Şimdi Ara

Murat Menteş/Korkma Ben Varım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • "Öldürdüğüm insanlarla iyi arkadaş olacağımızı düşünmüşümdür hep"

    Dublörün Dilemması'nın yazarından komik,hızlı,şoke edici bir roman daha.
    Gönül işleri bakanlığında basın müşaviri dövüş ustası Fu.
    Başkalarının intikamını alarak hayatını kazanan Gıcırbey.
    Tarih öğretmeni dilber Şebnem Şibumi.
    Padişah yorganları satıcısı Enver Paşa.
    Dul gangster Hayati Tehlike.

    Mr. Spock,Abdülcabbar,Ruhiye hanım,Papağan Hudini,cin Jajha,Atom Bombacıyan,Uçan Kız,Abidin Dandini,Leyla Kalahari ve diğerleri.

    Korkma Ben Varım'ın her sayfası sürprizlerle dolu.
    Aşk,dostluk,intikam,yalnızlık ve şiddetin ustaca harmanlandığı roman,olağanüstü bir enerji saçıyor.


    "Bu kitap karnaval sırasında başgösteren bir bombardımana benziyor"
    MURAT UYURKULAK



    Bunları kitabın arka sayfasında yazanlar.Kitabı özetlemek mümkün lâkin olayların bu kadar ilginç,bu kadar beklenmedik gelişen bir kitabı özetlemeyi gereksiz görüyorum.
    Sizin hiç ipek fiyongu gülüşlü,kiraz sarkacı bakışlı,sıcak leylak şurubu sesli bir yâriniz oldu mu?



    Korkma Ben Varım, muhteşem betimlemeleriyle,değişik kelime oyunlarıyla,esrarengiz başlangıçlarıyla ve hiç beklenmedik sonlarıyla mükemmel bir kitap."Murat Menteş kendinden bekleneni yine yapmış" dedirten bir kitap.Bir demlik çay eşliğinde bitebilecek bir kitap.


    Son sözlerime şerh düşüyorum:"KORKMA BEN VARIM!"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mavro -- 4 Şubat 2011; 14:33:59 >







  • Dün başladım kitaba. Dublörün Dilemması'ndan hemen sonra aldım çünkü çok beğendim Dublörün Dilemması'nı. Bu da o tarz ilerliyor bakalım.
  • Ne iş yaparsan yap, kendinden daha aptal kişilerin gözüne girmen gerekecek. Bundan kaçamazsın. "Korkma Ben Varım/Murat Menteş"

    Biraz ara vermiştim, az önce bitirdim. Sonuna kadar olmadık tesadüflerle ve türlü kelime oyunları ile ilerleyen kitap sonunda bir nebze hayal kırıklığına uğratmadı değil doğrusu.
    Dublörün Dilemması da hemen hemen böyleydi gerçi, sonu hiç beklediğim gibi bitmemişti. Bu da öyle oldu. Bazı yerler muğlak kaldı, daha yazılması lazımmış da mutfaktaki yemeğin dibi tutmuş, kitap da bitirilmek zorunda kalmış gibi oldu az çok.
    Ama yine de oldukça güzel, zevkli, akıcı bir kitap. Dublörün Dilemması (yazarın önceki kitabı) daha güzel bana göre fakat bu da hiç yabana atılacak gibi değil. Bazı yerlerde öyle cümleler çıkıyor ki karşınıza mıhlanıp kalıyorsunuz. O cümle diğer sayfalarda bile sizi takip ediyor.
    Vel hasılı oldukça güzel bir kitaptı. Sevdim, beğendim. Dublörün Dilemması'ndan sonra okunabilecek güzel bir kitap diyebilirim...




  • algıda seçicilik hikayesi falan mı bilmiyorum da bu aralar neyle ilgilensem forumda konusunu görüyorum.

    3 gün önce bitirdim kitabı. Tarz olarak olmasa da üslup hakan günday'ın kitapları gibi aslında. hikayeden çok da bir şey beklemeden içeriğe odaklanmak gerek.
    ama benim anlamadığım böyle kelime cambazlarının hikaye konusunda neden bu kadar başarısız oldukları. hakan günday kitaplarnın da 2 kitap haricinde hiçbirisinin sonunu beğenmemiştim. gerçi stephen king de en beğendiğim yazarlardan
    ama o da sonlarda genelde başarısız. neyse yine de beğendim kitabı ve en kısa zamanda dublörün dilemmasına da başlarım.
  • Murat Menteş sözcüklerle iyi oynuyor ama o kadar benim gözümde. Gerek diğer kitabı gerekse bu beklediğimi vermemişti.
  • Murat Menteş popüler kültüre girebilseydi keşke, bu kitaba ve murat menteşe değer verilmediğini düşünüyorum.
  • Dublörün Dilemması'nda yaptığı gibi farklı farklı karakterlerin bakışından devam etmiş hikayeye Murat Menteş ama ondan ona ondan ona atlayarak kediydi,papağandı derken boğuldum kitabın içinde.Gıcırbey'in araya sıkıştırılmış e-maillerinden bahsetmiyorum bile.Bir ara çok uzaklaştı koptu gitti hikaye ve kitaba başlamış olmanın verdiği gereklilikle devam ettim okumaya.Karakterleri orta bir noktada topladı en sonunda tabii ki ancak geriye dönüşü çok başarılı olmadı,nasıl anlatılır tam bilemiyorum ama karakter olarak tümevarımı güzeldi ancak günün sonunda tümdengelimi başarılı olamadı sanki.Velhasıl kitap gayet okunacak bir kitaptı,güzeldi,hoştu,bazen nahoştu ama hoştu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Recep Kalenderoglu

    Dublörün Dilemması'nda yaptığı gibi farklı farklı karakterlerin bakışından devam etmiş hikayeye Murat Menteş ama ondan ona ondan ona atlayarak kediydi,papağandı derken boğuldum kitabın içinde.Gıcırbey'in araya sıkıştırılmış e-maillerinden bahsetmiyorum bile.Bir ara çok uzaklaştı koptu gitti hikaye ve kitaba başlamış olmanın verdiği gereklilikle devam ettim okumaya.Karakterleri orta bir noktada topladı en sonunda tabii ki ancak geriye dönüşü çok başarılı olmadı,nasıl anlatılır tam bilemiyorum ama karakter olarak tümevarımı güzeldi ancak günün sonunda tümdengelimi başarılı olamadı sanki.Velhasıl kitap gayet okunacak bir kitaptı,güzeldi,hoştu,bazen nahoştu ama hoştu.

    Bence de dediğiniz gibi benzer Dublörün Dilemması'na ama; karakterler o kadar çok şey anlatıyor ki olaylar dallanıp budaklanıyor, okuyucu da temel hikayeden kopuyor açıkçası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.