Şimdi Ara

MSI B450I Gaming Plus Ryzen 3600 Desteği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • İlginiz için teşekkür ederim. Ben de dediğiniz gibi yeni çıkacak kartları beklemek istiyorum ama ya dolar daha da yükselirse veya yeni anakartlar geldiğinde aşırı pahalı olursa. Sonuçta en fazla anakart için 1100 tl verebilirim. Kısacası bütçe sıkıntısı seçimlerimi etkilemekte.
  • Ben de aynı sebepten Asus Tuf B450-Pro Gaming ile Asus TUF Gaming X570-PLUS arasında gidip gelmekteyim.Arada fiyat farkına değer mi?yoksa 550 serisi beklenmeli mi?(doların kararsızlığından dolayı beklemek istemiyorum)
  • Duzgun bir B550I Itx boardun 1400TL den assagı olacagını dusunmuyorum.Bilgim yok tamamen hissiyat...
  • cenk78 kullanıcısına yanıt
    Anakart destekliyor ancak bios güncellemesi yapmanız gerekiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NEPORTA N kullanıcısına yanıt
    Bios güncellemesi yapmadan çalışıyor. Ancak ben yine de bios güncellemesi yaptım açıkçası.
  • huso kullanıcısına yanıt
    Bulunabilirlik de ayrı sorun. Yanlış hatırlamıyorsam MSI B450 ITX anakart Asrock, Gigabyte modellerinden sonra geldi buraya. Diğer modeller TR'de varken MSI modelini ancak Amazon'dan getirtebiliyorduk.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NEPORTA

    İlginiz için teşekkür ederim. Ben de dediğiniz gibi yeni çıkacak kartları beklemek istiyorum ama ya dolar daha da yükselirse veya yeni anakartlar geldiğinde aşırı pahalı olursa. Sonuçta en fazla anakart için 1100 tl verebilirim. Kısacası bütçe sıkıntısı seçimlerimi etkilemekte.
    Merhaba bütçeniz iyi korkmanıza gerek yok B550 serisi anakartlar haziran ortası aksilik olmassa çıkmaya başlar yada haziran sonu ülkemizde satışa sunulabilir bütçe konusunda 1100 tl anakart için iyi en fazla yanılsanız 100 200 tl oynar oda göze gelmez anakart çıkar çıkmaz almayın zaten bekleyin eğer fiyatlda yüksek olup alamıyacak durumda olursa o zaman x570 alabilirsiniz indirimli şekilde uyguna yolunuza bakarsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osidimenia -- 13 Mayıs 2020; 11:54:53 >
  • osidimenia kullanıcısına yanıt
    Evet dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum. Dolar bu şekilde giderse sıkıntı yok beklerim hazirana kadar. Genelde mini itx kartlar diğer boyuttakilere göre 2 kat daha pahalı oluyor. Örnek olarak şu anda Asus ve Gigabyte' ın x570 mini kartları 2000-2500 lira arasında satışta. Bu kadar bütçeyi çıkartamam. Gelecek olan b550 kartlarında bunlara yakın olabileceği söyleniyor fiyat olarak. Yani 1600 tlden başlayıp 1900 e çıkabilir gibi. Eğer 1500 altına bir şey bulabilirsem alırım yoksa da yoluma b450 ile devam ederim ama haziran sonuna kadar da bekleyeceğim.
  • cenk78 kullanıcısına yanıt
    Size son bir sorum olacak. Yabancı alışveriş sitelerindeki yorumlarda işlemci ile gelen stock fanın anakarta sığmadığı ile ilgili yorumlar okudum. Ram slotlarını kapatıyormuş, kart üzerinde yer alan soğutucu plakalardan dolayı oturmuyormuş. Sizde durum nasıl? Stock fan mı kullanıyorsunuz yoksa başka bir model mi? Farklı modelse adını paylaşır mısınız?
  • NEPORTA N kullanıcısına yanıt
    Stok fan kullanıyorum Ryzen 3600 ile gelen. Sol ve sağ tarafta milimi milimine oturuyor. Önce ben de korktum. Çünkü bildiğiniz değiyor plakaya. Ama oturuyor. Soğutucu plakayla arasında boşluk kalmıyor.

    Ram olarak Kingston HyperX 16GB DDR4 3200MHz Ram aldım. Bakarsanız hiç yüksekliği olmayan ramler. Süslü püslü yüksek ram alırsanız sıkıntı yaratabilir. Aradaki mesafe farkını görebilirsiniz fotoğrafta.

    MSI B450I Gaming Plus Ryzen 3600 Desteği




  • cenk78 kullanıcısına yanıt
    Sistemi toplayalı 3 gün oldu. Tek 8lik 3200 ram sipariş etmiştim.(Sizin ramle aynı. En sadesi oydu yükseklik açısından.) Endişelerim vardı işlemci fanıyla çakışabilir diye. Sizin dediğiniz gibi fanı takmaya çalıştığımda tam olarak vida yuvasına oturmuyordu. Havada kalıyordu, sıkmaya çalıştığımda boş dönüp durdu. Diğerlerini de kontrol ettim, onlarda sorun yoktu, oturmuştu hepsi. Üç defa çıkarıp taktım sonra macunu daha da berbat etmeyeyim diye vazgeçtim. Biraz da korktum anakartı kırmayayım diye sonuçta çok bastırmama rağmen olmadı. Bize gönderilen fanların o metal kısımları kırpılmış. yabancı videoların bazılarında tam. O yüzden istedikleri yükseklikte takabilmişler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEPORTA -- 4 Haziran 2020; 11:24:42 >
  • NEPORTA N kullanıcısına yanıt
    Soğutucu vidalarında sıkıntı olmaması lazım. Bayağı bastırmak gerekiyor ama. Sanki kısaymış gibi ama değil. Ucunu yakalayınca kalanı rahat sıkılıyor. Rahat dediğim yine sıkı tabii. Ama zaten sıkı olması lazım işlemciyle arasında boşluk kalmaması için. Elinizi korkak alıştırmayın. Gerekirse anakartı elinize alın. Arkadan plakaya destek verin. Üstten vidayı bastırıp sıkın ama çok sıkmayın. İlk vidadan sonra çaprazındakine geçin. Onu da yarım sıkın. İkisi de oturunca diğerlerini geçirin. En son hepsini sonuna kadar sıkın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenk78 -- 4 Haziran 2020; 14:49:4 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.