Şimdi Ara

MSI X570-A PRO ve Ryzen 3700X işlemci fanı tutarsızlığı ve sistem donması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çok ilginç bir sorunla karşı karşıyayım. Günlerdir de çözemedim.
    Msi x570-A Pro ve Ryzen 3700x kullanıyorum Haziranda toplamıştım sistemi.PC'de birkaç gün öncesine kadar sıkıntı yoktu. Fakat önce youtube'da takılırken (video izlemem şart değil) Chrome kendiliğinen kapandı birkaç kere. Uzantıdan falandır dedim.Temizledim uzantıları daha sonra önemsemedim. Aynı gün akşam oyun oynuyordum. 1-2 saat sıkıntısız oynadım. Alt-Tab yaptım bi ara daha sonra pc dondu ve tuşundan kapatmak zorunda kaldım. Tekrar açtığımda onarım ekranı çıktı. Onaramadı PC kendini. Bunu birkaç kez tekrarladı ve en son format atmak zorunda kaldım.


    Format sonrasında sürücüleri kurdum, güncellemeleri yaptım falan. İşlemci fanı çok tutarsız çalışıyor. Ufak bişey yapsam işlemci fanı delleniyor. Bazı programları kurarken PC donuyor ve kapatmak zorunda kalıyorum. Her program değil. Steam,Discord, Chrome vs. programlarda sıkıntı çıkmadı. Logitech Gaming Software ve anakartın chipset sürücüsünü kurarken bu sorunu yaşıyorum. Oyun denedim yarım saat sıkıntı olmadı. Youtube'da takıldım yine 1 saat falan yine bişey olmadı. Ama fan tutarsız sesinden zaten anlıyorum. Hem de çok bi zorluğu olmamasına rağmen bazı programları yüklerken donuyor ve reset atıyor. Bu arada aşağıya denediğim bazı şeyleri yazıyorum

    Bu değerler, PC ilk açıldığındaki değerler. Hemen ekran görüntüsü aldım. Özellikle CPU sıcaklığı ve RPM'e dikkat etmenizi istiyorum. Bu değerler BIOS ekranında böyle olmuyor. FAN boşta olması gerektiği gibi gayet stabil çalışıyor.
    MSI X570-A PRO ve Ryzen 3700X işlemci fanı tutarsızlığı ve sistem donması


    Denediğim bazı şeyler;
    - BIOS'u güncelledim.
    - SSD'ye kuruluydu sistem daha sonra aynı şeyleri boşta olan bir HDD'de denedim.
    - PC formatlandı.
    - Bilgisayarın farklı güç modlarını denedim.
    - OC yapılı değil hatta BIOS ayarlarını default yaptım.
    - Güncelleştirmeleri kaldırıp denedim.
    - BIOS'u resetledim.
    - Cinebench R15 indirip CPU testi yaptım. Herhangi bir donma, kapanma olmadı. Değerler o zorlamaya göre normaldi. ( sıcaklık 66 - rpm 2468 - voltage 1472)


    Şuan hala CPU fan tutarsız çalışıyor. Boştayken stabil olmuyor. Şimdilik o yukarıda yazdığım iki programda donma oldu. Ama belki başka programlarda da yapacak. Oyun testini uzun süre yapmadım. Ama yarım saatte bişey olmadı.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.