Şimdi Ara

mp3 leri klasörleyebilecek program

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar karışık şekilde duran mp3lerimi sanatçıya göre klasörleyebilecek program arıyorum var mıdır böyle bir yazılım ??
    tşkler



  • Valla bir ara bende arıyordum böyle bir program sonra bulamadım elle yaptım klasörlemeyi
    Biraz uzun sürdü ama şimdi düzenli bir arşivim var
  • tamam yapılır da bn 5bin mp3ten bahsediyorum bu günlerimi alır benim yahu, bissürü gereksiz program var heralde bi allahın kulu da yapmıştır böyle bir program hiç bilen eden giden yok mu yaaa yardım edin
  • Valla ben 22 gb arşivi düzenlemiştim
  • arkadaşlar şöyle bir yöntemle olabilir:
    apple.com dan itunes indirilip kurulur. daha sonra varsayılan müzik klasörü(belgelerim\müziğim dir) mp3 lerin bulunduğu klasörden ayrı olmalı; bende d:\ dizini altında. ardından programın ayarlarından importing seçeneğinden varsayılan dönüştürme özelliği ayarlanır (bu noktada mp3 lerin genel bit değerine göre bir ayar seçilmeli). mp3 dosyaları itunes kütüphanesine yüklenir. ardından istenilen veya hepsi seçilip sağ tıklanır ve convert to mp3 seçeneği(artık hangi formatı seçtiyseniz.) ile dönüştürmeye başlar. dönüştürülen parçalar belgelerim\müziğim\itunes\itunes music dizini içine sanatçı adı albüm adı(albüm adı yoksa unknown album olarak) sarkı adı olarak yerleştirilir. kısaca program id taglarındaki veriye göre klasör oluşturur.
    not: pek pratik bir yöntem değil(200 tane parçayı dönüştürmek zor olur. ve mp3lerin bit değerlerine göre dikkatli davranmak gerekir. 320K değerindeki mp3 ü 128 yapmak yazık olur, 128K lık mp3 ü de 160 yapmak boşa yer harcamak olur.ayrıca flac,ogg gibi formatları desteklemez.
    aklıma geldi yazayım dedim umarım işinize yarar.




  • arkadaşlar daha kolay bir yöntem varmış:
    itunes üzerinde ctrl+, ile ayarlara girip advanced-->general sekmesinde itunes music folder location mp3lerin bulunduğu klasör olarak değiştirilir; hemen alttaki keep itunes music folder organized kutucuğu işaretlenir. parçalar sanatçı-albüm-şarkı numarası olarak sıralanır. albüm bilgisi yoksa unknown album olarak görünür.
    ancak bu işlemden sonra mp3 lerinizi kontrol etmeniz gerek. örneğin daha önce itunes kullanıp herhangi bir parçaya part of compilation dediğinizde bu parça/parçalar compilations klasörü altında görüntülenir. ayrıca işlemden sonra itunes müzik klasörünü eski haline getirmenizi tavsiye ederim. çünkü her değişiklikte doğrudan doğruya klasör üzerinde işlem yapmaya başlar.
  • Bence en güzeli sen bu işi kendim yap tamam biraz zor ve sıkıcı oluyo ama en garantisi bu yoksa eldeki arşivdende olabilirsin
  • yarısını kendim yarısını da itunes ile yaptım arkadaşlar sağ olun
  • bende 36 gb ama hiçbir program kullanmadan media player hariç ..alienlord itunes pcyi yavaşlatıyor arkadaşım senin pc sağlammış baya norton falanda kuruludur sende
  • Benim arşiv 85 GB ben neyapayım 1 yılda ortalama %30 unu düzeltebildim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alpxtreme

    Benim arşiv 85 GB ben neyapayım 1 yılda ortalama %30 unu düzeltebildim.

    Valla senin işin daha zorbe kardeş kolay gelsin
  • birde şöyle bir seçenek var. bütün mp3 leri winamp arşivine kaydet.
    winamp açık, çöp kutusu boş olacak şekilde winampta aynı şarkıcı isimlerini seç ve makinadan sil de.
    daha sonra çöp kutusundan sildiklerini al istediğin yere yapıştır.
    zaman zaman kullanıyorum bu seçeneği.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.