Şimdi Ara

Multimetre Akım Ölçmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, elimde Unit UT139C multimetre var ancak akım ölçemiyorum. probları doğru girişlere takıp kadranı ampere getiriyorum ve cihaza seri bağlayıp elektriği veriyorum ancak ekranda hiçbir kıpırdama olmuyor. Acemiyim kusura bakmayın. Bu arada sigortası 600ma. Acaba sigorta mı yanmış diyerek açıp baktım ama sigorta bembeyaz duruyor. Yanık bi tarafını göremedim elimde başka multimetre de yok. Diğer ölçüm fonksiyonlarında sıkıntı yok. Problem nerede olabilir yardımcı olursanız sevinirim?

    Unit ut139C

    Multimetre Akım Ölçmüyor



  • Sigortanın bembeyaz olması sağlam olduğu anlamına gelmez

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bembeyaz derlen rakı gibi beyaz ise gümbüldemiştir.
    Şeffaf ve içindeki tel de sağlam görünüyor demek istediyseniz, dibinden kopmuş olabilir.
    İlk bakılcak şey sigortadır ampermetrede.

    Başka bir multimetreyi buzzer kademesine alırsınız. Uçları değdirince diiii diye öter. Bu uçları alır sigortayı yerinden çıkarıp uçlarına değdirirsiniz. Ötüyorsa sağlamdır. Ötmüyorsa sigorta sizlere ömür.

    Eğer sigorta sağlam olmasına rağmen hala ölçmüyorsa sizi aşar. Bir tv tamircisine baktırın.

    Sigorta elektronikçilerde satılır ucuza. Üzerinde yazanın aynısından iki üç tane alın yedeğe atarsınız lazım olur.
  • Aynı marka multimetrenin bende sigortalarını patlattım. Test problarını akım ölçmede bıraktıysan, eski yerine takmadan yüksek volt ölçtüğünde patlıyor haliyle. İçerisin de 5x20mm seramik sigorta takılı o yüzden beyaz. Cam sigorta kırılıp dağılabiliyor çünkü. 1,5v kalem pil ve led ile sağlam mı diye test edebilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihan45manisa -- 13 Mayıs 2020; 23:13:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cihan45manisa

    Aynı marka multimetrenin bende sigortalarını patlattım. Test problarını akım ölçmede bıraktıysan, eski yerine takmadan yüksek volt ölçtüğünde patlıyor haliyle. İçerisin de 5x20mm seramik sigorta takılı o yüzden beyaz. Cam sigorta kırılıp dağılabiliyor çünkü. 1,5v kalem pil ve led ile sağlam mı diye test edebilirsin.
    Bu basit test gereci ile neler yapılmazki evet akıldan büyük güç yoktur olamazki kalınız sağlıcakla.
  • Hocam ben başka bir şey soracağım. Senin cihaz hangi pili kullanıyor ve diyot/buzzer konumunda led ölçümü yapabiliyor musun ? Eski ucuz aletim ledi yakardı mesela bu konumda. Fakat uni-t33c+ aldım bende. Fakat led ölçümü hiç bir şekilde yapamadım. Değer vermiyor vermediği gibi ledi de yakamıyor. Normal diyotları ölçüyor ama onda sorun yaşamadım. Led kutuplarını test etmek için bakıyordum devreye takmadan önce, büyük hayal kırıklığı oldu. Acaba alet mi arızalı bilemedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.