Şimdi Ara

MSI Optix MAG Monitörler İçin Ayar Tavsiyeleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
6
Favori
15.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • GiveMeYourLife G kullanıcısına yanıt
    Bende dün 1499a aldım sizden nerden 1424e aldınız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PS4_Gamer_42 P kullanıcısına yanıt
    Vatan Bilgisayardan almıştım.
  • GiveMeYourLife G kullanıcısına yanıt
    Bende vatandan aldım :) tamam teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende amazon dan Mag241C olaninı aldım bu hafta arası elime ulasır.
    Sadece PS4 te kullanmak için aldım. Merak ettigim.bisiler var kullananlar yardımcı olursanız sevinirim.

    Ps4 te ghosting falan oluyormus sanirım freesync kapatınca düzeliyormus dogru mu ? Boyle birsey varmi ?

    Birde 144hz yi biz PS4 kullananlar alabiliyor mu yoksa bir ayar veya program vs kurmamiz mı gerekiyor ? Birde bu Normal-Hızli-En hızlı modlari varmış ama En hızlı seçilmiyormuş bunun bir yöntemi varmı ?

    Tesekkurler :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • XanthiN kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam öncelikle konu için teşekkür ederim. İlk sayfa da okuduklarım bayaa işime yarafı. Sormak istediğim fifa ya da pes de ghosting yapacak kadar düşük kalide de mi mag serisi sizce, aşağıdaki monitörü aldım fifa 20 de çok memnun kalmadım. Yeni teslim aldığımdan fazlaca oyunda deneme fırsatım olmadı. Fazlaca yeni olmasa da wolfenstein ii: the new colossus da ultra ayarlarda neredeyse hiç ghosting hissetmedim. Ne dersiniz sorun monitörde mi, fifa da.

    Sadece ayarlarla ilgili ise nasıl bir ayar yapılmalı. Ekran kartı 5700 xt

    https://www.epey.com/monitor/msi-optix-mag272qp.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironmangs -- 14 Nisan 2020; 16:33:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ironmangs kullanıcısına yanıt
    İlk mesajda bahsettiğim "FreeSync ile Hızlı Tepki Süresi Çatışması" olayı aktif olduğunda inverse ghosting durumu çok göze batıyordu. FIFA 20'de net biçimde hissediyorum, özellikle top bir sağa bir sola gittiğinde resmen stadın çimleri bozuluyordu. Bundan kaçınmak için Freesync açık + normal tepki hızında kullanacaksınız yada FreeSync kapalı + hızlı tepki süresinde. Ayarlar ile alakalı ilk mesajda bir öneri yazmıştım.
  • XanthiN kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim, mesajı atmadan önce yukarıda bahsettiğiniz ayarları yapmıştım, maalesef hala az da olsa ghosting var, iade edeceğim galiba.
  • ironmangs kullanıcısına yanıt
    MSI'nin VA panelli MAG serisi tam anlamıyla rezalet. O varken Samsung CFG73 almıştım, yanyana karşılaştırma fırsatım oldu. MSI'nin renkler konsunda da ne kadar kötü olduğuna şahit oldum. MSI'nin VA paneli kesinlikle renkli doğru tonda veremiyor. Bu panel ayarlarıyla alakalı bir durum da değildi. Sonra MSI'yı elden çıkardım. Samsung'un 1080p VA panelinde ise bulanıklık problemi vardı, farkedilebilecek düzeyde bulanıktı. Özellikle web'de gezinirken metinlerde ve resimlerde net bir keskinlik problemi göze batıyordu. Bu sefer o varken IPS panelli AOC 24G2U aldım ve Samsung ile yanyana karşılaştırma fırsatım oldu. Samsung özel Quantum Dot renk teknolojisine sahip olmasına rağmen AOC'un IPS panelinin altta kalır bir yanı yoktu, üstelik yanyana karşılaştırdığımda Samsung'un VA panelinin ne denli bulanık olduğunu iyice kavradım. Öyle olunca bu sefer Samsung'u sattım ve memnun biçimde AOC kullanmaktayım. Ölü piksel derdi olmasa çok güzel monitör.

    Bunları şu yüzden yazdım; eğer iade edeceksen IPS panelli bir monitör almaya bak hocam. Ben 2K'dan 1080p'ye düşmüş oldum fakat memnunum. RX 5700 ile kullanıyorum.




  • XanthiN kullanıcısına yanıt
    Yabancı bir forumda inceleme yazısı okumuştum elimdeki msi için, yeni bir mag modeli, orada panelin samsung tan alındığı yazılmıştı, samsung a olan güvenim beni yanıltı, gerçi msi da iyi bir marka ama anlaşılan bir asus olamamışlar monitör konusunda. 3 hafta dır bakıyorum bir 1 ms 144-165 hz bir va panel asus göremedim. Va tercih etmemin nedeni kontrastta, siyah renkte ve karanlık sahnelerdeki başarısıydı. Dediğiniz gibi ips bakacağım artık. 144-165 hz 1 ms ips öneriniz var mı hocam?
  • ironmangs kullanıcısına yanıt
    Maalesef yok.
  • XanthiN kullanıcısına yanıt
    Teşeklür ederim cevaplarınız için sağolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MSI Optix MAG272QP 2K 165Hz Monitör İncelemesi (by @Wadjet)
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/143100683
  • Bahsedilen sorunlar yeni modelde çözüme ulaşmış olmalı ki Mag272cqr modelinde bu sorunları yaşamıyorum. Siyah dengesinde ayarsızlık görmüyorum. Zaten sayı olarak yazmamışlar bu sefer kapalı,normal,güçlü,engüçlü yazmışlar.
    Color banding testi yapıyorum sorun yok. 271cqr kötü deneyim yaşatmış belli. Ama bir de 272cqr modelini test edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeAdShOcK -- 18 Mayıs 2020; 5:9:58 >
  • Nvidia Freestyle ile birlikte oyunlarda gamma derdi kalmadı. FPS'i hiçbir şekilde olumsuz yönde etkilemeden detaylı ayarlamalar yapabiliyorsunuz. Normalde masaüstü kullanımda ve oyunlarda Black Tuner 9'u kullanıyorum ve ek ayar yapmıyorum. Eğer fazla karanlık sahne içeren oyun denk gelirse Nvidia Freestyle ile görüntü filtresi ayarlıyorum ve hazırda kaydoluyor. Sürekli uğraştırmıyor.


    Eğer masaüstünde, film izlerken vesaire de açık tonlarda olsun diyorsanız ya da AMD kullanıcısıysanız (Nvidia Freestyle imkanınız yoksa), XanthiN'in dediğini yapabilirsiniz.


    Nvidia Kullanıcıları için:


    Black Tuner 10, Nvidia Denetim Masası > Masaüstü renk ayarlarını ayarla > 2. Rengin nasıl ayarlanacağını belirleyin > NVIDIA ayarlarını kullan > Gamma +0.93 ve Kontrast +47% benim için yeterli bir görüntü sunuyor. Diğer ayarları ellemeyin. İhtiyacınıza göre Gammayı biraz daha yükseltebilirsiniz. Black Tunerı 9 yapıp Gamma yükseltmektense, Black Tunerı 10 yapıp Gamma azaltmak daha güzel görüntü veriyor.


    Diğer ayarlarım da şu şekilde:


    Oyun
    Oyun Modu: Kullanıcı
    Siyah Ayarlayıcı: 10
    Tepki Süresi: Hızlı (FreeSync kullanmadığım için biraz daha akıcı ve keskin bir görüntü için "hızlı" seçeneğini tercih ediyorum. "Normal" yapınca daha blurlu bir görüntü oluyor. Bazı oyunlarda "normal" seçeneği daha iyi olabiliyor. Tercih size kalmış).
    Sıfır Gecikme: Açık
    FreeSync: Kapalı (Nvidia kullandığım için kapalı fakat açarsanız birçok oyunda G-Sync uyumu fena çalışmıyor. Bu, tüm oyunlar için geçerli değil)

    Profesyonel
    Profesyonel Mod: Kullanıcı
    HDCR: Kapalı (Oyunlarda fazla ışığa ihtiyaç duyarsanız açabilirsiniz, hoş bir görüntü veriyor fakat parlaklık ayarını kapatır)
    Hareket Bulanıklığı Önle: Kapalı
    Görüntü İyileştirme: Zayıf (Kapalı olunca biraz blurlu bir görüntü oluyor. Son zamanlarda "zayıf" ayarında kullanıyorum ve daha net bir görüntü sunuyor)

    Görüntü:
    Parlaklık: Oyununa ve oda ışığı durumuna göre; 15 - 40 arasında kafama göre ayarlıyorum.
    Karşıtlık: 50
    Netlik: 0 (Bunu kullanmaktansa, görüntü iyileştirmeyi "zayıf" yapmak daha makul ve göz yormayan bir görüntü sunuyor)
    Renk Sıcaklığı: Normal


    Bu arada Samsung'un monitörleri tavsiye edilmiş fakat kapıma dahi yaklaştırmam. Bundan önce Samsung C27HG70 kullanıyordum. Cihaz ile yaşadığım piksel problemlerinden ötürü iade ettim fakat ondan ziyade; MSI ve Samsung aynı paneli kullanıyor olsalar da MSI, Samsung'tan daha hızlı gecikme değerine sahip. C27HG70'de ufak tefek ghostingler hissederken, MAG271CQR'da hiç hissetmedim. Ayrıca tasarım olarak Samsung çok daha kaba, daha çok ısınıp, daha çok enerji tüketiyor. Samsung'ların tek artısı Quantum Dot. Bunun dışında bir artısı yok.

    Not: Monitörün yeni sürümü çıktı. Amazon ile olan anlaşmamdan dolayı istesem monitörü geri gönderebilirim ama tasarımı ve renkleri çok hoşuma gittiği için kullanmaya devam ettim. Açıkçası Black Tuner da benim için bir sorun olmadı. Çünkü çözümü var. Hatta çoğu zaman ayar yapmayıp, Black Tuner 9'da kullandığım oluyor. MAG271CQR kullanıcısıysanız ve karanlık sahnelerle karşılaşırsanız, yukarıda dediklerimi yapmanız yeterlidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 14 Temmuz 2020; 0:18:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HeAdShOcK

    Bahsedilen sorunlar yeni modelde çözüme ulaşmış olmalı ki Mag272cqr modelinde bu sorunları yaşamıyorum. Siyah dengesinde ayarsızlık görmüyorum. Zaten sayı olarak yazmamışlar bu sefer kapalı,normal,güçlü,engüçlü yazmışlar.
    Color banding testi yapıyorum sorun yok. 271cqr kötü deneyim yaşatmış belli. Ama bir de 272cqr modelini test edin.
    Hocam ürünü kullanmaya devam ediyor musunuz ? Dün amazon indirimlerinde geri ödeme kampanyasıyla 2580 liraya gelince hiç araştırmadan aldım.Yabancı reviewlar olumluydu ama burada yazılanları gördükten sonra hiç riske girmeden iade mi etsem diye düşünüyorum.Fifa'da falan ghosting var mı deneme imkanınız olduysa birde karanlık oyunlarda siyahlar çok rahatsız ediyor mu ? Resident evil gibi karanlık oyunları seven biriyim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • @alprn46 Beni rahatsiz etmiyor ama iade etsen de 2500 civari alabilecegin modeller sinirli olacaktir. Kampanya iyimis bu arada ben 4000 liraya almistim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeAdShOcK -- 15 Ekim 2020; 17:37:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HeAdShOcK H kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yorum için.İzlediğim yabancı incelemelerde baya övmüşlerdi monitörü 400 dolar bandındaki monitörler için,siyahların da çok kötü olmadığını söylüyorlardı en iyisi bi deneyip karar vermek sanırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MSI OPTIX MAG301cr2 modelini aldim Ps4 proda fifa oynuyorum fakat ps4 de gama ayarı nasıl yapılıyor? 1 haftadır uğraşıyorum henüz net bir şekilde goruntumu sabitleyemedim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.