Şimdi Ara

Mühendislik Tamamlama MTS - ALES

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Mühendislik Tamamlama ile ilgili internette yeterli bilgi bulunmamakta. 2013'ten beri olan bu programla ilgili buradan paylaşımlar ve yardımlaşmalar yapalım istiyorum. Program ile ilgili bildiğiniz her türlü bilgi işimize yarayacaktır. Bugüne kadar birçok mezun verdi ancak bu insanlardan tecrübelerini almamız bizim gibi yeni başlayacak olanlar ve hazırlananlar için müthiş bir kaynak olacaktır.
    -Örneğin artık birçok üniversitede ingilizce hazırlık şartı bulunmakta.
    -Ne kadar alınması gereken ek derslerle ilgili bir liste yayınlanmış olsa da Üniversiteye göre bu derslerin artabildiğini duydum.
    -Mühendislik eğitmenleri teknik öğretmenleri sevmediği için kiminde çok kiminde az, farklı şekilde baskılar ve zorlamalar olduğu söyleniyor. Bu yüzden programı yarıda bırakıp kaydını sildirenler de çok.
    -2018 yılında OSYM tarafından yayınlanan tercih kitapçığındaki tabloda bölümlerin karşısında alınacak eğitim yılı olarak 4 yazdığı; ancak sonrasında bu kitapçığın kaldırılıp güncellenerek tekrar yayınlandıktan sonra bu yıl hanesinin silindiği görülmüş. Şimdi buna bakarak tekrardan 4 yıl okunması gerekiyorsa bu büyük bir sıkıntı.
    vb.
    Konuşulacak çok şey olduğunu düşünüyorum ancak öncelikle konuyu açmak istedim.

    Umarım konuya ilgi artar da birbirimizi bilgilendirebilir ve tercihlerimizi daha sağlıklı yapabiliriz.
    Bu arada ben bu sene ALES'ten 79 aldım ancak nereyi tercih edeceğime hala karar verebilmiş değilim.

    Not: Programa karşı eleştirisi olanlar lütfen dahil olmasınlar. Yıllardır bitmek bilmeyen tartışmalarla ilgiyi dağıtmayalım.







  • merhaba arkadaşım son 2 yıla göre bugünlerde ösym tercihleri almaya başlaması lazımdı ancak halen tercih almaya başlamadı takip ediyorum
    ben alesten beklediğim puanı alamadım umarım bu sene puan biraz iner, ben sadece bulunduğum yerdeki fakülteyi tercih edebileceğim çünkü çalışıyorum aile iş vb uzağa gidemem inşallah hepimiz için hayırlı olur sana da başarılar dilerim.
  • Yanıtın için teşekkürler, Türkiye'de sadece ben varım sanıyordum :) hiç bir yerde doğru düzgün ne bilgi var ne paylaşım var. Ben de merakla tercihlerin açılmasını bekliyorum. Ben bu sınav için tam zamanlı işte çalışamayacağım malesef. Bir de hazırlık belası çıktı bildiğin gibi. Daha önceden yoktu. Her gün ders olunca mecburen yarı zamanlı iş bulmak gerek. Geçtiğimiz hafta açarlar demiştim ama bu hafta artık kesin açılması gerekiyor. Umarım hayırlı olur hepimiz için. Ayrıca başladığım andan itibaren de izlenimlerimi buradan paylaşacağım. Sonrakilere yardımı dokunsun. Bizden önceki kimse yapmamış bunu. Bilgi paylaşımı konusunda bencil olmamak gerek.
    İTÜ ye mail atmıştım geçenlerde. Dedim ki sizin ders programınıza göre Mühendislik Tamamlamayla gelenler sizin takvminize uyum sağlayamayacak, örneğin düzey belirleme sınavına giremeyecek. Bu konuda nasıl bir süreç işleyecek? Onlar da dediler ki tercihlerden sonra kesin kayıt yaptırdığınızda gelin yardımcı oluruz. Bu da demek oluyor ki geç kayıtlar için özel düzey belirleme sınavı yapacaklar.




  • selcuksl S kullanıcısına yanıt

    Naptınız hocam?

  • Mühendislik tamamlama tercihleri 6-11 Ekim 2021 arası başladı. Son 3 yılda ales puanı olanlar tercih yapabiliyor.

    Kim nerede ne seçiyor. DH'de Teknik Öğretmenler aktif mi acaba?

  • 2022 başvuruları yok mu acaba, bilginiz var mı? internette bulamadım.

  • Dosto D kullanıcısına yanıt

    ales sınavına giren arkadaşlar mühendislik lisans tamamlama için puanı kullanabiliyorlar.

  • Dosto D kullanıcısına yanıt

    ales sınavına giren arkadaşlar mühendislik lisans tamamlama için puanı kullanabiliyorlar.

    2

    Mühendislik Tamamlama MTS - ALES




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.