Şimdi Ara

muayenesiz araçla çevrilip egzozdan da ceza yemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba muayenesiz yakalanma sorun değil cezası 108 lira ancak egzoz emisyon tarihi de geçmiş cezası 2000 falan diyorlar muayenesiz çevrilince egzozdan da mı yazıyorlar yoksa 1 haftalık ihtara egzoz dahil mi



  • Muayene olmanın şartı egzoz emisyonunun da olması, ama egzoz emisyonu ölçtürmek için muayene şartı yok, dolayısı ile her 2 sindende ayrı ayrı ceza yersiniz, tıpkı aşırı hızdan yakalanıp muayene olmadığının tespiti ve her 2 suçtan ayrı ayrı ceza yazılması gibi.
  • Aracımın muayene tarihini Kasım/2014 sanıyordum meğerse gümrük makbuzuna göre 1 haziran 2014 imiş; 31 Mayıs cumartesi günü Kazlıçeşme/Marmaray önünde ki çevirmede polis muayenen yarın doluyor, hemen internetten randevu al ama egzost muayeneni hemen şurada ki Balkan Oto'da yaptır da aracın daha fazla ceza yemesin demişti...
  • Böyle durumlarda Google oldukça işe yarayan bir uygulama oluyor. Yaklaşık 1 dakikamı alan bir araştırma sonucunda, aşağıdaki açıklamaya ulaştım.

    quote:

    Yapılacak egzoz gazı emisyonu ile ilgili denetimlerde (5491 Sayılı Kanunla Değişik) 2872 sayılı Çevre Kanununun 20.A Maddesi gereği, egzoz emisyon ölçümü yaptırılmadığının veya süresi içerisinde yenilenmediğinin tespit edilmesi durumunda bin 206 TL, yönetmelikle belirtilen standartlara aykırı emisyona sebep olduğunun tespit edilmesi durumunda 2 bin 423 TL idari para cezası uygulanacaktır.
  • webbie kullanıcısına yanıt
    google’ın yapay zekası, arama sonucundaki ceza rakamlarını görüp hemen Türkiye ofisinin araçlarının muayenelerini kontrol etmiş, sonra da araçların kiralık olduğunu hatırlayıp, “yırttık la neyse” demiştir. Ama dememiş de olabilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.