Şimdi Ara

muhabir banka ücretlerinden kurtulmanın yolu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar benim büyük bir sıkıntım var ve yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. ben araştırma yaptım ancak bir çözüme ulaşamadım. yabancı bir firma için çeviri yapıyorum. her ay yaklaşık 240 dolar civarında bir ödeme alıyorum. para yurtdışından enpara usd hesabıma geliyor. ağustos ayı öncesi her ödemede enpara benden 3 dolar civarında bir kesinti yapıyordu. ağustos ayından beri muhabir banka ücreti olarak ekstra 16 dolar civarı bir kesinti daha yapılıyor. az para değil bu. gönderen firmaya sordum biz herhangi bir değişiklik yapmadık diyorlar. enpara ise açıklama olarak muhabir para ücreti sizden alınmamasını istiyorsanız gönderici masraf üstlenmeli göndermeli diyor parayı. ancak dediğim gibi gönderen firma biz herhangi bir değişiklik yapmadık diyor. ağustos öncesi dediğim gibi sadece her ödemede 3 dolar alıyordu enpara. bazı bankalar yazdım sordum hepsi dolar transferinde muhabir banka ücreti kesilir diyolar. durumu açılayabilecek ve çözüm önerebilecek birileri var mı? neden böyle oldu ve nasıl kurtulunur bu muhabir banka ücretinden?








  • en ucuz yolu benim bildiğim binance üzerinden usdt busd yollamaları olur bence




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin_92 -- 21 Kasım 2022; 21:58:34 >
  • firma hsbc ile çalışıyor. değiştirmek istemiyorlar:(

  • western union vb uluslararası para gönder al servislerini kullanmak daha mantıklı sadece göndericiden ücret alıyor.



  • yasin_92 kullanıcısına yanıt

    adamlar sadece hsbc ile çalışıyorlar. benden de banka hesabı istiyorlar.

  • kuveyttürke bak hocam bide swift ücretleri onda en iyi oran diye biliyorum %0,10 olması lazım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin_92 -- 21 Kasım 2022; 22:17:45 >
  • yasin_92 kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim bilgi için. ancak olay swift ücreti değil tek. ben swift ücretine razıyım olay muhabir banka ücretinde patlıyor. 16 dolar. sanırım kesmeyen banka da kalmadı bu ücreti. internet sitelerinde de yazmıyorlar ki adam gibi. bazılarında yazıyor sadece ek olarak muhabir banka ücreti kesilebilir diye. kesmeyen banka bulabilsem keşke de adam gibi maillere yanıt vermiyor bankalar.

  • Muhtemelen muhabir banka swift ücretlerini artırmıştır. Eğer Gönderen ve alıcı banka farklı muhabir bankaları kullanıyorlarsa gönderen bankanın muhabir bankasını öğrenip Türkiye'de aynı muhabir bankayı kullanan bir banka varsa onu kullanarak komisyon oranlarını biraz daha düşürebilirsiniz. Farklı bir yöntem olarak olarak gönderen ülkede banka hesabı veya hesap numarası tahsis eden bir e cüzdan hesabı açıp ödemenizi oraya direk alırsınız. Ardından paranızı o ülkedeki yerel bir kripto para borsasına gönderip o borsadan kripto alıp Türkiye'de bozdurabilirsiniz. Bu şekilde yaptığınızda ya çok düşük komisyon öderseniz yada üstüne ekstra para bile alabilirsiniz. Mesela şu anda global borsalarda 1 usdt 1 usd iken Türkiye'de 1 usdt 19.16 TL civarında buda yaklaşık ekstra %3 kazanç demek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zenmate -- 21 Kasım 2022; 23:37:47 >
  • zenmate kullanıcısına yanıt

    bilgi için teşekkürler. üç yıldır çalışıyorum firma için. yani üç yıldır enpara 2-3 dolar arası swift ücreti alıyordu sadece. başka bir kesinti olmuyordu ve bu makuldu. ancak dediğim gibi ağustos ayında başladı muhabir banka olayları. firma hsbc bankası ile çalışıyor. acaba dedim ben de türkiye hsbc bankasında hesap açsam dertten kurtulabilir miyim... mail attım hsbc bankasına. sayfalarındaki işlem ücretleri tablosunu kopyalayıp yapıştırmışlar. herhangi somut bilgi yok. dedim şubeye gidip şahasen sorayım baktım bulunduğum şehirde hsbc şubesini kapatmış. dökümlerde forward bank yani muhabir banka olarak jpmorgan görünüyor. türkiyede hangi bankayla çalışıyorlar bilmiyorum. bulsam da kesinti kalkar mı hiç bir yerde bilgi yok. sanırım bilerek yapıyor bankalar... vicdan yok ki bunlarda. her ay 20 dolar yani neredeyse 370 lira fatura öder gibi bankalara ödüyoruz sırf paramızı alabilelim diye:(





  • protomaster P kullanıcısına yanıt

    Hocam HSBC Türkiye ile HSBC global arasında bir anlaşma olsa bence banka bunu ücretler kısmında belirtirdi. Mesela Garanti BBVA swift ücretleri kısmında BBVA International'dan gelen uluslararası transferlerde daha düşük ücret aldığı için bunu belirtmiş.

    Swift sistemi günümüz de hantal ve pahalı bir sistem. Swift go gibi yenilikler ile sorunları biraz çözmeye çalışsalar da hala büyük sorunları mevcut.

  • protomaster P kullanıcısına yanıt
    Hsbc mobil uygulamasini indirip goruntulu konusmayla hesap acabilirsiniz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hala bir çözüm yok:(

  • arkadaşlar bazı internet sitelerinde muhabir banka ücretini gönderen öder şeklinde açıklama var. bu doğru mu bilen var mı? çünkü aylardır benden kesiliyor bu paralar. bu durumda çalıştığım enpara bankası mı sorumlu??? ona göre şikayet edicem. var mı aramızda bankacı vs?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.