Şimdi Ara

Mutlu olmanın sırrını açıklıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Demek istediğin basit bir çelınç mantığı ama işe yarar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HIGHER

    quote:

    "Hayatın anlamı, başarıya giden yol, mutluluk için neler yapmalı?' gibi sorunların genel-geçer ve biricik bir çözümü yoktur.


    Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz hocam? Ben sevdiğinimiz şeyleri az yaparak, mutlu olmanın mümkün olduğunu düşünüyorum.

    @Schwartzenius
    Düşüncelerinize katılıyorum. Çünkü aynı düşünceye hemen hemen ben de sahibim. Gerçekten de arzularından, istemelerinden ibaret bir varlık olan bizler için mutluluk en temel anlamda tatmin olmaktır. Her bir arzu bizi peşinden sürüklüyor; ona ulaşmak için de biteviye koşturup duruyoruz. Ulaşamayınca büyük bir ıstırap içinde kıvranıyoruz. Ulaşınca ne oluyor? Elbette gecici bir tatminkârlık ve ardından can sıkıntısı.

    İşte bu noktada ulaşılan bir tatminden sonra tatmin olduğumuz nesneden ilk ulaştigimiz andaki kadar haz alamamaya başlıyoruz. Kısacası artık ondan sıkılmaya başlıyoruz.

    Ben tüm bu yazdıklarım hakkında uzun uzadıya düşünen birisi olarak gerçekten de sizinle aynı kanaate vardım. Yaşamımızdaki sayısız örnekler bunu kanıtlıyor. Kanaatim şu ki: Bir insan büyük haz aldığı, mutluluk duydugu arzularını her zaman ve araliksiz devam ettirmemelidir. Çünkü bunun kaçınılmaz sonucu ondan sıkılmak olacaktır. Bunun yerine kendisiyle vakit gecirmekten hoşnut oldugumuz nesneler ve hatta insanlarla bile ilişkimize ara vermeliyiz. Bir süre sonra ona tekrar kavuştugumuzda ise onu ilk kez keşfetmiş gibi mutlu olacagiz.

    Bu konu hakkinda Nietzsche'nin şu sözleri fikrimizi daha da somutlaştırabilir: ”"Bir şeyden bütün bütün, uzun bir süre el çekmiş, sonradan ona tekrar rastlamış biri onu yeniden keşfetmiş gibi olur. Bu keşif nasıl da mutlu eder insanı! Hiç kımıldamadan yaz güneşinde fazla uzun süre yatan 'kokuşmuş sürüngenler' gibi olmamaktır bu."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schwartzenius -- 19 Ağustos 2018; 21:22:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.