Şimdi Ara

MSI GP62M 7RD-619TR LEOPARD Soğutma Modifikasyonu Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar ,


    Elimde bu makine var ancak makine oyunlarda 73 dereceleri görüyor noctua h1'i kullanıyorum misal Battlefield 4 medium ayarlarda 73 derece ancak sorun şu ki makinenin flex kablosu cpu ve gpunun arka tarafında kalıyor anakartın tam arkasında , bu durumdan dolayı ısınmadan ve bükülmeden flex kablolar gidiyor elektrik bandı ve termik bandı ile tutturuyorum çalışıyor ama ne zaman oyun oynamaya başlasam 2-3 güne r,c,f,backspace,0-9,delete tuşları gidiyor. Bu sorun MSI laptoplarda kronik bir sorun 3 sene sonunda bu hale geldi makine.


    Şimdi bir klavye için MSI benden 1125 TL istedi değişim için bende 1125 TL'ye yeni bir bilgisayar alırım dedim.


    Kafamda şimdi şu var arkadaşlar anakart üzerine soğutucu bloğunun üstüne raspberry pi'larda kullanılan bakır bloklar ve bakır heatsinklerden koymayı düşünüyorum.


    Kırmızı yuvarlak içerisinde aldığım bölgelere heatsink uygulayacağım ram slotlarının arkasında NVME M.2 Slotu mevcut onada EK M.2 NVME heatsink takmayı planlıyorum.


    MSI GP62M 7RD-619TR LEOPARD Soğutma Modifikasyonu Hakkında



    Belki ekstra bakır boru ekleme yaparım bilmiyorum o konuda karar veremedim şu sol tarafta beyaz bir kısım var üstünden boru geçiyor pil kısmının orada kırmızı bölgeye almamışım orayada modifikasyon yapacağım.


    MSI GP62M 7RD-619TR LEOPARD Soğutma Modifikasyonu Hakkında



    Şimdi kafamda ki mevzu şu soğutucu blok alüminyum + bakır birleşiminden meydana geliyor termal macunu thermal grizzly kyronaut ile değiştirmeyi planlıyorum noctua h-1 gayet iyi ancak thermal grizzlye geçebilirsem bence daha sağlıklı olur.


    Şimdi bu beyaz alüminyum kısımlara bakır kare bloklar koyup termal yapıştırıcı ile yapıştırıp üstüne bakır veya alüminyum heatsink koymayı planlıyorum. Ancak bunların düşüp anakarta zarar verme ihtimalinden korkuyorum bunu nasıl önleyebilirim yani hem ısıyı iyi almasını istiyorum hemde kolay kolay düşmesini anakart üzerinde top gibi sekip devreleri kısa devre ile öldürmesini istemiyorum. Kasa toplandığında bu soğutma bloğuna taktığım kısımlar tepe taklak olacaklar ve laptop standımda 14 cm çapa sahip 2 tane fan mevcut güzel bir soğutucu ancak bu soğutmanın etkisi ile zamanla yer çekimi ile bunlar düşebilir etrafına elektrik bandı çeksem termal yapıştırıcıdan sonra etkili olur mu ?


    Makineye ekstra olarak arctic termal ped alıp bir kaç yeri daha termal ped ile donatmayı planlıyorum misal M.2 SSD kısmının altına EK heatsinkin altına tam birde bu anakartın arka tarafında intelin ekran kartı var orayada eklemeyi planlıyorum.


    Son olarak Samsung 860 EVO 500 gb alıp 1 TB 7200 rpm'i değiştirmeyi planlıyorum ssd kısmınada üstüne bu soğutma bloğuna uyguladığım işlemi uygulamayı planlıyorum.


    Makinede ısıyı hızlıca atmak istiyorum vramlere ben termal ped yerine noctua h-1 uygulasam sıkıntı çıkarır mı ?


    Fanlarıda yağlamak istiyorum ne yazık ki rpmleri düştü baya ilk aldığımda 7000 RPM'de dönen fanlar zamanla 6000-5800 seviyelerine geriledi yağlama için ne önerirsiniz ? Makine yağı tek başına yeterli mi yoksa ekstra başka bir şey almak gerekir mi ?


    Bakımlarını düzenli olarak 6 ayda bir yapıyorum ancak bu klavye kısmına giden ısıyı azaltırsam klavyemin gitme sorununu uzatmış olacağım her 6 ayda bir elektrik ve termik ısı bandı ile kaplama yapmak zorunda kalıyorum.


    Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.


    Makinenin aynı modeli fakat sadece kırmızı ledli klavyesi olan versiyonu bu anakart ve tüm parçalar aynıdır incelemek isteyene videosunuda bırakayım buraya belki fikir verir:




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 6 Ocak 2021; 20:22:49 >







  • Yardımcı olabilecek kimse yok mu ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.