Şimdi Ara

Mühendislikte Türkiyedeki en iyi 5 üni

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
3
Favori
6.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sizce neler? Bence

    1-İTÜ

    2-ODTÜ

    3-Boğaziçi

    4-Bilkent

    5-YTÜ


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Forumda normalde üniversite tartışmalarına girmem. Çünkü bunu yapacak deneyime sahip değilim o iki üniversitede de eğitim almış olmam gerekir, imkanlarından faydalanmış olmalıyım ki karşılaştırma yapabileyim. Profilinizi inceledim sanırım eşit ağırlık sıralamasından %50 burslu Sabancı tercih etmiş durumdasınız. Gayet güzel bölüm tebrik ederim. FAKAT

    Hangi yetkinlikle İTÜ'nün eğitiminin geri olduğunu söylemektesiniz bunu bana açıklar mısınız? Başka bir hayatınızda hem İTÜ'de hem Özyeğin'de hem de TOBB'da eğitim mi aldınız da burada ahkam kesmektesiniz? Oturduğunuz yerden oradan buradan karşılaştırma yapmak yanlış.


    Şu üniversite karşılaştırma konularında herkes sallıyor bir şeyler neye göre konuşuyorsunuz?

    Uzun uzun yazmışsın ama eğitimin neden geride olduğuna dair bir tane mantıklı argümanın yok.


    %30 programlar türkçe işleniyo demişsin doğru değil. %30 program diye ayrı bir bölüm yok. %30 olan öğrenciler derslerin min %30unu ingilizce seçmek zorunda geri kalan %70 de çoğunlukla onların tercihine kalmış. Derslerse ingilizce veya türkçe açılıyo ingilizce açılanlar zaten ingilizce işleniyo. Aldığın duyumlar doğru değil yani.


    Bilgisayarda kimya lab dersi yok. Fizik lab dersi ise zaten tüm bölümlerin aldığı 1 kredilik havuz dersi. Çoğu okulda ayrı bir ders olarak verilmiyo fizik 1 ve 2 nin içine dahil olan bir ders. Dönemde 6 hafta toplasan 7-8 saat süren bir birinci sınıf dersi. Bunun da bm eğitimi ile hiçbir ilgisi yok.


    Donanım derslerinin diğer okullara göre fazla olma sebebi itünün cs değil ceng eğitimi vermesinden dolayı (zaten bölümün akreditasyonu da ceng, cs değil)


    Derece öğrencilerine teşvik vermek normalde özel okulların işi, koçun rektörünün de ilk 100 öğrencilerini aradığı olmuştur lise arkadaşımdan biliyorum. İtü yapınca neden bu kadar konuşuluyor anlamıyorum. Özeller yurt, burs vb. verince devlet okullarına laf edilir, devlet okulu burs verince yine devlet okuluna laf edilir


    Diğer yazdığın şeyler (yurtların pahalı olması vb.) ile eğitimin hiçbir ilgisi yok kaldı ki bunu itüyü özel üniversiteler ile kıyaslarken yazmışsın. Koçun, özyeğenin falan yurtları itüden daha ucuz evet :)


    Bu arada paranın kaynağı belli medipol falan diye saçmalayıp bi de akp iması yapmışsın. Yazının sıvama kısmı olumş orası da. İtü vakfının maddi gücünü araştırmanı öneririm. Derece öğrencilerine verilen aylık 5 bin lira onlar için para mıdır sence?

    teknik eğitimde bana kalırsa boğaziçinden daha iyi bilkentle kıyaslanabilir tabiki. istanbul faktörü fazla ve teknik üni olmasını kullanıyor bence.



    itü'de elektrik elektronik'i bile kaç dala ayırmışlar, itü inşaat bir marka zaten. ayrıca öznel bir yargı yani ben öyle düşündüm bir anlık belki yanlıştır bilemem

    Oguz ergin 7.5k keş dio resmiyette 5k nette forumda herkes 10k diyor araba verildi diyen de var ilk 10dan gelenlere.

    Benim arkadasim ilk 500deydi sabanci yazdı. Çocuğu itu rektoru aramış ilk 1kyı aramis mi anlamadim valla ilk 100le direkt konuştu diyenler de var. Bunlar basta guzel gozukse de asil amafin cidden siralamada yukari cikmak olduğunu bilmek üzüyor insani. Bunlarla uğraşmamaları gerekiyor bana kalırsa.

  • Koça bosuna mi senelik 200k oduyorum aw



    Ya uni sayisini 6 ya cikar ya da ytu'yu at kocu yaz bire


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kendi fikrimi söyledim.Sende yazabilirsin kendi fikrini


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gerçekten mühendis olmak istiyorsan veya yöneticilik/finans konuları olarak ikiye ayrılıyor benim zannıma göre:

    1. seçenek için: 1)ODTU

    2)ITU

    3)BİLKENT

    4)BOGAZICI

    5)SABANCI


    2.seçenek için: 1)BOGAZICI

    2)KOÇ

    3)SABANCI

    4)ODTU

    5)ITU

  • ytü mü

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • keske sen olsam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben de keşke sen olsam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bennasılbüyükadamoluucam B kullanıcısına yanıt

    1. Seçenekte Bilkent İTÜ yer değiş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elimdeki son as değil kullanıcısına yanıt

    Latife ettim canim 200k veren adamin isi ne burda  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bennasılbüyükadamoluucam B kullanıcısına yanıt

    itü nasıl bilkent ve boğaziçinden iyi oluyor

  • en başa koç, sabancı ve bilkenti koyman gerekirdi özelde




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 7 Eylül 2021; 19:54:9 >
  • devlet klasmanda boğaziçi odtü itü ytü




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 7 Eylül 2021; 19:54:22 >
  • 1- GTÜ

    2- 1

    3- 2

    4- 3

    5- 4


      

  • 6-?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • teknik eğitimde bana kalırsa boğaziçinden daha iyi bilkentle kıyaslanabilir tabiki. istanbul faktörü fazla ve teknik üni olmasını kullanıyor bence.



    itü'de elektrik elektronik'i bile kaç dala ayırmışlar, itü inşaat bir marka zaten. ayrıca öznel bir yargı yani ben öyle düşündüm bir anlık belki yanlıştır bilemem

  • kendinigelistirentasrali K kullanıcısına yanıt

    olabilir hocam ama bilmiyorum itü daha yetkin geldi . imkanlar bakımından bilkent daha iyi ve istediğine gir deseler bilkent seçerim ama itü teknikte daha iyi gibi geliyor. itü ie bence daha işlevsel, bilgisayar çok bilmiyorum açıkcası. ee de bilkent daha iyi ankara avantajı ile. inşaat itü. diğer mühendisliklerde de istanbul avantajı ile beraber eğitimi ekleyince itü öne çıkıyor bence.


    konumu işin içine çıkarma sebebim staj bulma olasılıkları

  • Müh. Açısından
    1-odtü
    2-itü
    3-Bilkent
    4-Boğaziçi
    5-koç

    Kişisel gelişim,işletme,finans gibi açılardan
    1-Bilkent
    2-Koç
    3-Sabancı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • itü burslarının gazına gelmeyin başka bir şey istemiyorum tr 1. sinin girdiği bölüme geçen sene en yüksek sıralamadan giren kişi 750. 1 senede değişen tek şey 10k para :)


    Sabancı öğrencisi olarak sabancı koç boun bilkent arasında çok fark olduğunu düşünmüyorum. Tam burslu istanbul isteyen biri olsaydım bounu devlet olması ve karışıklıklar yüzünden elerdim diye düşünüyorum. Sabancı ile koç arasında bu sene de olduğu gibi tarafımı sabancıdan yana kullanırdım sanırım. Ama koçun öğrenci seviyesi ve yurtdışı imkanları 1 tık daha iyi bunu kabullenmek lazım. Kampüsü pek hoşuma gitmemişti açıkcası birde okulun çift diploma olayını fazla abarttığını ve akademik olarak olumsuz etkilendiğini düşünüyorum. Koç da yazılabilir valla ikisi de güzel okullar bu kadar yazmama rağmen bounun güzelliğine de kanabilirdim yani tercih zamanı bilemiyorum cidden pek önemi yok bunların bu 4 okula giren öğrenci her türlü mutlu olacaktır.


    Oğuz Ergin hocanın son yayınına bakın biraz sırf sıralama yükseltmek için liseden yeni mezun birine 10bin tl para vermek akıl karı bir iş değil. Araştırmaları fonlamak varken okul rekabetinden kurtulsak keşke.

    Tr 1. ve 3.sünün tercihi olan itü bilgisayar bana kalırsa tobb ve özyeğinin gerisinde. Hüsnü Özyeğinin parası mı yok yani :) adam 30 sene boyunca tam burslu giren 10 15 kişiye 5-10bin tl verse ayda ne eksilir adamdan birkaç milyon dolar belki koymaz da ama manasız sırf başka ideolojideki üniversiteleri rakip belirleyi onları geçmek için kaynağı belli olmayan burslar vermek manasız birşey.





  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.