Şimdi Ara

Muğla’yı Bilenlerden Bilgi Ricası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, geleceğe yönelik (5 sene içerisinde) sürekli kullanım amaçlı 200-250 bin lira civarında Muğla’dan ev almayı düşünüyorum.

    Alınacak evde 5 sene kadar yazın bazı zamanlarında ve ara dönemlerde gidilip kalınacak. Duruma göre yazın dönemsel kiraya da vermeyi de deneyebilirim.

    Bütçeme göre Muğla’nın hangi bölge, ilçesine bakmalıyım? İlanlarda evleri görebiliyorum ancak çevreye pek hakim değilim. Gelişim, yatırım ve özellikle çocuk büyütmek açısından özellikle Muğla’da nelere nerelere dikkat etmeliyim?

    Eylül gibi gidip 1-2 gün belirleyeceğim yerlerdeki evleri dolaşmayı düşünüyorum.

    Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.



  • Yardımcı olayım da evi nereye yakın istiyorsunuz tam olarak? Turizm beldelerine yakın mı istiyorsunuz, üniversite bölgesine mi yakın olacak. Merkez de bir seçenek tabi. Bir de evin büyüklüğü falan da önemli çünkü Muğla'da evlerin düzeni bölgeden bölgeye değişiyor (Üniversite bölgesindeki evlere ev bile diyemezsin, küçücük odaları var mesela.)
  • Doğru söylüyorsunuz biraz daha açıklayayım hocam, boyut olarak 2+1, 100 brüt 75 net gibi küçük ailenin yaşayabileceği, çok fazla üst taraflardan değil, biraz daha aşağılardan denize aşırı uzak olmayan araçla da gidilebilir şekilde olabilir. Kendimi gelecekte Muğla Üniversitesi merkez kampüse göre konumlandırıyorum ancak 5 sene sonra borcu bitince satıp yerleşeceğim bölgeye göre tekrar ev alabilirim. Bu düşüncede yazın sezonluk kira potansiyeli yüksek bölgeler daha iyi olur diye düşünüyorum, öğrenciye kiraya verirsem yazın kendim gidemem :)

    İlanlarda Ortaca, Dalaman ve Milas’ta fiyat olarak uygun yerler görüyorum. Ancak o bölge şöyledir, böyledir, (bataklık, dere yatağıydı, tehlikeli bölge gibi) yörenin insanından doğru bilgiye ihtiyacım var.

    Öyle yerler vardır ki 10 yıl çöp yer değiştirmez, buralara bulaşmamam lazım.




  • 200-250000 civarı paraya Merkez'de ya da Kötekli Tokilerde istediğiniz standartlarda ev bulabilirsiniz. Muğla merkezde deniz yok ama araç ile denize uzaklığı 20 - 25 dakika. Zaten Toplu taşıma da gidiyor. Buralara göz atabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.