Şimdi Ara

Muhabbet Kuşu Kursak İltihabı, Kusma, Kuruma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
5.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.

    Bugün çok sevdiğim muhabbet kuşumu yaklaşık bir buçuk ay süren hastalık sürecinden sonra kursak iltihabı sebebiyle kaybettim.

    Bu konuyu açma sebebim benim gibi bu sorunu yaşayan kişilere, bu süreçte yaşadıklarımı ve başıma gelenleri anlatarak bilgi sağlamak.

    Öncelikle bu hastalık kendini uzun süre sonra belli ediyor. Yani kuşunuz kafasını sallayarak mide sıvısıyla birlikte sindirilmemiş yemleri pis bir ağız kokusunun da eşlik etmesiyle kusmaya başladığında, hastalığın ilerlemiş olduğunu anlıyorsunuz


    Fakat umudunuzu kaybetmeyin. Bu semptomlar ilk başladığında hızlı bir tedaviyle kuşunuzu iyileştirme şansınız yüksek. Ama geç kaldığınızda ölüm kaçınılmaz. Çünkü bu illet hastalık çok ağır geçiyor ve geç kalındığında kurtulmak imkansız.


    Ben bu kusmaları ilk fark ettiğimde sıcaktandır deyip çok önemsemedim. İlk hatam buydu. Başınıza gelirseniz hemen veterinere koşun sakın geç kalmayın.


    Kusmalar şiddetlenerek artmaya başladığında tedirgin oldum ve konuyla ilgili araştırmalar yaptım.

    Hastalığın kursak mantarı/iltihabı olduğunu öğrendim. Bu hastalığa sebep olan şey ya mantar ya da bakteri. Bunu anlamak için veterinerin kursak sıvısından örnek alıp test yapması gerekiyor fakat yakın çevremde kuş veterineri olmaması sebebiyle kendim tedavi etmeye başladım.


    Mikostatin adlı şurubun bu hastalığın mantar olan versiyonuna iyi geldiğini öğrendim ve hemen alıp tedaviye başladım. Fakat tedavinin en fazla 5 gün sürmesi gerekirken ben aptallık edip 10 günden fazla kullandım. (Vicdan azabı çekiyorum, sopayla dövseniz gıkım çıkmaz.)


    Bu kadar uzun kullanmamın sebebi ilaç iyi geliyormuş gibi gözlemledim. Kusmasında biraz azalma oldu ama tam kesilmedi. Ben de kökten kurutmak için tedavi süresini biraz uzattım.

    Hastalık tam olarak geçmedi. Bir süre daha bekledim ve en sonunda kuşu alıp bir veterinere götürdüm. Antibiyotik verdi ve nasıl kullanacağımı öğretti.


    Öncelikle bu antibiyotik kullanmaya başlayana dek kuşum kussa bile gayet enerjik ve canlıydı. Hasta gibi değildi sadece kusuyordu arada. Biraz zayıflamıştı sadece.

    Neyse ben bu antibiyotiğe başladım. 5 gün kullanmamı söylediler sonra kontrol için gelmemi istediler.

    4. Gün kuşumda kusmadan iz yoktu. O kadar canlı ve enerjikti ki sonunda iyileşti diye seviniyordum.

    Fakat son gün birden bire kötüleşti. Ayakta duramıyordu ve sürekli sıvı kaka yapıyordu.


    Hemen veterinere geri koştum ve antibiyotik sonrası olur dedi. Aminoasit desteği içeren bi ilaç daha verdi ve bunu kullan dedi iyileşene kadar.

    İlacı alıp eve geldiğimde kuşumun ishalinin kanlı bir hal aldığını fark ettim. Artık pıhtılaşmış kan gibi kaka yapıyordu. Siyah kırmızı renkte.

    Su içmiyordu bu sebeple damlalıkla yavaş yavaş bu aminoasit + probiyotikli suyu içirdim. Yemekte yemediği için kursaktan beslemeye yarayan özel aparatla bi güzel mama yapıp doyurdum.

    Ama ishali kanlı olmaya başladıktan sonra umudumu kesmiştim. Kuş 1 saat içerisinde iyice kötü bir hal aldı ve sonunda öldü.


    Buradan sizin ne sonuç çıkarmanız gerekiyor?

    Kuşum çok açık bir halde antibiyotiğin neden olduğu ishalden dolayı öldü. Eğer ki kuşunuz hastalanırsa son ama en son çare olarak antibiyotik kullanın. Hatta hiç kullanmasanız iyileşme şansı daha yüksek. Çünkü bu antibiyotik ilaç 5 günde sapasağlam kuşu öldürdü.

    Eğer ki ilaç kullanacaksanız en fazla 3 gün kullanın. Herhangi bir ilaç için.


    Kusunuzun hastalanmasını istemiyorsanız ayda bir probiyotik ve vitamin desteği kullanın.

    Suyunu 12 saatte bir değiştirin. Yemlerini taze tutun. Ayda bir suyuna 2 damla elma sirkesi damladın. Ayrıca sirkeli suyu fısfısla kefesine ve tüneklerine püskürtün.

    Onu çok soğukta ve çok sıcakta bırakmayın. Kızarma yemeklerin kokularına maruz kalmasına izin vermeyin.


    Okuduğunuz için teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.