Şimdi Ara

Mümkünse Esnaflardan Asla Alış-veriş Yapmayın!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Esnaflar, Katma Değer Vergisi'ni (KDV) devlete ulaştıran aracı kurumlardır. Esnaflarda satılan bütün ürünlerin ya da yapılan hizmetin fiyatına KDV dahildir. Mesela 10 TL'ye satılan bir üründe %10 KDV varsa, ürünün gerçek fiyatı 9 TL'dir; geri kalan KDV tutarı olan 1 TL ise devletin kasasına girmesi gereken vergi miktarıdır. Yine örnek olarak, berberde olacağınız saç tıraşı kaç para ise, o fiyatın içinde %1'den %18'e kadar KDV dahildir. Bir bardak çay alsanız da, bir tane ekmek alsanız da ve hatta bir tane sakız alsanız da o ürünün satış fiyatının içerisinde KDV dahildir.


    Peki neden mümkün olduğunca esnaftan alış-veriş yapmamanızı öneriyorum? Çünkü Türkiye'deki esnafların %90'ı ürün satın alımında fiş/makbuz kesmediği için devletten vergi kaçırmış oluyor ve o KDV miktarını kendi cebine atmış oluyor! Bir esnafın vergi kaçırıp/kaçırmadığını anlayabilmemizin en kolay yolu, o esnafın fiş/makbuz kesip kesmediğidir. Bir kafeterya/kahvehane'de içilen her bir çay ve kahvenin fiyatı vergiye dahildir. Mahalle fırınından aldığımız her bir ekmeğin fiyatı vergilendirmeye dahildir. Bir kadın kuaföründe saçınızı boyatırsanız, boyama ücreti de vergilendirmeye dahildir.


    Kısacası, anayasal kanunlar gereği 1 Kuruş'luk ürün dahi satılsa, o ürünün fişini/makbuzunu satıcı, alıcı olan size kesmek zorundadır ki devletten vergi kaçırılmasın. Fiş kesmeyen esnaftan/mağazadan yıllardır alış-veriş yapmamaya özen gösteriyorum. Eve ekmek alırken bile tanıdık mahalle fırınından değil, Bim ve A 101 gibi aldığınız her ürüne fiş kesen marketlerden alıyorum.








  • Istediğim yerden alışveriş yaparım sanamı sorcam?

    Bugünlerde vergi kaçırmayan salaktır yada kurumsaldır zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tercih meselesi :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.