Şimdi Ara

MSI MEG B550 UNIFY İNCELEMESİ [ 5950X Testler ] [ Anakart NASIL Seçilir ? ] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
2
Favori
4.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İnceleme süper olmuş. Emeğinize sağlık.

  • elinize saglık hocam bir siz kaldınız forumda 

  • Raid 0 980 pro hızları herhalde giriş seviyesi ddr4 hızları :))


    hayırlı olsun, zirve mobolardan.

  • Teşekkürler dostlar , harbiden son kale ben kaldım sanırım  

  • Öncelikle hayırlısı olsun. Bende aynı anakart ile birlikte 5950x siparişledim. i9 10850k sistemden geçiş yapacağım. İntelin 11. nesilinin boş çıkmasından dolayı böyle bir karar aldım. Normalde sistemimi sürekli olarak güncel tutan biriyim. Artık çoluk çocuğa karışma vakti geldi son güncellememi yapayım dedim. Artık ne zamana kısmet olur bilinmez  Sistemde 2 adet m2 ssd kullanacağm 1 tanesi pcie 4.0 olan samsung 980 pro diğeri crucial p1 nvme gen3 nvme ssd. Sistemde tek ekran kartı olacak. pci express slotlarınada ekran kartı dışnda birşey takılmayacak. Samsung 980 pro nun hakkını almak için hangi m2 slotuna taksam daha sağlıklı olur ?

  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    Sıvı soğutucu tam olarak yukarıda ise küçük mosfet soğutucusu fanlardan nasibini alıyor belli ki gigabyte modelleri gibi iki mosfet soğutucu blokta bakır boru ile birleşiyor bu tarz farklar normal gibi hiç bir şekilde zorlanmayacak kartlar arasında aklınızdaydı zaten isabetli bir karar olmuş.

  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    Aslan besleyen yemini düşünmez derler  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muten Baba

    Teşekkürler dostlar , harbiden son kale ben kaldım sanırım  

    Elinize sağlık çok güzel inceleme size 2 sorum olacak zahmet olmazsa.


    1.si voltajlar çok yüksek 1,5v zarar vermiyor mu içim gitti işlemciyi görünce:(

    2.si ben de asus tuf x570 plus aldım. kıyaslarsanız hangisi dersiniz?

  • Cevaplama tarafı calısmıyor forum yine bozuk tesekkürler.


    cyprus, hocam hayırlı olsun ilk 3 yuva destekli 4.değil , istediğine tak gönlüne göre.


    lost, evet bu kart bana bile fazla aslında ama çok siyah el mahkum gönlümüz kaydı bir kere


    suat hocam haklısın, arabaya da tüp taktırmadım hiç mesela 5-6 senedir benzinle biniyorum , bu konuda kendimi aslan besliyor gibi hissetmiyorum ama keşke taktırsaydım 1.3 araba gitmiyor zaten az daha gitmezdi en azından 70K km de 15milyar milyon param atmosfere karışmazdı  


    hgwxx , hocam 1.5v nerde gördün öyle birşey yok, o voltajı vermek sorun değil de onu soğutabilmek mesela öyle bir düzenek yok , benim testte 4.5ghz de 1.3v core. Anakarta gelirsek güzel anakart almışsın kıyas yapmak için fiyat söylemen lazım, bence kullanmana bak , bu anakart ile tuf plus aynı klasmanda değiller. Asusta bu kartın karşısına b550 xe gelebilir ancak, oda bir tık geride kalır.





  •  

  • Emeğinize sağlık. Bu board ı aylar önce kadrajıma almıştım. Gördüğümde bende aynı etkilere sahip oldum. Gerçekten mükemmel bir kart. Günlerce bekledikten sonra ilk stoklardan yurtdışından aldım ben,ülkeye henüz yeni girdi zaten. Bunun yanında asus un xe modeli de gözüme çarptı ama bu board bir kaç tık daha önde gelir. Kart baştan aşağı kalite. Elime aldiğimda daha önce bu kadar ağır bir kart kullanmadım dedim.. ömürlük bir kart gerçekten. Sade siyah tasarımı cezbediyor. Değişen karttaki sorun neydi yazma şansınız var mı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • anakart alırken mutenbaba gıbı ıhtıyacınızın fazlasını aramayın   misal elınde b550 tomahawk varken gidip bın lira kadar daha verıp yenı anakart almayın.. 


    ellerıne sağlık cok guzel ınceleme olmus yıne.

    tomahawkla arasında ne kadar (ısıl basarım) fark var onları da paylasırsan daha zengın ıcerık olur.

  • Genel olarak baktığımızda şuan bundan daha iyi bir kart görünmüyor B550 de, bu fiyata satılan X570 lerinde hemen hemen hepsinden iyi, bu kadar sağlam olmasına gerek var mı orası ayrı nokta , ilk mesajda açıkladığım gibi.

    Sorun ram slotuydu muhtemelen, biostan xmp açınca hata veriyordu. Manuel ayar girince de hataya dusuyordu. Başka ram mobo herşey elimde fazladan olduğu için denedim , muhtemelen kisadevre gibi bir sorunu vardı kartın. Bir haftada değişti geldi. Şuan sıfır sorun. Proje işleri var elim boşa düşsün bakalım biraz ugrasicam yedirebilirsem 4.7Ghz allcore + cl14 3800 deneycem. Yerse tabi :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acura07 kullanıcısına yanıt

    Öncelikle şunu soyleyim benim tek hobim bunlar , şu jelatini sökmek için , montaj sonraki hali için bile veririm para , parayı bilgisayardan kazanınca açıkçası elim daha açık bu konuda, oda normaldir .


    Tomahawk kesinlikle iyi anakart çok beğendim vrm ler filan da gayet serin çalışıyor. Standart bir sistemde hatta OC de yapacak olan için b550 TOMA da. Yukarısı gereksiz. Fantaziye giriyor.


    Unify başka bir dünya öyle diyebilirim, 90A zaten ordan pay biçmek lazım yani vrm lerin dayanamayacagi birşey yok. Absürt yuklenmisler anakarta. Hem görsel olarak hem donanımsal olarak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.