Şimdi Ara

Motorcu Magandaları veya Motosiklet Magandaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ağabey doğru konuşmuş(tamamen şahsi fikrim).Umarım tüm camialardaki apaçi kardeşler de düzelir.



  • Ağzımı bozacam şimdi bi de konuşuyor o minibüsün yanı arabaların arası motosiklet yolu mu
    Minibüsün sağından taksilerin solundan nereden denk gelirse nasıl görsün seni araç kullanan
    Önce adam gibi kullanın ondan sonra adam muamelesi bekleyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsen şöfor olarak sağ şeritte isem mümkün olduğunca sola yanaşıp motor trafiğine rahatlık sağlamaya çalışıyorum sıkışık trafikte arkamdan gelen bir motorcu görürsem hem arabamın güvenliği için hemde rahat etmesi için azcık sağa sola yanaştırıyorum arabayı. Motorcuların araçlar gibi trafikte yolunda gitmesi 2 tekerin ve "trafiğe takılmama" mantığının dışına çıkılmasına neden olur. Edeb ve adabıyla motor süren herkese önü açık yolumuz olmalı. Ağız bozucak bir şey göremedim videoda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlatılan burda görünüp görünmeme değil ki.Asıl mevzu motor kullanan herkesin köpeğin kaba etine itilmeye çalışılması ama haklı olarak sinirlisiniz apaçi kardeşlere o nedenle bir şey diyemeyeceğim ama sakin olmakta fayda var.
  • Trafikte bizimde şerit hakkımız var derler ama trafik sıkışınca şeritlerin de beklemezler, sağdan soldan aralardan geçerler, kaldırımda giderler, yaya geçidinden karşıya geçerler, yürüyüş yollarında dolaşırlar. Her motorcu böyle olmasada bunlara örnek nerdeyse hergün görünmekte.
  • Duran trafikte ''guçücük arabasın geçsene sağdan(soldan) diyende var'',sizin gibi diyende ,ne yapılacak artık bilmiyorum.
  • Haklısınız ama 1-2 saat sonra ''evet hepsi maganda'' diyenlerde gelecek.Ne olursa olsun arada derede kalmış iyi insanları da,tepkiler yüzünden motora başlamaktan çekinen kardeşleride düşünmek lazım.
  • Sorun duran trafikte aradan geçmeleri değil, sorun duran araçların arasından ya da emniyet şeridinden çok hızlı geçmeleri. Hızlı geçtiklerinde fark edilmeyip kapı açılmasına yada şerit değiştirmelerde çarpışmalara neden oluyorlar. Akan trafikte trafiğin akış hızının 10 km üstü yada altında seyretmek bile tehlikeli iken, akan trafikte çok hızlı seyredip aralardan geçmeye çalışmaları. Yapmaları gereken şey basit aslında. Trafik durduğunda yada çok yavaş ilerlediğinde emniyet şeridi ya da araçların arasından dikkatli ve yavaş bir şekilde geçip, akan trafikte bir otomobil gibi hareket etmeleri gerekir. Bu şekilde yapan çok motorcu arkadaş gördüm. Ama son zamanda sosyal medyada adeta motorcuları karalamak için gezinen apaçi bir gurup var. Kafa da go pro, herkese sataşan, kendisi bütün kurallara uyuyormuş gibi en ufak hatası olan sürücüyü sıkıştırmaya tartaklamaya çalışan, kendi kendine mağduriyet yaratan bir güruh. Maalesef genellemelerle gerçekten motosiklet kültürü olup motor kullanan insanlarda karalanıyor.




  • Hepsi maganda, tıpkı otomobil sürücülerinin maganda olduğu gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısır döngü. Motorcular saygısız otomobiller yüzünden uyuz olup kendi işlerine bakıyorlar. Otomobillerde saygısız motorcular yüzünden ayar olup uyuz davranıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kelkeriş

    Duran trafikte ''guçücük arabasın geçsene sağdan(soldan) diyende var'',sizin gibi diyende ,ne yapılacak artık bilmiyorum.

    Önemli olan diyenler değil. Kurallara bakın. Geçmemelidirler. Kural buysa tartışılacak başka bir şeyi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burda izleye izleye antipati olustu motorculara karsı o goprocuların yüzünden

    anadoludayım öyle pek motorcu tip olmaz burda geçen bi istanbul plakalı gördüm 2 side kasklı bayan arkada bayanın koruma ekipmanları yok

    ışıkta bekledik yeşil yandı hemen aramızdan sıvıştı gitti halbuki az beklese hep beraber kalksak , tamam tecrübe baska bişey ama

    ya biri ilk kalkısta sol şeritte dahi olsa ani sağ yada sola dönse napacaksınız

    eskiden cok severdim motorcuları ama iyikide istanbulda yaşamıyorum kuralları iyi bilirim bi motorcu kural ihlali yapıpda banada laf söylerse cevabını veririm

    siz yine iyisiniz taşralarda neler var kücücük motora koskoca egzozmu takan dersin motoru basbas bagırtan 15 yasında plakasız motorcularmı dersin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SerÇel

    Trafikte bizimde şerit hakkımız var derler ama trafik sıkışınca şeritlerin de beklemezler, sağdan soldan aralardan geçerler, kaldırımda giderler, yaya geçidinden karşıya geçerler, yürüyüş yollarında dolaşırlar. Her motorcu böyle olmasada bunlara örnek nerdeyse hergün görünmekte.

    Ağızlarını burunları kırmak lazım bunların, di mi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mand1ra_Hekimi

    Ağzımı bozacam şimdi bi de konuşuyor o minibüsün yanı arabaların arası motosiklet yolu mu
    Minibüsün sağından taksilerin solundan nereden denk gelirse nasıl görsün seni araç kullanan
    Önce adam gibi kullanın ondan sonra adam muamelesi bekleyin

    Orada olsan ağız burun dalardın motorcuya.

  • Sıfır 125 cc motosiklet aldım ama motora binince çok pis karıya kıza laf atasım geldi. Ben de motoru sattım hemen sonra.


    Motoru parçalarlar bir dünya masraf çıkar. Malın mı var derdin var. Evine sokamayacağın hiçbir şeyi satın alma.


    BİSİKLETE DEVAM (EVİME SOKABİLİYORUM)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 1 Ekim 2021; 20:23:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.