Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (595. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.532
Cevap
202
Favori
1.864.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 593594595596597
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...


(En Son Oy Tarihi: 24.3.2024)
Giriş
Mesaj
  • alembizim kullanıcısına yanıt
    Papağan gibi tekrar edip duruyorsun aynı şeyleri. Royal purple,amsoil,redline,valvoline,eseos sustina vb. kaliteli markalar da var ben senin gibi marka aşığı değilim. Bu markalar ya Türkiye'de yok ya da çok pahalı.

    Ben ölçebilebilen değere inanırım. Sen rivayetlerle konuşuyorsun. Şöyle yapılsa böyle olur diyorsun yapsınlar görelim.

    Körü körüne marka sevdalısı olmayın. Bir şeyin çok satılması onu iyi yapmaz. Her zaman daha iyi seçenekler vardır.

    Forum fikir yaplaşımı ve yeni bir şeyler öğrenmek için var. Bunlara kapalıysan sanayide ustalar çok sever castrolü(çünkü kar marjı fazla,tamirci onu düzenli ziyaret eden müşteri ister) onlarla fikir alışverişi yap.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÜmitHoca -- 6 Nisan 2019; 16:47:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motul Eco-nergy 5w30 ile yakıt tüketimim baya düştü. %10a varan yakıt tasarrufu vaadi gerçekmiş hakikaten. Bundan sonra motul'a devam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar liqui moly ve motul güzel yağlar fakat her model yağı aynı kalitede değil ve Tam sentetik değil. (5w30)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Castrol 5w30 edge kullandim 1 litreye yakin eksiltme yapti mobil1 kullandim 200-300ml yakin eksiltme yapti ve 6 bin km şuan kisacasi castrol teklamlardan başka bişey değil emin olun shell,castrolden daha kaliteli ayrica kamyonum var onda dahi shell kullandim 8 yildir tik demedi castrol kullandigim olmuştu ama nedense 7 litre eksiltiyodu..yorumlara bakinca liqu moly bilmem ama motul veya shell daha güven veriyomuş hissi yaratiyor bidahaki tercihim motul energy 5w30 olucak fazla ayrintiya girmeyin tartişmaya gerek yok şu markalar kimsenin markasi değil her arac her firma anlaşmali yağlar kullaniyodur ama illaki eksileride artilari da vardir kalp kirmaya değmez :)) örnek vermek gerekirse kaynama noktasi castrol edge 195 derece mobil1 254 derece yada 234 derece olmasi lazim motul de 226-236 derece bu bile farklilik yaratiyor.!!!haksizmiyim.??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç bir firma kendine avantaj sağlayacak değerleri saklamaz. Dezavantaj sağlayabilecek değerleri ise paylaşmak zorunda değildir.

    Hala bu markayı savunan ve de millete fanatik - troll diyen konuya da yazı yazıp; "burayı okuyup da tavsiyelere inanana geçmiş olsun" diyenler aslında kendilerine hakaret etmiş olmuyorlar mı ? Bu nasıl bir psikolojik dengesizlik ?
  • Acea ve Apı standartları dünya çapında bilinen standartlar.Lubex kafasına göre bu yag apı sl yada apı sn demiyor.Lubexte 7 çeşit 5w30 yag var farklı özelliklerde .Yumartanın boyutu ile ne alaka? Tse standartı mı Apı yada acea?

    Yetkili serviste castrol kullanıyor diyoruz sanayide ki ustalar çok gidip gelen müşteriyi seviyormuş

    Motul ve Liqui moly dışında ki bütün yaglar çöptür.
  • Teknik rakamlara bakıldığında 5w30 C2/C3 klasmanında en iyi yağlar mobil1 esp formula ve shell ect.
    Tabi liqui moly 4200 ve 4600 yağları da önemli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 8 Nisan 2019; 23:3:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motor yağında viskozite indeksi nin etkisi nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motul ve Liqui Moly yağlarını daha bu forumda popüler olmadan önce kullanıyorduk, şunu söyleyebilirm ki Motul ve Liqui Moly burada aşırı abartılıyor, Motul'da 300V serisi hariç diğer yağlarının Castrol Edge veya Mobil 1'den hiçbir artısı yok, teknik verilerde hep Motul 300V ile karşılaştırıp yağ uzmanlığı yapmaya gerek yok.
  • FthGTI F kullanıcısına yanıt
    Karşılaştıramıyoruz zaten. Nedense castrol yeterli veri sunmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FthGTI

    Motul ve Liqui Moly yağlarını daha bu forumda popüler olmadan önce kullanıyorduk, şunu söyleyebilirm ki Motul ve Liqui Moly burada aşırı abartılıyor, Motul'da 300V serisi hariç diğer yağlarının Castrol Edge veya Mobil 1'den hiçbir artısı yok, teknik verilerde hep Motul 300V ile karşılaştırıp yağ uzmanlığı yapmaya gerek yok.
    Liqui moly nin tam sentetik yağı ancak 1 tane var. Yani hemen hemen yok sayılır.
    50 tane yağda ancak 1 adet. Yurt dışı sitesinden baktım kesin bilgidir.
    Diğerleri sentetik teknolojili diye geçiyor.
    Yalnız spesifikasyonları indeksleri gayet iyi.
    Motulda tam sentetik yağları çok var ama bazılarının spesifikasyonları gayet düşük. Yani hepsi yüksek değerlerde değil.
    Durum bu maalesef



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 9 Nisan 2019; 22:15:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Liqui Moly ve Motul'ün bu forumda "aşırı abartıldığı"'na katılmıyorum. Bu tip mesajlar yok. Aşırıcılık yok. Bigl paylaşımları sonucu ortaya çıkan tablolarda genelde Motul ve Mobil 1'in iyi olduğu yağlar görülüyor. Ancak bu konuda Castrol'ün gereksiz bir şekilde savunulduğunu görebilirsiniz. Hype'lanan bir marka varsa o da Castrol'dür. Konuda oldukça iyi bilgiler ve öneriler verilmekte. Herkes kendi süzgecinden geçirip uygun olanı alabilir. Ancak herkes kişi için en iyi yağı önermeye çalıştığı apaçık ortada. Konu iyi ve kaliteli üyeleriyle bilgi paylaşımı yaparak devam etmektedir.
  • Castrol Gemlik'te dolum yapılıyor diye kalitesiz diye vurgulanıyor, ülkemizde ki Castrol tesisleri en modern tesislerden birisidir, gidip gezebilirsiniz
  • Viskozite indeksine bakarak değerlendirirsek, liqui moly, castrol edge, shell ect ve motulun bazı yağlarında yüksek değerler olduğu görülüyor. Yani 170-175 aralığı.
    Mobil 1 esp 164 ile biraz düşük kalmış.
    Edge de olumsuz gördügüm bir durum ise parlama noktası 192 derecede olması, Diğerlerinin çoğu 220 derece ve üzerinde.
    Ek bilgi; bu yağlardan sadece liqui moly tam sentetik değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 9 Nisan 2019; 23:39:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FthGTI

    Motul ve Liqui Moly yağlarını daha bu forumda popüler olmadan önce kullanıyorduk, şunu söyleyebilirm ki Motul ve Liqui Moly burada aşırı abartılıyor, Motul'da 300V serisi hariç diğer yağlarının Castrol Edge veya Mobil 1'den hiçbir artısı yok, teknik verilerde hep Motul 300V ile karşılaştırıp yağ uzmanlığı yapmaya gerek yok.
    Merhaba.Anlatamazsınız ugraşmayın.

    Daha önceden edge kullanıyordum bu sefer mobil 1 alayım dedim akmış şekilde geldi.Mobil 1 esp kapak tasarımı buna biraz müsait iade ettim edge aldım.Yada bana öyle denk geldi.Tekrar mobil1 esp alsam yine akmış gelse kargocu arkadaş yine aynı kişi olacak ayıp olacak.Zaten 2.sipariş aynı kişi geldi.

    Motul x clean+ ve liqui moly 4200 alternatiflerim arasındaydı.Hatta petronas,shell helix ect felanda baktım.

    Benim için edge,x clean+,4200,shell ect farklı markalardan da bir kaç tane var aynı klasman yaglar.

    Edge 4 litre almıştım sonra biraz eksik kalınca 1 litre daha aldım.500 ml arttı.5 litre alacak olsam motul yada liqui moly alırdım.

    5 litre olarak x clean+ edgeden daha ucuza denk geliyor.


    Motul liqui moly çok abartılıyor.Edge ile 4200 ve x clean+ hatta mobil1 esp aynı klasman yag dedik bildigi taşa tuttular


    Castrol kullanıyormuş 1 litreye yakın yag yakmış mobile geçince 200/300 gr düşmüş.Sonuç castrol kalitesiz..Parlama noktası daha düşüktür yada aracınıza uygun degildir tamam orası ayrı.Ben kullanıyorum yag yakma yok o nasıl olacak?Aracıma mobil uygun dersiniz yada başka ir marka denediniz mobilden daha az eksiltme yaptı bu seferde mobil mi kalitesiz olacak?


    Nasıl aynı sınıf araçlar birbirine yakın özellikte yaglarda öyle benim gözümde.Marka özel onay istiyorsa var mı?Acea ve Apı şartlarına bakarım.Fiyat olarakta karşılaştırırım alırım bir tane.


    Yok hths degeriymiş tbn degeriymiş.Yag apı sn şartlarını saglamış acea c3 saglamış aracım için geçerli olan Vw 504/507 sertifikasınıda almış.Yetkili serviste bu yagı kullanıyor ama castrol dandik 2.sınıf yag.Bahsedilen hths şartları ve tbn degeri zaten yetersiz olsa ne apı sn alır ve acea c3 vede marka onayını verirler.

    Elimde 500 gr edge kaldı bir daha ki bakıma yine edge alırım 4 litre ondan sonra kafama göre 5 litre motul xclean+,4200,shell ect yada başka bir yag bile denerim o günki şartlara göre.


    Castrol edge diyorum motul eco-energy bahseden var.%10 yakıt tasarrufu iddiası varmış.Apı SL onaylı yag.


    Evet motulun liqui moly güzel yagları var fakat forumun abarttıgı kadar degil.Hemen hemen aynı özelliklerde normal kullanıcı için castrol,petronas,mobil1 gibi daha farklı markalarda var alternatifini bulursunuz.

    300v ayrı o yag hakkında bilgim yok yazılanla ve gördügüm kadarıyla piste giren araçlar gibi sportif aracın sınırlarının zorlandıgı sürüş stilinde öneriliyor sanırım.

    Foruma castrol edge mobil1 esp gibi yagların motul xclean+ ve liqui moly 4200 ile hemen hemen aynı yaglar oldugunu anlatamazsınız.


    Yani boşuna anlatmaya ugraşmayın sizide castrol fanboyu olarak nitelendirirler.Castrol gereksiz savunuluyormuş castrol burda bahsedildigi gibi kalitesiz sözde ikinci sınıf bir yag olmadıgını söylüyoruz castrol övülüyor olarak yazıyorlar.Hths degeri ve tbn degeri paylaşmadıgından malına güvenmiyormuş güvendigi degerleri açıklıyormuş

    Castrol edge ile motulun tbn ve hths degerini karşılaştırıyorlar yok ketçapta bilmem kaçmış bu yag filmi denen şey hths miş ne kadar iyi olursa yag bilmem neymiş bi çuval yazı paylaşırlar ama karşılaştırmazlar.Bu karşılaştırma olmaz castrol veri paylaşmıyormuş.Karşılaştırma degil ama


    Liqui moly ve motul den önce petrol ofisi kullananlar castrol begenmez olmuş,castrol 2. sınıf yag olarak nitelendirimiş artık 2.sınıf yagın şartları ne ise.Petrol ofisini küçümsemiyorum castrol begenmezsin orası ayrı...




    Siz daha öncelerden kullandıgınızı belirtmişsiniz size de inanmazlar. ve liqui moly iyi deyin geçin anlatmaya ugraşmayın .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alembizim -- 9 Nisan 2019; 23:35:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yksln

    Liqui moly nin tam sentetik yağı ancak 1 tane var. Yani hemen hemen yok sayılır.
    50 tane yağda ancak 1 adet. Yurt dışı sitesinden baktım kesin bilgidir.
    Diğerleri sentetik teknolojili diye geçiyor.
    Yalnız spesifikasyonları indeksleri gayet iyi.
    Motulda tam sentetik yağları çok var ama bazılarının spesifikasyonları gayet düşük. Yani hepsi yüksek değerlerde değil.
    Durum bu maalesef

    Alıntıları Göster
    liqui moly 4200 ve motul x clean+ 5w30 olarak tam sentetik degil mi?

    liqui moly hangi yagı tam sentetik?

    Mesela 5w40 6100 synergie ''Technosynthese'' ibaresi var tamam bu tam sentetik degil zaten yazmışlar.Ama motulun çogu yagında %100 sentetik yazıyor.Mesela castrol,mobil,shell felan full sentetik yada tam sentetik yazıyor.

    Eger motulun %100 sentetik yazan yagları da tam sentetik degilse neden %100 yazıyor?

    Evet motul sınıflarndırma açısından çok yag var.5w30 için eco energy (Apı SL) tutun x clean Fe,X clean EFE ,x clean+,ecolite,specific,300v kadar yag var.Tabi bu yagların farklı marka onayları felan hepsinde farklı.

    Apı SL şartlarını saglayan da var Apı Sn saglayanda.Farkı marka onayları var.

    Aynı şekilde Lubex dikkatimi çekti 7 tane idi sanırım 5w30 yag çeşitleri var.




  • alembizim kullanıcısına yanıt
    Görüşlerinize katılıyorum.
    Teknik veri paylaşmayan markaların kötü olarak anılması da saçma.
    ABD ve AB gibi yasal düzenlemelerin çok katı olduğu yerlerde bu yağların nasıl teknik veri olmadan piyasaya sürülebildiğini düşünmek lazım.
    (zaten teknik veri açıklayanların da kendine avantaj sağlayacak şekilde açıkladığı malum)
    cevap belli: Standartlar
    standartlar en iyi yağı söylemez belki ama birçok teknik verideki asgari değerleri garanti eder.Bu sayede de kullanıcıya kolay seçim olanağı sunar
    zaten herkesin en iyi yağa ihtiyacı olduğunu düşünmek mantıklı değil, aksi halde hepimiz motul 300v almak için tırmalıyor olurduk
    Üretici aracı ortalama bir kullanımda makul bir kullanım ömrü belirleyerek bir standart belirlemiş ve belirtmişse (marka onayı,API, ACEA vs) ortalama bir kullanıma sahip bir kullanıcı olarak (ekstra bir durum yoksa) benim yeterli saymamam için bir sebep yok.
    çevremdeki 3 aracın yağ seçimini ben yaptım ve düzenli kullanımda bir sorun yaşamadım (shell, petronas,lubex) kullanımım,fiyat,bulunabilirlik vs şartlara göre mobil de kullanırım,motul da, castrol de.
    (liqui moly ise antipatik geldiğinden pek dikkate almıyorum.
    sebebi ise bütün araç üreticileri ve motor yağı üreticileri motor yağına katkı koymayın derken motor yağı katkılarıyla tanınmış bir marka olması,
    örnek uygulama videolarında bile kendi yağını kullanmasına rağmen 2 çeşit katkı kullanması
    büyük bir petrol üreticisi olmamasına rağmen oldukça yüksek fiyata satması gibi sebepler.
    liqui moly nin enjektör temizleyicisi vs ürünlerini kullanırım ama alternatifleri varken o fiyata LM yağ alıp kullanacağımı sanmıyorum.)

    Bir aracın en zayıf halkası kadar bakımlı olacağını düşünüyorum ve markanın istediği standartlarda bir yağ kullanıldığında ve belirtilen zaman-km aralığında ve çok extrem olmayan bir kullanımda en zayıf halkanın motor yağı olmayacağına eminim. En pahalı yağı kullandık diye de araç uçmayacak.




  • alembizim kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle zaten artık anlatmaya da çalışmıyorum, inanın daha bu forumda Motul Liqui Moly konuşulmazken ben bu yağları kullandım, Castrol yerli üretim kötü dediler , direk Almanya’dan getirttim, Castrolle yazıştım hiçbir farkı yok , hatta Gemlik tesisimiz şu an en moderni dediler ama ben artık anlatmaya çalışmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alembizim kullanıcısına yanıt
    4200 tam sentetik değil, sentetik teknolojili katkılı yağ. Fakat Değerleri gayet güzel görünüyor.
    Motulda xclean sentetik olduğu belirtilmiş.
    Motulun her yağı aynı kalite değil.
    Diğer markalar da öyle.
    Liqui moly de bir adet yağ var tam sentetik olan. O da 5/60 mi öyle birşey. Başka yok. yurtdışı sitesini açın bakın
    Bayii den liqui moly almıştım 5w30 ve 5 lt. Çok pahalı değil idi. Hatta digerlerinden çok daha uygundu. Ve gayet iyi yağ sıkıntı yaşamadık kullandim.
    Castrol edge 4 lt olmasına rağmen tahminim şuan daha pahalıdır. Ve bence gayet iyi yağ kullandım. Ayrıca castrolde edge harici başka yağ almam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 10 Nisan 2019; 0:26:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • “Tam sentetik” meselesiyle alakalı karbon12 üstadın çok güzel açıklamaları var önceki sayfalarda.
    Kısacası “Her tam sentetik yazan yağ tam sentetik mi?” “Ne kadar sentetik baz yağ olursa tam sentetik sayılıyor?” “ hangi yöntemle elde edilen baz yağlar gerçek sentetik sayılır?” “Tam sentetik olması en iyisi olduğu anlamına gelir mi yoksa katkı paketi mi daha önemli” gibi konular tartışmalı. Ve modern yağlarda bu farklılıkların daha da karmaşıklaştığını yazmıştı hatırladığım kadarıyla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 593594595596597
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.