Şimdi Ara

MSI ServisPoint Servis Ücretleri Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2 hafta önce laptop'umda bulunan sorunlar nedeniyle msi cx 62qd modelli laptopumu servise yolladım.4 yıllık bir laptop olduğundan dolayı garantisi bulunmuyor. Sorunlar tespit edildikten sonra arayıp ücret konusunda bilgilendirdiler. Laptopta Fan kanatçığı kırık olduğundan dolayı ses yapıyordu değişimi olcaktı. Kulaklık jack girişi bozuk olduğundan dolayı değişim olcaktı ayrıyetten Ekranda ölü pixeller olduğu için bunun değişimi için fiyat sordum. Verilen Fiyat 245 Dolar + KDV oldu. Ayrı Ayrı Fiyatlarıda Fan 60 Dolar + KDV , Ekran 120 Dolar+KDV , Jack girişi 115 Dolar + KDV. Bu 3'ünü normal topladığımızda yaklaşık 400 dolar + KDV gibi bir ücret çıkıyor yani 3'ü için verilen fiyattan baya fazla bir miktar bunun nedenini sorduğumda her parça fiyatı içerisinde işçilik ücretini de katmış olmaları. Yani ortalama 50 Dolar işçilik ücreti veriyoruz garantisiz tamir için. Öyleki Ben sadece Fanı değiştirtdim , Sadece Fan için ödediğim 60 Dolar + KDV = 65.8 Dolar TL karşılığı 487 TL. Bunun Faturası geldiğinde Parça ücretinin Yani fan'ın ücreti 74 TL. İşçilik ise 370 TL olarak belirtilmiş. Parça ücretinin tahmini böyle olcağını tahmin edebiliyordum ancak işçilik ücretini bu kadar beklememiştim. Servispointe garantisiz ürün yollayacak arkadaşlar yollamadan önce bu fiyat politikasını göz önüne alırlar. Ayrıyetten Parça fiyatının dolar olmasını bi nebze anlarım ancak işçilik ücretini dolar üzerinden almaları kadar saçma bir olay yok. 10-15 tane vida söküp fan değişimi yapıldı bizde daha önce açtık laptopun içini zor bir olay değil bu işlem için bu fiyat abartı. Sözün özü göndercek arkadaşlar göz önünde bulundururlar. Ayrıca Kargo ile ilgilide bir sorun yaşadım 2 gün içinde tamir edilen laptop kargoda barkodsuz şekilde kayboldu 1 hafta sonraya kadar kargo bulunamayınca tazminat süreci için iletişim kurdular tazminat bedelini 2016 yılındaki fatura üzerinden ödeyeceklerdi. Ben böyle bir şeyi kabul etmediğimi belirttim 2016 yılında dolar 2.7 idi şuan 7.5 , şuan mevcut laptopuma eşdeğer laptop alamıyorum fatura fiyatıyla. Allahtan sonradan kargo bulundu Hatay'a vatanbilgisayara gitmiş nasıl oluyorsa benim bulunduğum şehir zonguldak. En nihayetinde kargo bulundu bende bir ton evrak ve mahkeme işleriyle uğraşmaktan kurtulmuş oldum. Servispointi tercih etmeyi düşünen arkadaşlara bilgilerle :)



  • Msi den memnun musunuz lenovoyla karsilastirica

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kyrie2

    Msi den memnun musunuz lenovoyla karsilastirica
    Lenovo kullanmadığım için bir şey diyemeyeceğim, Mühendislik okuduğumdan dolayı performansı yüksek bilgisayar tercih etmiştim satın alırken (2016 yılında). Kronik bir sorun yoksa marka modellerinde ihtiyaç belirlendikten sonra laptop seçimi yapılmalı. MSI'dan memnun muyum sorusuna gelecek olursak marka zaten kendini kanıtlamış bir marka, bir tek bu servis mevzusu biraz can sıkıcı oldu okadar
  • hilem98 H kullanıcısına yanıt
    Iste o da para sıkıntısı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bende geçen menteşe kırılması yüzünden gönderdim ekran değişmiş galiba komple üst kapak garantiden yapıldı. 1 gün gibi rekor sürede. demek ki bu problem sık karşılaştılar bendeki model gl63 8rc
    ürün geldikten sonra içinde bir şıngırdama var. vida yada plastık parça olabilir. servisi ardım kendim soksem garanti dısı olurmu dedım alt kapağı söküp bakabilirsiniz başka müdahale yapmayın dendi.
    şimdi kararsız kaldım. içinde bir parça kırıldıysa siz kırdınız derler mi ileride. ne yapsam . birde monitörde sağ alt köşede 1 adet ölü piksel farkettim. pikseller çok küçük olunca fark edilmiyor çok dikkatli bakmak gerek. birde menteşesi 3 kere kırılan lar var şikayetlerin yarısı menteşe kırılmasından gelmiş.
    simdi samsung ram aldim ciihaza açmışken ram de takarım dedim garentiye yollasam ram takmak için para alırlarmı. 130tl ram 300tl servis ucretimi isterler. yoksa kapak açılmışken takalım mı derler
  • Oyle diyorsunuz ama orda bir zaman kaybı oluşuyor. Bir uğraş var. Sonucta aracınızı tamir için goturseniz bile el emeğini isterler. Bende laptop bakim ve parca degisim işleriyle uğraşıyorum. Bazi laptoplari acarken bile 1 saatim geciyor. En çok zorlandığım laptoplar ince tasarımlı olanlar. Bazılarını açmak ciddi anlamda dikkat gerekiyor. Kapaklı tutan dişleri kırmamak için hassas davranmak gerekiyor. Ozellikle fan klavye tarafına dönük olanları açmak için herseyi sökmek gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AtiMX4 A kullanıcısına yanıt

    Her parça değişimi için aynı ücreti almak saçmalık demek istediğim buydu. Biz kendimizde açıp fanı söktük temizledik zamanında zor bi işlem değil. 50 Dolardan bahsediyorum sadece bir fan değişimi için alınan ücret Fan zaten 10 dolar.

  • Üst kasa, alt kasa, cover ve bezelin değişimi için 210$+KDV fiyat verdiler. Cihazın garantisi yok

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.