Şimdi Ara

MSI B150 Mortar Arctic anakart uyumlu işlemci soğutucusu tavsiyeleri.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba forumdaşlar, MSI B150M arctic anakart üzerinde i6700 işlemci kullanmaktayım. Ekran Kartım Asus Dual Nvidia GTX 1070. Samsung 950 Evo 250 GB M.2 SSD, Sandisc Ultra II 480 GB SSD ve Toshiba 2 Tb P300 ile 16GB G.Skill Aegis ram kullanmaktayım. Overclock yapmayı sevmediğim için K modelini almadım. Sistemi kullanmakta olduğum oda özellikle yaz aylarında çok sıcak oluyor. Oyunlarda uzun süreli kullanımda yaklaşık 70 derece işlemci, 65 derece ekran kartı sıcaklığını gördüğüm oluyor. İşlemci için stock soğutucu özellikle yazın sıkıntı yaratacakmış gibi bir his içerisindeyim. Bu nedenle işlemcim için soğutucu arıyorum. Yurtdışında özellikle "Arctic Freezer 13" marka ve model işlemci soğutucu çok tavsiye edilmiş, bu parçayı Türkiye'de satan bir firma buldum ve sipariş geçerken aklıma bir kaç sorun takılarak vazgeçtim. Birinci durum anakart üzerinde işlemcinin hemen üzerindeki çipset soğutucu panel bu fana temas edebilir, bu nedenle kullanamayabilirim diye düşündüm. İkinci aklıma gelen ekran kartına temas etmesinden çekindim çünkü ona da çok yaklaşacak gibi geldi. Bir diğer sorun de bu tarz soğutucular son günlerde popüler olsa da ortalama ağırlıkları 500 gram ile 800 gram arasında değişiyor. Bu ağırlıkla anakarta uzun vadede zarar verme olasılığı olur mu? Kasam Haf 912 Combat, üst kısmına 20" 'lik bir fan takılı bu fanı kullanmaya devam etmek istiyorum. Su soğutucu almam halinde arkada yer alan 12" 'lik fanı çıkartarak oraya su soğutucu panelini takabilirim diye düşünüyorum. Bütçem çok geniş değil. Bu anakarttan kullanan ve alternatif çözümleri olan arkadaşlar özellikle bilgi ve tecrübelerini paylaşırlarsa çok faydaları dokunur. Şimdiden çok teşekkür ederim.



  • Riske girip MSI CORE FROZR L sipariş verdim inventus'tan yarın elime geçmiş olur diye düşünüyorum.
  • Kay1PRuH kullanıcısına yanıt
    Bu soğutucuya baktınız mı kasanıza uyum sağlıyor mu diye? Yükselik ve anakrtta farklı bir yere temas etme gibi? Soğutucuya gelir isek; elbette stok soğutucudan biraz daha iyi soğutacağı kesin. Ama oyunlarda işlemc maksimum yükte iken soğutucu sesli çalışabilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 70 derece soğuk sayılır ki, neden boş masraf yapıyorsun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingocd

    70 derece soğuk sayılır ki, neden boş masraf yapıyorsun?

    Şu anki durumu öyle, yazın sıcaklarda oda sıcaklığım 40 derece üzerini görüyor bu nedenle yeterince soğutmayacağını düşündüm yazın.
  • Kay1PRuH kullanıcısına yanıt
    Ben de hataydayım(40 pek nadir değil) şu an, i5 3570im sağlıklı 4 senedir. Birşey olacağını sanmıyorum. Stok voltajda olduğundan pek sıcaklık artmasa da son 2 senedir 4.16ghzde neredeyse hergün açık. Max sıcaklık 82 derece.
  • arctic freezer 33. arctic freezer i32 nin ryzenlarada uyabilen versiyonu.

    https://uk.hardware.info/reviews/6859/8/cpu-cooler-review-22-new-models-tested-test-results-cooling-at-40-dba-on-10-cm

    2016 tarihli reviewde 22 soğutucu arasında test performansı gayet başarılı.

    ben kullanıyorum. normal devirde duyulmayacak kadar sessiz max devirde bile rahatsız edici bir ses çıkmıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.