Şimdi Ara

Motosiklet lpg taktirma meselesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar,

    Arabami benzin fiyatlari sebebiyle 2 senedir kullanmiyorum, motosikletimide cok seviyorum fakat konu ekonomiyse cokta ekonomik degil malesef...

    14 litre benzinle 350 km gidebiliyorum, yani 70 tl gibi bir masraf var.
    Arabam ford fiesta bu hesapla daha mantikli benzin tuketiyor.

    Dolayisiyla eskiden sacma gordugum lpg taktirma fikrine yonelmek istiyorum.

    Sahibindende ikinciel motosiklet ilanlarinda lpg liler denk geliyor ve 100km yi 9 tl ile gittiklerini belirtiyorlar.mutis rakamlar.

    Oncelikle kit fiyati kaca patliyor? Birde motorum yag sogutmali, lpg bana uygun olacakmi?

    Ayrica bildigim kadariyla lpg nin motosiklette yonetmeligi yok, yani muayene vs sorun cikma durumu olmayacak dogrumudur?

    Tecrubesi olanlar yanitlayabilirse sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Muayenede sorun cikmiyor sonucta LPG mi yakiyor Benzin mi yakiyor diye kontrol yapilmiyor. Gaz tupunu de topcase icine aliyorlar disardan hic belli olmuyor. En fazla hafif kusur olarak yazarlar.



    Yag sogutmali hava sagutmali olmasi fark edecegini sanmam sonucta karburator kismina ya da enjeksiyon kismina islem yapiliyor.



    Kurye vs iseniz uzun vadede onemli olcude kazanc saglayabilirsiniz ama normal bir kullanici iseniz sistemi amorti edip kar etmeye baslamak biraz zaman alacagi icin pek mantikli olmayabilir.



    Bi de uzun yolda ve soguk havalarda tupun basinci bitiyormus belli sure tupun kendini toparlamasi gerekiyormus



    Ama bana kalirsa motosiklet kendi basina tehlikeli iken bi de arkanda gaz dolu tup tasimak canli bomba gibi gezmeye esdeger.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motora LPG taktırmak yerine motoru değiştirmeyi düşünsen? Verdiğin verilere göre 100kmde 4 litre yakıyor. Bence de fazla. Bende CRF250L var, kullanıma göre 2,8-3,3 arası değişiyor yakıt tüketimi. Ben gayet memnunum çünkü aynı yolu arabayla gittiğimde 2 katı yakmıştı. Araba birden fazla kişiyle seyahat ediyorsan ve yükün varsa mantıklı, onun dışında motor iyidir bence.

    Ayrıca LPG taktırmak için masraf edeceksin. Motorun sağlam değilse canından bile olabilirsin. Sonuçta LPG'li motor daha yüksek basınçla çalışıyor ve LPG deposunda basınçlı yakıt var. Yolda giderken motorun patlayabilir, biri gelip çarpsa ve depon hasar görse komple patlayabilirsin. Hem LPG ne kadar tasarruf ettirecek ki? O ilanda yazanlara inanma. Onlara bakarsak her araba kilometrede 15-20 kuruş yakıyor.


    LPG'li motosiklet o kadar mantıklı olsa fabrika çıkışı LPG'li en az birkaç model görürdük, hatta kuryelerin tamamı LPG'ye geçerdi.




  • Sakat iş onun yerine enjeksiyonlu bir scooter ya da cb 125 gibi motosikletlere yönelmek daha mantıklı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantıklı değil, muayeneden geçeceğini de sanmıyorum. O motoru satıp daha küçük cc enjeksiyonlu bir motosiklet alınabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.