Şimdi Ara

Msı Prestige 14 Evo iyi bir seçim olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • https://www.amazon.com.tr/dp/B08KRGLX2V/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_REFBRYZHM0D61VZNJ7P5?_encoding=UTF8&psc=1


    Öncelikle linkteki ürünü şartlara göre değerlendirip, bağımsız öneri de yapabilirsiniz.


    Ne amaçla kullanacağım:

    Ubuntu kullanarak orta ölçekli projelerde programlama yapabileceğim taşınabilirliği olan bir cihaz almak istiyorum.


    Backend web, mobil yazılım geliştirme.

    Sunucu bazlı işler.

    Küçük - orta ölçekli open source projeler.


    Tür

    Ultrabook

    Hafif ama geliştirme yapacağım için olabildiğince performans istiyorum.


    OS Tercihi

    1) Ubuntu.

    2) Freedos, ubuntu uyum sertifikalı.

    3) Diğer


    Keyboard

    Tercihim US klavye.


    Sanıyorum linkteki üründe Almanya'ya özel bir klavye var. Büyük problem değil, ama çözüm gerektirir.


    Ekran

    Boyut olarak 14" ideal.

    Ekran kalitesi iyi bir ürünü tercih ederim.


    Garanti

    1 yıllık global garanti yeterli olur.


    Bütçe

    11.000 TL


    Esneklik olabilir ama gerçekten fark oluşacak bir seçim için.


    Süre

    10-14 gün içinde elimde olsun istiyorum.


    Marka

    Tercih ettiğim markalar : MSI, DELL

    Ancak şartlara uygun farklı bir öneriye de açığım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SweeTalker -- 27 Şubat 2021; 23:48:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Matebook 14 varken 2000 lira daha fazla verip bu bilgisayari almazdim sanirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kur farkı ve vergi dezavantajı nedeniyle teknolojik cihazlara maalesef ki ederinden fazla paralar ödemek zorunda kalıyoruz. Ben bu bilgisayarı 05.04.2021 tarihinde Amazon' dan satın aldım. Açıkçası takip ettiğim dönemlerde fiyat skalası 16 bin TL dolaylarında gezdiği için satın almak gibi bir niyetim yoktu. Bu nedenle biraz daha "makul" olarak nitelendirdiğim Huawei Matebook X' i takibime aldım. Makul dediğime bakmayın, bu cihazın fiyatı da 11.000 TL (!)


    Huawei Matebook X görsel anlamda gerçekten çok güzel bir cihaz. Ekran kasa oranı, ürünün kareye yakın şekildeki farklı tasarımı, klavyesi, touchpad kısmı, ekranın dokunmatik olması, inceliği, hafifliği... Bunlar gerçekten benim hoşuma giden yanlarıydı ve açıkçası gönlüm bu cihazdan yanaydı. Ancak yine de kafamı karıştıran birtakım noktalar vardı. Bunlar;


    1-İnsan böylesine yüksek meblağlar ödeyince alabileceği en iyi donanımı satın almak istiyor. Madem ki ben bu cihaza 11.000 TL ödeyeceğim, o halde son jenerasyon İ7 işlemci isterim, DDR4 statüsünde SSD isterim vs. Bu açıdan bakıldığında Matebook X benim kafamı karıştırdı. Haaa ben son kullanıcı olarak Matebook' un i5 işlemcisini ya da DDR3 statüsündeki SSD farkını hisseder miydim? Açıkçası hissetmezdim. Çünkü en nihayetinde ben bu cihazı iş amacıyla kullanacağım için, bu tür farklar bana etki edecek nitelikte değildi, ancak yine de dediğim gibi insan bu fiyatlara çıkınca en iyi donanımı satın almak istiyor.


    2-Huawei' nin Amerika ile yaşadığı sorunlar kafamdaki soru işaretlerinden bir diğeriydi. Malum olduğu üzere Huawei' nin mobil telefonlarında Google servisleri kısıtlanmış bulunuyor. Benzer bir durumun Windows için de gerçekleşmesinden çekindim.


    3-Matebook' ta caps lock ışığının olmaması da benim için eleyici bir kriter oldu. Bu durum belki biraz saçma gelebilir. Ama madem ki bu bilgisayarlar iş amaçlı üretiliyor, o halde toplu iğne ucu kadar da olsa bir ışık konulmalı. Çünkü tam şifre girecekken insanın "Ulan caps lock açık mı kapalı mı?" diye uygulamadan çıkıp Word' e vs. girip bunu kontrol etmesi bir müddet sonra insanın canını sıkıyor ve işlevselliği zayıflatıyor.


    Matebook ile yaşadığım bu kafa karışıklıklarından sonra gözüme Vatan Bilgisayar'da satılan Lenovo İdeapad 5 ilişti. Ürün gerçekten de iş bilgisayarı olarak bu fiyat bandında alınabilecek en iyi donanıma sahip. 11.nesil i7 işlemci, 16 gb ram, 512 gb SSD, MX 450 ayrık ekran kartı, Win 10 işletim sistemi vs. Gerçekten de donanımsal olarak dolu dolu bir cihaz. Matebook ile aralarındaki fiyat farkının azlığı nedeniyle bu bilgisayara yöneldim. Ancak bu bilgisayar yeni bir ürün olduğu için herhangi bir kullanıcı yorumu yada videosu yok. Yani ürün tam bir kapalı kutu.


    Daha sonra Amazon' da gezinirken MSİ Prestige 14 Evo' yu tekrardan gördüm. Fiyatı 11.800 TL' ye inmişti. Satıcısı Amazon' du. Ancak stokta kalan son üründü. Yine biraz tereddüt yaşadım, acaba birisi aldı da beğenmedi ve iade mi etti, ellerindeki stoğu bitirmek için ondan mı bi anda fiyat kırdılar diye düşündüm. Ama yine de ürünü satın aldım. Ertesi gün bilgisayar elime ulaştı. Ürün sıfırdı, bütün jelatinlerini ben açtım, MSİ' a ürün kaydını da sorunsuz bir şekilde yaptım.


    Ürüne gelecek olursam; gerçekten çok yakışıklı bir cihaz. Renk uyumu harika diyebilirim. Son derece hafif. Ekran kasa oranı çok güzel. Donanım özellikleri oldukça iyi. Caps Lock ışığı da var :) klavyesinde yazış hissiyatı çok güzel, toucpad i oldukça geniş. Bence premium bir cihaz olduğunu belli ediyor. MSİ markası zaten bilgisayar sektöründe adı şanı belli bir firma. Teknoloji işi şans işi elbette, ancak kaza bela olmadığı müddetçe bu ürünün yıllarca bana hizmet edeceğine inanıyorum. İş amacıyla kullanmak için bilgisayar araştıranlar ve benim gibi kararsızlık sürecinden geçmekte olan kişiler gönül rahatlığıyla alabilirler.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.