Şimdi Ara

Muhabbet kuşu Cinsiyet-Yaş-Irk-Özellik her türlü bilgi mevcut. [7-24 Destek ] (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
725
Cevap
23
Favori
221.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • multi + b vitamini kuşlara özel kullanın tüy çıkış hızlanacaktır.



    vitaminler ile düzelir 1 aya. depresyon girmemesi için sevdiği yiyecekler verin. dal darı mesela

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Coral_87

    Çok teşekkürler size zahmet aylığı ile ilgili fikriniz nedir çok sakin ötüs sesi açınca ötüyor yoksa ötmüyor butun sayfaları okudum vitaminde vermeye basĺadim konuşmasi alışması için almıstik inşallah o da sever bizi 😊

    1 yaşından küçük. 6-7 aylıktır yani parmağıda geliyor, yani tam yaşında, iyi kuş almışınız. eğitimi iyi olur

  • Aynen öyle yapıyorum hocam, bana küsmesin diye uçurtmamak şartıyla benim tabirimle şartlı tahliye yapıyorum kafesten, parmağımda, omuzumda gezdirip kafesine koyuyorum.


    Sürekli kafeste kalması da psikolojisini etkiler , üzülür küser diye yapmadığım şaklabanlık kalmadı, 2 mutlu ötüşü için :)


    Kanattaki titreme arada duruyor, daha önce sürekli titriyordu. Sanırım iyileşiyor kanadı.


    Nereye taktı onu da anlamıyorum, nazar duası da okudum umarım kısa sürede düzelir bende üzülüyorum işe konsantre olamıyorum aklım onda valla.


    Şirkete getirsem diyorum bazen ama sürekli yer değiştirmesi ve olası cereyana kapılma durumu vs daha kötü eder diye fıstık diye bir muhabbet kuşu var youtube da onu açıp evden çıkıyorum.


    İyi ki evli ve çocuklu değilim, demek ki evladıma bir şey olsa kafayı yiycem Muhabbet kuşu  Cinsiyet-Yaş-Irk-Özellik her türlü bilgi mevcut. [7-24 Destek ] 





  • en ufak rüzgarda hasta olup ölüyorlar. o yüzden ben gece uyurken bile üstünü yarısını örtüp sıcak ortam yaparım.


    vitaminler ile iyileşir. imkan varsa eş almak daha iyi. benim 2 kuş + oyun parkı dışarda var. google oyun parkı kuşlar için yazın onu da yapabilirsniiz.

  • Merhabalar böyle bi konu açtığınız için teşekkürler 1.5 yaşında albino Muhabbet kuşumuz var. 2 gündür çok durgun, tüyleri kabarık vaziyette normalde 4 sefer falan dışarı çıkarırız günde ama hiç neşeli değil. Başını ileri geri yapıyor yem çıkarıyormu tam emin değilim 1 ay öncede bu şekilde yapıyordu kuş kumu takviyesi yaparak çözmüştük yem olarak goldwings kullanıyoruz. İlk sayfadaki kuruluk hastalığını okuyunca ailecek ödümüz patladı. 2 gündür dışarı çıkmıyor normalde çok neşelidir. Kolay kolay öptürmez ama bugün başını falan öptük ses soluk çıkarmadı. Yazdığınız kuruluk hastalığından şüphelendik gecenin bu saatinde standart boy suluğa 5-6 damla elma sirkesi koyduk(1 çay kaşığı ancadır).Kuşu uyandırıp su içmesini sağladık. İnşallah yarına biraz toparlar çok üzücü bir durum ailemizin bir üyesi gibi kaybetmeyi düşünemiyoruz bile başka yapmamız gereken bişey varmıdır acaba yarın kuşun fotoğrafını gönderebilirim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ünallion

    Merhabalar böyle bi konu açtığınız için teşekkürler 1.5 yaşında albino Muhabbet kuşumuz var. 2 gündür çok durgun, tüyleri kabarık vaziyette normalde 4 sefer falan dışarı çıkarırız günde ama hiç neşeli değil. Başını ileri geri yapıyor yem çıkarıyormu tam emin değilim 1 ay öncede bu şekilde yapıyordu kuş kumu takviyesi yaparak çözmüştük yem olarak goldwings kullanıyoruz. İlk sayfadaki kuruluk hastalığını okuyunca ailecek ödümüz patladı. 2 gündür dışarı çıkmıyor normalde çok neşelidir. Kolay kolay öptürmez ama bugün başını falan öptük ses soluk çıkarmadı. Yazdığınız kuruluk hastalığından şüphelendik gecenin bu saatinde standart boy suluğa 5-6 damla elma sirkesi koyduk(1 çay kaşığı ancadır).Kuşu uyandırıp su içmesini sağladık. İnşallah yarına biraz toparlar çok üzücü bir durum ailemizin bir üyesi gibi kaybetmeyi düşünemiyoruz bile başka yapmamız gereken bişey varmıdır acaba yarın kuşun fotoğrafını gönderebilirim.

    Hocam merhaba ama hemen kötü düşünmeyin. İnsanın aklına nedense hep en kötüsü geliyor ama soğukkanlılığı korumak çok önemli.


    Çünkü paniğe kapılınca yanlış tedavi uygulama ihtimali yükseliyor.


    Çok bilgili değilim ama araştırmayı seviyorum kendimi geliştirmeye çalışıyorum oğlum için. Genel olarak şunu gördüm bu aylarda kuşlar kıştan yaza hazırlık yapıyorlar. Kalın tüyleri döküp daha serinletici tüylere geçiş yapıyorlar. Her kuşun bu süreci atlatma psikolojisi farklı oluyor.


    Eğer sizinki de tüy dökmeye başladıysa yakın zamanda bunla ilgili bir halsizlik olabilir.


    Küresel ısınmadan dolayı havalar sapıttı, 2 - 3 kısa kollu tshirt ile gezerken 1 gün mont kaban atkı takar olduk. Hayvanlar bunu algılayamıyor, bu sebeple sizinki de üşütmüş olabilir bu hava dengesizliğinden ötürü.


    Bu aşamada tuvaleti tam sonuç verse bile en azından ipucu yakalamanıza yardımcı olacaktır.


    İshal olup olmaması, kakanın rengi gibi şeyler önemli.


    Vitaminlerin ağırlıklı olduğu bir beslenme şekline geçebilirsiniz. Probiyotik kullanımı da önemli, Elma sirkesi en iyi probiyotik zaten. Haftada 1 kez öneriliyor. Oda sıcaklığının 25-30 derecede kalmasına da özen gösterin.



    Bizim kuş da şu an durgun. Gerçi tüy dökümüne girdiği sürede bir de kanadını incitti onunda etkisi var.


    Anladığım kadarıyla sizde benim gibi tek besliyorsunuz. Arada Youtube'dan Fıstık Muhabbet Kuşu yazın oradaki videoları izletin moral oluyor.


    Umarım eski neşeli günlerine döner kuşlarımız ama kendinizi de yıpratmayın elinizden geleni yaptığınızdan şüphemiz yok, gerisi Allah c.c. takdiri.





  • Çok teşekkür ederim hocam hala durgun birazdan veterinere götüreceğim yem yemiyor sürekli uyku halinde ve kabarık daha fazla dayanamayacağım artık. Muhabbet kuşu  Cinsiyet-Yaş-Irk-Özellik her türlü bilgi mevcut. [7-24 Destek ]

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2 tane veterinere götürdüm kuşlardan pek anlamıyor ya veterinerler tutup incelediler;ilki şırıngayla bi antibiyotik verdi suyunu damlat diye içime sinmedi başka biyere götürdüm. Kursak mantarı olabilir bunu teşhis edecek ekipmanımız yok dedi insanlar için kullanılan mantar şurubundan tavsiye etti. Hazır sulandırılmış aldık hafif şırıngayla birazda biz seyrelttik az önce güç bela ağzına damlattık inşallah iyi gelir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ünallion

    Çok teşekkür ederim hocam hala durgun birazdan veterinere götüreceğim yem yemiyor sürekli uyku halinde ve kabarık daha fazla dayanamayacağım artık.

    Kıyamam içine büzüşmüş uyuyor.


    Tamam bir hekimin görmesinde de fayda var ancak kuş üzerine ihtisas yaptığından emin olun. Yaşayacakken yanlış tedavi ya da antibiyotikle baştan savma iş yapan hekimler de mevcut.


    Yakınlarda kuşçu varsa ona danışmanız belki daha güvenilir bile olabilir. Veterinerler de haklı daha çok para kazandıracak tarafa odaklanıyorlar genelde, büyükbaş, küçükbaş, kedi köpek vs , kuşlara (tavuk çiftlikleri hariç) yöneleni çok nadirdir.


    Götürünce hava alacağı ama bir o kadarda korunaklı bir şeye koyun, bugün hava bozuk üşütmesin yavrucak.


    Gelişmelerden haberdar edersiniz.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: khanstern

    Kıyamam içine büzüşmüş uyuyor.


    Tamam bir hekimin görmesinde de fayda var ancak kuş üzerine ihtisas yaptığından emin olun. Yaşayacakken yanlış tedavi ya da antibiyotikle baştan savma iş yapan hekimler de mevcut.


    Yakınlarda kuşçu varsa ona danışmanız belki daha güvenilir bile olabilir. Veterinerler de haklı daha çok para kazandıracak tarafa odaklanıyorlar genelde, büyükbaş, küçükbaş, kedi köpek vs , kuşlara (tavuk çiftlikleri hariç) yöneleni çok nadirdir.


    Götürünce hava alacağı ama bir o kadarda korunaklı bir şeye koyun, bugün hava bozuk üşütmesin yavrucak.


    Gelişmelerden haberdar edersiniz.



    Alıntıları Göster
    Desteğiniz için sağolun hocam 2 gündür sürekli böyle uyku pozisyonunda umarım bikaç güne toparlar, gelişmelerden haber ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ünallion

    2 tane veterinere götürdüm kuşlardan pek anlamıyor ya veterinerler tutup incelediler;ilki şırıngayla bi antibiyotik verdi suyunu damlat diye içime sinmedi başka biyere götürdüm. Kursak mantarı olabilir bunu teşhis edecek ekipmanımız yok dedi insanlar için kullanılan mantar şurubundan tavsiye etti. Hazır sulandırılmış aldık hafif şırıngayla birazda biz seyrelttik az önce güç bela ağzına damlattık inşallah iyi gelir.

    Haa götürdünüz demek yeni gördüm.


    Aynen işte anlayanı yok pek olanı da bulmak çok zor.


    Kakası nasıl peki sulu mu koyu siyah mı uzun mu; bu tarz olunca genelde baya hasta oluyorlar ama normalse düzelebilir.


    Birde poposunda kaka yapışıyorsa o da kötüye işaret. Umarım bu sorunların hiçbiri yoktur.





  • Biraz sulu hocam ama siyah değil. Yeşilin koyu hali tam ishal diyemem ama ishale yakın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ünallion kullanıcısına yanıt

    O zaman üşütmüş olabilir.


    Şu sıralar banyo yaptırtmayın, sıcak kalsın birde vitamin takviyesiyle toparlar diye umut ediyorum.


    Yavru olsa daha dayanıksız olurdu bu duruma ama 1-1,5 yaşındaysa toparlama ihtimali yavrulara kıyasla bir tık daha yüksek.


    Tekrar geçmiş olsun. Bir şey olura yine iletişime geçersiniz.

  • Muhabbet kuşu  Cinsiyet-Yaş-Irk-Özellik her türlü bilgi mevcut. [7-24 Destek ]
    Kusmalar devam ediyor bu şekilde tam sindirilmemiş salyalı yemler çıkarıyor. İştahı iyi daldarı koydum kafesine 40 dakkada bir besleniyor ama ne kadarını sindiriyor bilemiyorum. Orta şiddette çok sulu olmayan ishalide var. Suluğunun içine multivitamin koyduk.
    Bunun dışında veterinerin önerdiği mukostatin isimli ilactan şırıngayla 1 damla ağzından enjekte etmiştik saat 23:00 civarında bir damla daha vericez bakalım inşallah iyileştirir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Ünallion kullanıcısına yanıt

    kusmanın 3 nedeni var. kızgınlık döneminde, yada yem bayat yada kursak mantarı.



    kursak mantarı ise kokulu ölür ve ölümcül, mantar ilacı ile tedavi olunması gerekli. o yüzden elma sirkesi haftada 2 defa diyorum herkese, doğal elma sirkesi suyuna katmak mantarı engelliyor. kursak mantarı araştırın kuşlarda

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ShibLeg

    kusmanın 3 nedeni var. kızgınlık döneminde, yada yem bayat yada kursak mantarı.



    kursak mantarı ise kokulu ölür ve ölümcül, mantar ilacı ile tedavi olunması gerekli. o yüzden elma sirkesi haftada 2 defa diyorum herkese, doğal elma sirkesi suyuna katmak mantarı engelliyor. kursak mantarı araştırın kuşlarda

    Teşekkürler hocam yeterki iyileşsin elma sirkesini eksik etmeyeceğim elma sirkesinin faydasını çok okudum, banyo yaparken suyunun içine koyuyorduk ama bunun dışında içme suyuna koymazdık keşke koysaymışız belki kuşumuz sağlıklı olurdu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ShibLeg

    kusmanın 3 nedeni var. kızgınlık döneminde, yada yem bayat yada kursak mantarı.



    kursak mantarı ise kokulu ölür ve ölümcül, mantar ilacı ile tedavi olunması gerekli. o yüzden elma sirkesi haftada 2 defa diyorum herkese, doğal elma sirkesi suyuna katmak mantarı engelliyor. kursak mantarı araştırın kuşlarda

    İlaç olarak minostatin kullanıyoruz günde 2 damla sabah akşam ağzına damlatıyoruz doğrumudur hocam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ünallion kullanıcısına yanıt

    minostatin  evet mantar için. benimde 3 sene önce başıma geldi kaybbettim kuşumu. o zamanlar tabi net bilmiyordum. 2 ilaç kullanıyordum 1 mikostatin yani mantar için şurup birde hap onuda bölüyordum



    https://www.muhabbetkusu.com.tr/threads/kursak-mantar%C4%B1-ve-tedavisi-v%C4%B0deolu.78053//


    bu forumu da konu açabilir okuyabilirsiniz. daha önce başına gelip ilaç tavsiye verecek olan vardır. bende buradan ilaçları tavsiyesi almıştım



    ek olarak kuş kusuyor o yüzden bunu petshoptan filan bulabilirsiniz. yulaf tohumu, bunu veriyordum her gün ben çünkü bunu kusamıyor, öğütüyor. dal darı vs kusuyor. kursak mantarı lanet hastalıktır. alttakini sizde alın sırf verin severler, güçten düşmesin. probiyotikte insanlar için kullanılan farketmez onuda verirsiniz. elma sirkesinide ilaçla katın sorun olmaz


    https://www.juenpetmarket.com/eurogold-kus-yulaf-tohumu-kus-yemi-300-gr-u-27730





  • Merhaba. Yavru bir muhabbet aldık. Resmi aşağıda. Cinsiyeti ırkı hiç hiç bir fikrim yok. Pet Shop tan aldık. 2 aylık dedi. Genişçe bir kafes Quick yavru yemi, balık kemiği, beyaz bir taş ve gri renkli yuvarlak bir taş verdi. Birde damla suyu için. Kuş kumu ve onu koyacak asılan bir kap da aldık.

    2 gündeyiz. Elden yemeye başladı. Ama sorun şu yemlik den kendi gidip yemiyor. Hatta yemliğin yanına koyduk bir iki soktu kafasını yedi sonra üste çıktı. Çok az suluktan içti. Ama ne zaman elimizle versek yiyor.
    Zamanla alışır mı kendi yemeye veya ne yapmamız lazım.
    Bu arada dışkısı yeşil beyaz koyuya yakın.

    Muhabbet kuşu  Cinsiyet-Yaş-Irk-Özellik her türlü bilgi mevcut. [7-24 Destek ]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ShibLeg

    minostatin  evet mantar için. benimde 3 sene önce başıma geldi kaybbettim kuşumu. o zamanlar tabi net bilmiyordum. 2 ilaç kullanıyordum 1 mikostatin yani mantar için şurup birde hap onuda bölüyordum



    https://www.muhabbetkusu.com.tr/threads/kursak-mantar%C4%B1-ve-tedavisi-v%C4%B0deolu.78053//


    bu forumu da konu açabilir okuyabilirsiniz. daha önce başına gelip ilaç tavsiye verecek olan vardır. bende buradan ilaçları tavsiyesi almıştım



    ek olarak kuş kusuyor o yüzden bunu petshoptan filan bulabilirsiniz. yulaf tohumu, bunu veriyordum her gün ben çünkü bunu kusamıyor, öğütüyor. dal darı vs kusuyor. kursak mantarı lanet hastalıktır. alttakini sizde alın sırf verin severler, güçten düşmesin. probiyotikte insanlar için kullanılan farketmez onuda verirsiniz. elma sirkesinide ilaçla katın sorun olmaz


    https://www.juenpetmarket.com/eurogold-kus-yulaf-tohumu-kus-yemi-300-gr-u-27730

    Yardımlarınız için teşekkür ederim hocam bugün sabahtan akşama kadar çok durgundu evde vardı yulaf tohumumuz ondan verdik yemedi doğru düzgün su içip yem bile yemedi. O aldığımız mantar ilacından ağzına bir damla damlatıyorduk onu bile enjekte edemedik bi türlü açmıyor gagasını zarar vermekten korktuk suyuna 4 damla damlattık. Petshoptan yavru besleme aparatı aldık mama yapar veririz diye oda olmadı gagasını açmıyor. Neyse akşamüstü falan bi canlandı kuş sık sık daldarı yemeye başladı ilaçlı suyundanda içti bikaç kere iştahı iyiydi eskisi gibi kusmuyor az önce karanlıkta daldarı kemirirken yakaladım çok mutlu oldum üstüne yine bi güzel suyunu içti. İnşallah yarın daha toparlanmış ve enerjik görürüz bu lanet hastalık ne illet bişeymiş kuruttu hayvancağızı süründürüyor göğüs kemiği sert, eski sağlığına kavuşana dek kafesinden daldarısını eksik etmeyeceğim zayıf düştü yeterki iyileşsin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.