersi olarak.

    amaç başlangıçta grub ekrannından sonra çıkan logların, kernel yüklendiğini belli eden yazının vs çıkmaması atlanması kısaca
  • kelebekx3 kullanıcısına yanıt
    Birde kernel 4.19 debianda bulunmuyor mu hocam ben mi göremedim
  • loradona kullanıcısına yanıt
    Liquorix çekirdek var, özelleştirilmiş bir çekirdektir. Bu görece güncel bir çekirdek ama şu an deposunda 4.18.x sürümü mevcut.https://liquorix.net/

    Ubuntu tabanı için kernel mainline'de beta sürüm çekirdekler bile mvcut oluyor, ama Debian tabanına önermiyorum. Kuranlar da var. Şuradaki UKUU yazılımı ile kolayca mainline deposundaki çekirdeği kurabilirsiniz. Bu durumda çekirdek paket yönetici ile güncellenmez, bu yazılım ile güncel sürümleri takip edebirsiniz, zaten yazılım sizin ayarladığınız şekilde güncelleme ile ilgili bildirim yapabiliyor.https://github.com/teejee2008/ukuu/releases

    Not: Mevcut depodaki sahipli sürücüler, çekirdeğin güncel sürümü ile derlenemeyebilir. Örneğin Nvidia paketi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 11 Kasım 2018; 16:8:57 >




  • kelebekx3 kullanıcısına yanıt
    şimdi ukuu ile kurduğum çekirdek mxlinux e ait olmayacak ve nvidia switch paketlerini kurmayak öyle mi
  • loradona kullanıcısına yanıt
    UKUU ile yüklenecek çekirdek doğrudan Debian ortamında derlenmemiştir, Ubuntu ortamında derlenmiştir. Bunun ne tür sorunlara sebep olacağı bilemezsiniz. Bununla birlikte ciddi bir sorun yaşanacağını sanmam, yaşanabilecek sorunlar linux-firmware kaynaklı olabilir, çekirdek sürümlerine eşdeğer firmware de de bazı güncellemeler yapılıyor zira.

    Nvidia switch nedir bilmiyorum.

    Fixed dağıtımların depolarındaki paketler kendi içerinde tutarlı bir ekosistem gibidir. Örneğin Nvidia paketi depodaki sürümle uyumludur. Mesela Debian kararlı deposunda şu Nvidia-384 sürücüsü mevcutmuş. Bu sürücü kendisinin yayınlanmasından sonra yayınlanan çekirdekler ile uyumlu olmayabilir derlenmesi için yama yapılması gerekebilir. Bunlar teknik olasılıklar, sorun da yaşanmayabilir.

    Örneğin Arch major bir güncelleme sonrası Broadcom sürücüsü ile sorn yaşayanlar çoktur, bir süre sonra paket yeni çekirdek için gerekli yama ile düzeltilince sorun çözülür.

    Fixed dağıtımlar ise bir snapshot'a göre güncelleniyor. Belirli bir çekirdek ve GTK sürümü gibi ortamlar sabit kalıyor, bunlara gerekli güvenlik ve yüksek dereceli önem gösteren yamalar yapılıyor. Bu şekilde geriye uyumluluk sağlanıyor. Böyle bir sürümü destek bitene kadar kullandığınızda, donanım ile ilgili major bir sorun yaşamadan kullanmaya devam edebiliyorsunuz.

    Sizin yapmaya çalıştığınız gibi hibrit bir sistem oluşturulduğunda ise, yazılım ekosisteminde ne tür sorunların ortaya çıkacağını kestirmek zor. Tabii herhangi bir sorun da ortaya çıkmayabilir. Buna rağmen tüm bunlar kendi yolunu kendisi bulanlar için bir engel değil. Bir şekilde olası sorunları çözmek, aşmak mümkün olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 11 Kasım 2018; 16:36:46 >




  • kelebekx3 kullanıcısına yanıt
    390 dan gerisi çok eski driverler aslında neden hala güncellemiyor debian bunları ?
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.