Şimdi Ara

Muhabbet Kuşum Yuvalığa Giriyor Ama... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
4
Favori
134.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxsehmusxx

    :) aynen ama çok sevdiriyolar kendilerini bide birbirlerine çok düşkünler. Sürekli birbirlerini kaşıyolar öpüşüyolarlar. ilkbahara kadar yavru yaparlar dişi 6aylık civarı büyük ihtimal ilkbahara kadar yavru yaparlar Inşallah.

    İnşaallah. 9 aylıkken yetişkin oluyorlar dişiler ve çiftleşme güdüleri geliyor. Erkeklerde 8 aylıkken çiftleşme istekleri başlar hadi kolay gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler sizede kolay gelsin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar benim 1 tane erkek 1 tanede kız muhabbet kuşum var ve muhabbet kuşlarımın kız olan arada bir yuvalığa giriyor ama hemen çıkıyor erkek olan hep yuvalığın içinde yarım saat felen yumurtalıkta kalıyor ve etrafını gagasıyla vuruyor yani demek istediğim erkek muhabbet kuşu yumurtalığa girermi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12323456478970*9

    Arkadaşlar benim 1 tane erkek 1 tanede kız muhabbet kuşum var ve muhabbet kuşlarımın kız olan arada bir yuvalığa giriyor ama hemen çıkıyor erkek olan hep yuvalığın içinde yarım saat felen yumurtalıkta kalıyor ve etrafını gagasıyla vuruyor yani demek istediğim erkek muhabbet kuşu yumurtalığa girermi?

    Girer. Dişi vaktinin çoğunu yuvada geçirir ve yuvayi kemirmeye başlarsa yumurtlamak için hazırlık yapıyor demektir. Şimdilik kısa süreli girip çıkıyorsa alışmaya çalışıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki muhabbet kuşlarımın için kızıştırma aldım ve kızıştırma yeminin içinde sadece beyazları yiyiyorlar ginede etkili oluyormu ? Bide bi sorum daha olucak muhabbet kuşlarımın çiftleştiğini hiç göremiyorum çiftleşmiyorlar başka ne yapmam lazım ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12323456478970*9

    Peki muhabbet kuşlarımın için kızıştırma aldım ve kızıştırma yeminin içinde sadece beyazları yiyiyorlar ginede etkili oluyormu ? Bide bi sorum daha olucak muhabbet kuşlarımın çiftleştiğini hiç göremiyorum çiftleşmiyorlar başka ne yapmam lazım ?



    Sana şöyle söyliyim. Yeni almış olduğumuz 2 kuş olsun bunlar birbirlerine alismadiktan sonra kızıştı ırcı. Yem versem faydası olurmu? Olmaz! Onlar kendilerini hazır hissettiklerinde ciftlesirler. Birbirlerine alışık değiller yada henüz hazır hissetmiyorlarsa kızıştırıcı yem sadece çenelerine işler. Erkek kuş dişi kuş dil döker ama dişinin umrunda olmuyosa bişey olmaz. Yuvaya girmeye başlamışlar ya meraklarindan yada hazırlık yapıyorlar. Biraz sabret bekle bakalım. Ha desenki beyaz siyah yem yemiş farketmez bence dediğim gibi birbirlerine alismadiklari müddetçe sadece çeneleri işler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herşey için teşekkür ederim çok sağol
  • Arkadaşlar erkek muhabbet kuşum bu gün ölmüş sonra kız muhabbet kkuşu ise az önce kafese baktım kafese yumurta yapmış ve yumurtaya yaklaşmıyor artı yuvalığa yapacağına kafese yapmış ben yumuttayı yumurtalığa koysam bişey olurmu ve niye dişi kuşum yumurtaya yaklaşmıyor acill
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12323456478970*9

    Arkadaşlar erkek muhabbet kuşum bu gün ölmüş sonra kız muhabbet kkuşu ise az önce kafese baktım kafese yumurta yapmış ve yumurtaya yaklaşmıyor artı yuvalığa yapacağına kafese yapmış ben yumuttayı yumurtalığa koysam bişey olurmu ve niye dişi kuşum yumurtaya yaklaşmıyor acill



    Yuvaya koy bi dene bakalım. Ama dişi kuş da yakında ölebilir dikkat et. İstersen bi tane erkek kuş al ama yanına koyma dişinin dişi bu durumdayken öldürebilir başka bi kafese koy maksat birbirlerini görsünler duysunlar belki o zaman kafası dağılır azıcık tek kalırsa kesin ölür. Yumurtası için birşey diyemem kuşun nasıl bi karakter sergiler onu bilemem. o şimdi erkek kuşu arıyor dur. O yüzden yumurtayla ilgilenmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, erkek kuş yuvaya çok giriyor. dişiyi rahatsız etmiyor fazla ama dişi yumurtanın üzerinden kalkmak zorunda kalıyor. ve bazen erkek, yumurtaların yerini değiştiryor hareket ettiriyor. erkeği yuvadan ve kafesten çıkarmam gerekir mi? bir zararı olur mu dişiye veya yumurtalara.
    ayrıca yuvanın zemininde henüz birşey yok, talaş koyulmasını öneren siteler var. bunun dışında yuvaya yem atsam, erkeğin beslemediği durumlarda ya da yetersiz kaldığı durumlarda etkili olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximan2008 -- 2 Aralık 2015; 18:18:40 >
  • maximan2008 M kullanıcısına yanıt
    Bırakın girsin hocam, sorun olmaz. Bazı erkekler yumurtalara çok meraklı oluyor. Hatta dişiyle beraber kuluçkaya bile yatıyorlar bazen.

    Yuvalığınızda çukur bir alan yoksa bir şeyler koymanız iyi olur, yumurtalar kayıp birbirine çarpmasın. Ama yuvalığınız hafif bombeli ile bişey koymasanız da olur. Talaş koyarsanız özellikle yavrular çıktıktan sonra çok koku yapar, sık sık değiştirmeniz gerekir ki bu da dişiyi rahatsız etmek olur. İyi olmaz. Ne konuluyordu yerine inanın hatırlamıyorum, biraz araştırırsanız alternatif fikirler bulabilirsiniz.

    Merak etmeyin, dişi kuşunuz aç kalırsa gider yemini yer :)
  • GorunmezBKZ kullanıcısına yanıt
    cevabınız için teşekkur ederim. giriyor ve yumurta ile ilgileniyor hatta sanırım yatmaya da çalışıyor. Ama biraz üzgünüm, şu ana kadar 5 yumurta yaptı. ilk 3'ünü ışıkla kontrol ettim ve internetteki anlatılanlar gibi idi rengi, yani boş. 4. 5. ve gelirse 6.nında boş olması durumunda ne yapmak gerekir.
  • S.akeykum benim disi kusum gullu tepeli yas olarakta tahminim 5,6aylik erkegimde tepeli gulsuz onunda yasi disiye denk su siralar disi ve erkek yuwaya girip cikiyorlar icerde bulunan talasi kemirip bazen disari atiyorlar yalniz hala ciftlestiklerini gornedim arada bir kur yapiyorlar acaba kuluckaya yakinmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya benim dişi kuşumda yuvalıga giriyor ve içinde saatlerce bekliyor kuyrugunuda havya kaldırıryor ve ben yanlarına gittigimde erkek yuvalıgın one gelıyor dişi kusum yuvanın içinde bişe yapıyor ama ne yapıyor anlamıyorum suana kadar çifleştiklerini görmedim ama nejer tohumu verdim 4 haftaya felan acaba ondan dolayımı boyle yapıyolar resimde atabilirim
  • Benim de 4 senedir erkek kusum vardi.5 ay once bir disi kus aldim. Ama genelde masuk disi kustan korkuyor. Cunku bazen disi kusun masuku kanadindan yakaladigini ve didikledigini goruyorum. Ama masuk zavallim butun gun disiye yem kusuyor. Dudak dudaga. Disi de bi guzel yemleri yutuyor.Onun disinda yanina yaklastirmiyor.Birbirlerini optuklerini yada kasidiklarini hic gormedim.Disi agzini aciyor, bizimki de yem bosaltiyor:) Tek ortak faaliyet bu. Bunlardan yavru beklemek mantikli mi, yada yem alisverisi anlastiklarina emare midir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SA benim çift kuşum var 4 sedir çiftleşmiyodular erkeği değiştirdim şimiki erkek yuvada geçiriyor zamanın çoğunu yaşları 4 bu ne demek sizce
  • Arkadaslar benim bır cıft muhabbet kusum var erkek yuvalığa gırıyor ve kapıda beklıyor dişiyi de cağırıyormus gıbı yuvalığı tıkırdıyor dısı de ara sıra yuvalığa gırıyor bırlıkte zaman gecırıyorlar sizce yavru alabılır mıyım ?
  • Arkadaşlar benim 1 çift kuşum var renk ve görüntülerinden pek anlamıyorum arada yuvaya giriyorlar 2.3 dk sonra çıkıyorlar 4 aya yakındır bendeler yavru alır mıyım yada nasıl daha çabuk yavru alabiliriz :)
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Muhabbet Kuşum Yuvalığa Giriyor Ama...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dişi muhabbet kuşum yavruyu dışarı çıkarrmıyor biz çıkardıktan sonrada yavruyu yuvada dövüyor bizde birşey olur öldürür felan diye korkuyoruz sanırım yeniden yumurtlatacak o yüzden dövüyor birazda yavru 1 aylık daha yem kıramıyor babanın yanına bıraksak babada gagalıyor yavruyu yem felan yedirmiyor ama babayı yavru ve yuvalıklı bölüme alınca baba bişey yapmıyor anne her türlü dövüyor yavruyu yuvadan çıkarsam başka bölüme alsam kendi yem kırmayı öğrenebilir mi benim yem yedirmem gerekir mi yada başka bir öneriniz var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba benim kuşum sadece yuvalarında talas yok ama baya bi yontmuş yuvayi erkekde giriyor sizce yumurta olurmu oturma odasinda duruyor televizyon sesinden rahatsiz oluyorlarmi bilmem yardımcı olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.