Şimdi Ara

Muhabbet kuşumu korkuttum !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim 3 ay önce aldığım maviş adında dişi bir muhabbet kuşum var. Şu anda yaklaşık 7-8 aylık sanırsam. Gelelim konuya... Arkadaşlar kuşum zaten bana tam anlamıyla alışmamıştı ama ilgilenerek parmağıma geliyordu kafeste. Sonra komşu kuşu yakalayıp korkuttu. Şu anda benden korkuyor tekrardan alıştırabilme,korkusunu yenebilme, güvenini kazanma ihtimalim var mıdır ? Yardım ederseniz sevinirim. Resmini de attım yaşı hakkında görüşlerinizi de söyleyebilirsiniz ben tam emin değilim
     Muhabbet kuşumu korkuttum !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SemihYILMAZ07 -- 12 Aralık 2014; 19:21:28 >







  • Lütfen biri yardım edebilir mi ya ? Ben 3 aydır uğraşıyordum bana biraz da olsa alışması için şimdi korkuttuğum için çok pişmanım :(((((
  • Lütfen biri yardım etsin !
  • Lütfen ya ! o kadar kişi bir cevap veremiyor mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SemihYILMAZ07

    Arkadaşlar benim 3 ay önce aldığım maviş adında dişi bir muhabbet kuşum var. Şu anda yaklaşık 7-8 aylık sanırsam. Gelelim konuya... Arkadaşlar kuşum zaten bana tam anlamıyla alışmamıştı ama ilgilenerek parmağıma geliyordu kafeste. Sonra ben kuşu çok sinirlenip korkuttum. Niye sinirlendiğimi sorarsanız o çoook uzun hikaye. Her neyse ben çok öfkelendim kendimi tutamadım bağırdım çağırdım elime aldım korkuttum kuşu ama birkaç dakika sonra çok pişman oldum. Şu anda benden korkuyor tekrardan alıştırabilme,korkusunu yenebilme, güvenini kazanma ihtimalim var mıdır ? Yardım ederseniz sevinirim. Resmini de attım yaşı hakkında görüşlerinizi de söyleyebilirsiniz ben tam emin değilim
     Muhabbet kuşumu korkuttum !

    Sen o kuşu öldürürsün yakında. Kardeşim sana o kadar dedim dişi kuştan fazla bişey bekleme zaten yaşı da biraz var zor alistirirsin. Hazır ele gelen kuşu da korkutmussun. Birdaha yapma ani hareketten kaçın kuşu en ufak birşey heycanlandirsa onun kalbi ne kadar hızlı atar biliyomusun sen. Normalde 200 kere atıyor hizlaninca ve sakinlesmedikleri müddetçe kalp kan pompalayamayip beynine kan gitmez ve ölür kuscaaz. Yok sana bu durumda yardım edecek kimse yok. Kuş zaten eline geliyormuş daha ne istiyon anlamadım ki. Avuçlarının içine alıp oksamayi sevmeyi istiyisan orayı bi geç. Kuş avuca alinmaktan hoşlanmaz. Korkusuda inşaallah 1~2 güne kadar unutur. Git o kadar çok istiyosan erkek ve de yavru al ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yalnız kardeşim kuşu ben korkutmadım. Karşı komşu gelip yakalamaya çalıştı. Sonra benden de korkmaya başladı. Bugün 1-2 kez geldi parmağıma zor da olsa elimle yem yedirdim. Ama yine kaçmaya başladı. Çok kaçmıyor sadece parmağımı göğsüne bastırınca parmağıma çıkmak yerine telleri tutuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SemihYILMAZ07

    Yalnız kardeşim kuşu ben korkutmadım. Karşı komşu gelip yakalamaya çalıştı. Sonra benden de korkmaya başladı. Bugün 1-2 kez geldi parmağıma zor da olsa elimle yem yedirdim. Ama yine kaçmaya başladı. Çok kaçmıyor sadece parmağımı göğsüne bastırınca parmağıma çıkmak yerine telleri tutuyor.

    Ne dediğin belli değil bi diyosun sinirlenip bağırdım korkuttum simdide komsum korkuttu. Bence sen kusla kafayı bozmussun allah yardımcısı olsun kuşun. Bence kuş senden kaçıyor diye yakaladin içinde olan öfkeyi siniri kuşa kustun başka bi açıklaması yok birader.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aç bırakıp elimden yediriyorum böyle alışır belki.Yemliklerimi çıkardım sadece elimden yesin. Alışana kadar takmıyacağım artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SemihYILMAZ07

    Aç bırakıp elimden yediriyorum böyle alışır belki.Yemliklerimi çıkardım sadece elimden yesin. Alışana kadar takmıyacağım artık.

    Yazık ya yazık gerçekten o kuşa yazık acıyorum senin gibi takıntılı birinin eline düştü valla aciyorum. Psikolojik sıkıntıların var senin kesin. Ya kuşu aç birakmaya hakkın yok. Oldu paşam yemek yemek için kuş senin keyfini mi beklicek yarım saate bi yerler zaten. Birde çekinmeden buraya yazıyorsun. Rahat bırak kuşu ya belli ki senin nasıl biri olduğunu anlamış gelmek istemiyo niye zora koşuyon hayvanı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimle adam gibi konuşmayı öğren bir önce ! Ben kuşu aç bırakıyorum derken zaten 20 dk da bir elimle yem götürüyorum kafese yiyene kadar bekliyorum. Bilip bilmeden konuşma.
  • kuşlar zor alışır ki senin kuş alışıp sonradan korkutmayla uzaklaşmış daha ele geleceğini zannetmiyorum birde yemlik çıkartmak nedemek ben saldığım zaman bile yedek yemlikleri sevdiği yerlere koyuyorum su koyuyorum yesin içsinler diye bende 3 tane var şu anda beyaz kuşum iki yaşında dişi olan bırak ele gelmeyi kafesin üzerinde öperken bile dudağımda asılı kalıyor tam terside eşi var yeşil o da omuzumdan ayrılmıyor yani anlayacağın zorla olacak bir şey değil o güzelim hayvanları zorlamayın
  • Kardeşim kuş bugün tekrar parmağımı uzatınca çıkıyor hemen ve sanırım korkusu büyük ölçüde geçti. Birkaç gün onun bu harekete alışana kadar parmağıma çıkmasını sağlayıp pratik yapacağım. Sonrasında parmağımdayken dışarı çıkartmaya çalışırım. Kuşu hiçbir şekilde ben aç bırakmadım. Yemliği çıkarmamın nedeni de elimden yem yemesi. Yani uzun süre aç bırakıp elimle yedirmiyorum.
  • Şu anda korkmuyor parmağıma da geliyor dışarıda omzuma da :)
     Muhabbet kuşumu korkuttum !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.