Şimdi Ara

MSI GL65 LEOPARD 10SCXR-061XTR DENEYİMİM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
3
Favori
6.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MSI GL65 Leopard konu başlığında belirtilen model numarası kullanıcısıyım.

    Deneyimlerimi aktarmak isterim.


    Ürünün özelliklerini araştıran arkadaşlar detaylı olarak biliyordur fakat ben kısa bir kopyala yapıştır yapacağım yinede.


    GL65 LEOPARD 10SCXR-061XTR



    • İşlemci: Intel Core i5-10300H (8M Cache, 2.50 GHz, up to 4.50 GHz)
    • İşletim Sistemi: FreeDos
    • Ekran: 15.6" FHD (1920*1080), 144Hz 45%NTSC Thin Bezel
    • Chipset: Intel HM470
    • Ekran Kartı: GTX1650, GDDR6 4GB
    • Hafıza: DDR IV 8GB (2666MHz)
    • Hafıza yuvası: 2 Slot
    • Maksimum Hafıza: Max 64GB
    • HDD: 256GB NVMe PCIe SSD
    • Ön Kamera: HD type (30fps@720p)
    • Klavye: Backlight Keyboard (Single-Color, Red)
    • Pil: 6-Cell , Li-Ion , 41 Whr
    • Boyutlar: 357 x 248 x 28mm
    • Ağırlık: 2.3 kg



    Ürünü incehesap.com'dan satın aldım. Gaming gecesine özel sitedeki fiyatı 9430 gibi bir fiyatı vardı. Ben 6999 ₺ satın aldım. Fiyat için 14/08/2020 tarihine göre bulunmaz bir fiyattı. Aslında 5 6 aydır bir taşınabilir bilgisayar araştırması içerisindeydim. Kredi kartı kullanmadığım için taksit imkanımda olmadığı için peşin almak zorundaydım. Çalıştığımı biriktirerek ancak bu süreye uzadı.



    Kargolanma süreci 4 gün sürdü. 6. günde şubeye ulaştı ve şubeden teslim aldım. Ürünün paketini açtığımda ESET antivirüs programının 3 Aylık ücretsiz Tam versiyonunu kullanmak için kod göndermişler hediye olarak. Ben antivirüs progamları kullanmadığım için öylece duruyor. Ürünün paketinde herhangi bir hasar düşme kırılma yoktu her ne kadar Yurt İçi Kargoyla gelsede... Hayrette bıraktı beni.

    Ürünün şarj adaptörü kalın değil fakat büyük denilebilecek boyutlarda ama bunu bilgisayarın ihtiyaç duyduğu güçle doğru orantılı buluyorum.

    Bilgisayarın ekran kapağında ve msi logosunda jelatin, klavye ekran arasında bez parçası ve bilgisayar ayrıca kılıfa sarılı idi. Merak edenler için


    İlk işim Freedos geldiği için Windows bir işletim sistemi kurmak oldu. "Windows neden diyenler için yıllarca alışmış olduğum ve değiştirmeyi pek düşünmediğim bir işletim sistemi olduğu için"

    Windows 10 en son sürümü indirip klasik RUFUS ile bir flash bellek aracılığı ile kurdum. YouTube'da bir çok windows kurulum rehberi mevcut bakabilirsiniz. Windowsu'da bir program aracılığı ile etkinleştirdim. Sıkıntısız kullanıyorum. Daha öncelerden de bu şekilde kullanıp sıkıntı yaşamadığım için memnunum.


    Daha sonra Driver güncellemelerinde bulundum. Bunları MSİ sitesinden bilgisayarın modeline göre rahatça bulunabiliyor.

    Ben ekran kartı driveri için NVIDIA sitesinden ekran kartı modelini bulup kurdum.


    Bilgisayarın tam olarak oyun testi ısınma Fps testlerini tam olarak yapmadım. Yapınca editlemeye çalışırım.

    Oyun ve ağır programları kurmak için bildiğiniz üzere içinde 256 GB bir Toshiba SSD var. Bu SSD kısmını Yerel Disk C olarak kullanacağım Windows' da burada yüklü zaten.

    SSD' yi daha çok işime yarayacak programları kurmak istiyorum hız açısından. O yüzden oyunlara pek yer vermeyeceğim. Onlar içinde 2 TB bir taşınabilir HDD aldım. Onu da Media Markta " SEAGATE STEA2000400 Expansion USB 3.0 2.5" 2TB Harici Disk" isimli harddiski aldım yazdığım tarihte daha gelmedi o yüzden daha kullanıma açık değil. Taşınabilir harddiski fiyatı için seçtim normal bir 2TB harddisk almaya kalktığın zaman 700 800 tl gibi bir fiyat gözüküyor. Taşınabilir harddiski söküp bilgisayara takacağım. Ufak bir cerrahi operasyon ile her ne kadar daha tüyü bitmemiş bir bilgisayara operasyon yapmak ne kadar doğru fakat bulunduğum ilde yapabilecek servis illaki vardır fakat güvenip vereceğimi sanmıyorum. Kendi ekipmanlarım ile halledebileceğime inanıyorum. MSI servisi SERVİSPOİNT donanım eklemeye garanti bozulmadığını söylüyor bakalım yaşayıp göreceğiz. Bu arada garanti felan demişken MSI sitesine ürünü kaydettiğiniz ve formu doldurduğunuz zaman 3 ay daha garantinize süre ekliyor. Bunuda belirtmek isterim.


    Ürünün Performansı hakkında pek bilgi veremedim şimdilik fakat tasarımı konusunda bilgi verebilirim.

    Ekran çerçeveleri alt çerçeve hariç gerçekten ince şık ve zarif duruyor. Alt tarafınında normal bir incelikte yapsalar kusursuz bir incelik olabilirdi. Renk bakımından Asusun bir monitörü ile kıyasladığımda laptop biraz daha doğru renkler veriyor gibi geldi asusta biraz daha parlatılarak gözüküyor. İkiside son parlaklıkta iken. 144 Hz bir ekran uzun vadede iş görecektir diye düşünüyorum.


    Kasa kalitesi ise alt kasa kapağı hariç her taraf metal. Bir tek kötü yanı parmak izi "Evet tutuyor" maalesef. Çok takıntılı bir temizlik hastası değilim fakat göze batar bir el izi kalıyor. Yanınızda nemli bir gözlük bezi ile geziyorsunuz. ;) Klavye SteelSeries bir klavye ışıklandırması başarılı. Şık duruyor yumuşak bir tuş yapısı var ya da ben yıllardır masaüstü ve büyük bir klavye kullanıcısı olarak alışmam biraz zaman aldı fakat yazı yazmak keyif verir hale gelmeye başladı.


    Kamera ve Ses : Kamera bildiğimiz normal seviyelerde bir laptop kamerası. 720P deniyor fakat düşük ışık altında 144P bile etmeyebilir. Normal bir ışıkta görüntülü görüşme rahatlıkla yapılabilir. Küçük bir bant yapıştırmak yerine manuel olarak bir kamera kapatıcı aparat konulsa takıntılı insanlar için iyi olabilir. Ama benim gibi saldım çayıra gören görsün bir adamsanız  sıkıntı yok demektir. Ses kalitesine gelecek olursak bacağınızın üstünde kullanırsanız ses biraz boğuk geliyor hali ile, bir masa üzerinde kullanırsanız normal seviyelerde, bir yükseltmeli ızgaralı soğutucu üzerinde kullanırsanız bu ses bundan mı çıkıyor dedirtiyor insana. Kulaklık çıkışıda Nahimic yazılımı ile muazzam oluyor. Ses sorunumuz yok çok şükür.

    TouchPad: Pek kullanan biri değilim fakat ihtiyaç durumunda da üzmüyor insanı detaylı bir şey diyemiyeceğim.

    Portlar Çıkışlar vs bana yetecek kadar var sıkıntısız hepside.

    Isınma konusuna ayrıntılı olarak bir şey diyemiyeceğim fakat bu kasa üzerindeki fan tuşuna bastığında gerçekten bilgisayarın soğuduğunu hissettiriyor. Normal bir chorme gezintisinde ofis işlerinde yazı vs. de fan sesi yok. Gerçekten yok çünkü çalışan bir fan yok. Ara sıra uğruyor bi 1 2 dakika normal "sesini kulağınızı yaklaştırınca duyabiliyorsunuz" şekilde dönüp eyvallah deyip gidiyor.


    Baştada belirttiğim gibi 5-6 ay MSİ mı Monstermı ya da başka marka dizüstü bilgisayarlarmı diye çok düşündüm. Monsterın kötü olmadığını bende biliyorum zaten fiyat 7000'e düşmese ya üzerine koyup yine Msi alacaktım yada Monsterın 7000'e 7500'e edecek bir bilgisayarını. Fakat iyiki Msi almışım diyorum şuan.


    Bu kullanımlarım doğrultusunda zaman buldukça güncellenecektir.


    Sağlıcakla kalın...


    +




  • Çok yararlı bilgilendirme olmuş emeğinize sağlık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler bende gl75 17.3" modeline bakıyorum, fikir vermesi açısından çok iyi oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 hafta önce gf65thin modelini aldım msi registerdan kaydettim lakin ek garanti gelmedi galiba bazı modeller için

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de gs66 stealth almıştım (amazon.com'dan) geçende ama iade ettim. Bu konuyu görünce ben de mi konu açsam dedim
  • PeerNet* kullanıcısına yanıt
    Niye iade ettiniz hocam vaat edilen batarya süresini veremedi mi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Batuhanssss B kullanıcısına yanıt
    birçok nedenden dolayı. Fanları gerçekten gürültülü, coil whine sesi geceleri biraz rahatsız etti. Daha dediğiniz gibi bataryası iddia edildiği gibi çok gitmiyordu. Son olarak da kasasını açmak epey zor, açarken hasar verebiliyorsunuz (boyası, önündeki plastiği vs)
  • PeerNet* kullanıcısına yanıt
    Ne aldınız alternatif olarak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Batuhanssss B kullanıcısına yanıt
    daha almadım ama sanırım kasa toplayacağım yanına da macbook ya da ultrabook gibi hafif bir şey almayı düşünüyorum. Çünkü tam anlamıyla tatmin edecek bir laptop yok gibi benim için
  • bu arada belirtmeyi unuttum, laptopun hoparlörü de çok kötüydü. Ciddi anlamda kötü ses geliyordu ve bu beni epey üzdü. 2013 yılında aldığım Ge60 çooook daha iyi ses veriyor. Almayı düşünenler bunu da göz önünde bulundursun
  • Tekrardan merhaba geri dönüşleriniz için teşekkürler.
    İmkanım olsa emin ol 17.3 ekran boyutu olan Gl75 tercih ederdim. Yıllarca masaüstümde 23.6 boyuta alışınca bu oyuncak gibi geliyor fakat alışmaya başladım sayılır.

    Garanti konusunda modelden modele değişiyormu emin değilim. Bir araştımam olmadı. Sağlıklı bir bilgi veremeyeceğim.

    Bilgisayar hakkında bir güncelleme yaptık bakalım. Bahsettiğim Taşınabilir harddisk bugün geldi. Temiz bir operasyonla harddiskin içi açıldı gereken soketler söküldü ve elimize bir 2.5" laptop harddiski geçti.
    Bilgisayarı da büyük bir titizlik ve incelikle açtım. Kenar tırnakları açarken pena kullanmak yerine kredi kartı kullandım. Pena çizer diye kullanmak istemedim. Açtıktan sonra bataryayı devre dışı bıraktım. Daha sonra harddiskin takılıp sabitlenmesi için kasanın içinde mevcut olan bir aparatı 2 vida sökerek çıkardım. Harddiskin üzerine montajlayıp yuvasına oturttum. Biraz acemi olan arkadaşlar harddiskin yönüne dikkat etmeliler. Google hazretlerinden de araştırılabilir. Harddiski takmadan önce yuvanın üzerine siyah bir plastik ince bir katman yapışkanlı bir şekilde duruyor. Onu çıkartıp köşeye koyup benim gibi takmayı unutmayın. Büyük ihtimal estetik açısından konulmuş bir parça. Kasanın arkasına baktığınızda harddiskin parlak metal yüzeyi yerine siyahlığı bozmasın diye konulmuş bir materyal. Ben bilgisayarı montajladıktan sonra farkettim. Bir dahada açmaya üşendim. Ram yükseltmesi yapacağım zaman onuda takarız sıkıntı yok. Bu arada harddiske aparatı montajlamak için 2 tane küçük vidaya ihtiyaç duyacaksınız. O vidalar sağolsun Msi abimiz kutu içeriğine koymuş küçük bir poşette duruyorlardı onları kullandım.

    HDD kârlı bir şekilde aldığımı düşünüyorum. 1 taşla 2 kuş vurmuş gibi oldum. 2 Tb olanı bilgisayara 300 küsür Gb olanıda yeniden Taşınabilir HDD olarak içerisine montajladım. Sıkıntısız çalışıyorlar. Hızlarını test ettiğimde bana yetecek kadar karşıladı. Tam olarak veri vermem istenirse SS alıp atabilirim. Bu şekilde bir güncelleştirme yaptık. Hayırlısı bakalım.

    Sağlıklı günler...
  • bende gf65 9750h gtx2060 512ssd 8gb ramlisini vatandan 9860 tl ye almıştım 1 ay önce. çok memnunum cihazdan. rander yapmayacaksan turbo boostu kapat performans eksilmesi fps düşüşü olmadan %20 daha serin bir cihaz oluyor. ek proğram ile değilde regeditte bir ayar açılarak yapabiliyorsun. lazım oluncada açması basit oluyor.
  • MetalWave kullanıcısına yanıt
    Aynı cihaz bende de var işlemci turbo modunu kapatmayı sizden öğrenip kapattım çok yardımcı oldu 75-80 derece aralığına geriledi memnunum fakat ekran kartı stabil 83 derecede çalışıyor bu normal mi? 70-75 yapma şansım yok mudur?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Batuhanssss B kullanıcısına yanıt
    bu aralar witcher oynuyorum, ekran kartı 85 dereceyideydi, msi ın proğramından fan ayarını advanted yapıp gpudaki fan hızını yükselttim 75 lere inebildim. 2060 ın malesef ısınma yüzdesi fazla. masaüstündede 2060 vardı oda 70 lerde çalışıyordu. bu kadar ince kasada bu gpu 80 ler normal bence

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aKvs kullanıcısına yanıt
    %45 NTSC TN ekranı size nasıl geliyor, herhangi bir sorun yaşıyor musunuz?
  • Ben de şunu ekleyim özelliklerde tn panel diye almaya çekinen varsa içi rahat olsun ekran ips.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MetalWave kullanıcısına yanıt
    hocam render yapmayacaksan demişsiniz turbo boostu kapatmak için mi genel olarak pc için mi dediniz
  • psikolog2010 kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir sorununu görmedim. Renk olarak daha iyi olabilirdi ama vasat bir panel değil kesinlikle. Bende araştırıken TN mevzusuna takılmıştım fakat çoğu yerde gerçek bir IPS ekran olmasada IPS bir ekrana yakın diye sunuyor MSİ. Ekranın kenarlarından açı ile baktığımda ise herhangi bir renk kaybı yaşamadım. Böyle rengin önemli olduğu bir program vs. kullanıyorsanız zaten monitör şart gibi bir şey.Ekranın bana göre tek sıkıntısı 15.6 olması. 17.3 çok para yavv...
  • psikolog2010 kullanıcısına yanıt
    kesinlikle tn değil, renkler fena değil ama karanlık ortamlar saha karanlık :)) witcher da mağaralarda sorun yaşıyorum. gündüzleri renkler güzel

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • inekoluruminş İ kullanıcısına yanıt
    turbo boostu kapatmak için dedim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.