Şimdi Ara

Mortal Kombat Serisi [Hikaye]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
9
Favori
10.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mortal Kombat [Genel Hikaye]
    Zamanın başlangıcında iki varlık vardı. ''Elder God''lar ve ''One Being''. ''One Being'' gücünü tanrılardan(Elder Gods) emiyordu. Tanrılar kendilerini korumak için ''One Being'''e karşı savaştılar. Tanrılar sonunda ''Kamidogu'' adında 6 silah yaptılar. Silahı kullandıklarında ''One Being'' parçalandı, buna rağmen bilinç hayatta kaldı. Kamidogu ''One Being'' içinde altı farklı yerde kayboldu.

    Bunlar altı ana realm(alem) idi: Earthrealm(dünya), Netherrealm, Outworld, Orderrealm, Chaosrealm ve Edenia. Her Kamidogu bu alemlerin özünü oluşturuyordu.

    Alemler oluştuktan uzun zaman geçmeden Edenia'nın koruyucu tanrısı Argus ve büyücü karısı Delia'nın iki oğlu oldu: Taven ve Daegon. Delianın gelecekle ilgili kehanetleri vardı. Bunlardan biri çok güçlü ve sayısız Mortal Kombat savaşçıları yüzünden alemlerin(realm) yok olacağı.(Bahsedilen durum Armageddon'dur). Elder God'lar Armageddon'u önlemek için Argus ve eşinden korunacak bir yer talep ederler. Delia Armageddon'un Edenianın güneyinde bir kraterin doruğunda olacağını tahmin etmektedir. Bu yüzden Argus Kraterin altında bir pramit inşa eder. Bu sırada Delia da Blaze'i yaratır. Blaze Mortal Kombat savaşçılarını durduracak gücü içermektedir. Argus tüm savaşçıların yok olmasını isterken, Delia'nın daha merhametli bir tutumu vardı: savaşçıları güçsüzleştirmek. Çocuklarını bir rekabetin içene koymaya karar verdiler. Hangisi Blaze'i yenerse, o Blaze'den gelecek güç ve yeteneklerle Edenia'nın yeni koruyucusu olacaktı. Blaze ile olan karşılaşmalarında her iki kardeş de babalarının dünyadaki tapınaklarının birinden kılıç, annelerinin tapınaklarının birinden de zırh alacaklardı. Her zırh bir Mortal Kombat savaşçısını yendiği ve gücünü boşalttığı anlamına gelecekti. Bu sayede kimin seçileceğine karar verilecekti. İki kardeş Argus'un Edenia'daki tapınağında yakalandılar ve donduruldular. İkisi de dünyadaki onları koruyan ejderhalarla birlikte bilinmeyen bir dağın içine yerleştirildiler. Altın ejderha ''Orin''  Taven'ı, kızıl ejderha ''Caro'' Daegon'u kolluyordu. Blaze'in işareti ile (Armageddon başladığında) görevlerine başlamaları için buzlarını çözüp uyandıracaklardı.

    Elder Godlar tüm alemleri yukarıdan izliyor ve idare ediyordu. Ancak Shinnok adlı bir Elder God açgözlülük yaptı ve dünyayı kendisi için istedi. Elder God'lar bunun üzerine Yıldırım tanrısı olarak bilinen ''Raiden'' adında genç bir tanrıyı dünyanın koruyucusu yaptılar. Raiden ve Shinnok arasındaki sert çekişme  yüzünden dünya yüzyıllar boyu karanlık zamanlar yaşadı. Daha sonra Raiden Shinnok'ın ''amulet'' adında mistik bir nesne ile Elder God'lar karışamadan dünya içerisinde gezinebildiğini farketti. Raiden, Elder God'ların yardımıyla Shinnok'ın amületini elinden aldı ve Netherrealme sürgün etti, kötü şeyler yapanların cezalandırıldığı yer.  Netherrealm zamanın başlangıcından beri vardı. Bir çok ismi vardı: Cehennem gibi... Shinnok uyandığında kendini Netherrealmin sahibi şeytanla savaşırken buldu. Şeytan, Shinnok'ın Elder Godlarla savaşırken yanında olan ruhları kullandı. Sonunda Shinnok kendini harap bir şekilde cehennemin dibinde buldu.

    Efsaneye göre 6 Kamidogu ve Amulet'e sahip olan gerçek güce sahip olacak ve tüm var oluşları (realmler) birleştirerek ''One Being''in geri gelmesini sağlayacaktı. Raiden tüm realmlerin yok olmasını önlemek için amuleti Asya'da bir tapınakta gizledi ve amuleti korumak için dört gardiyan görevlendirdi. Bu gardiyanlar alemleri oluştur 4 temel elementi simgeliyordu.(MK Sub-Zero Mithologies oynayanlar cümlenin başında bunların ne olduklarını anlamışlardır hemen.) : Ateş, Su, Toprak(Dünya), Hava(Rüzgar). Amulet dünyada kaldığı zaman içerisinde, Shinnok da Netherrealm'de tutsaktı. Shinnok uzun yıllar şeytanın işkencelerine maruz kaldı, taki bir büyücüyle karşılaşana dek: Quan Chi. Önceleri bir ''Oni'' olan Quanchi, daha sonra öğrendiği büyü sayesinde Quan Chi Shinnok'a bulunduğu hapishaneden kaçabilmesi ve hatta Şeytanı yenebilmesi için yardım edebileceğini söyler. Quan Chi'nin tek istediği Shinnok'ın yanında yer almak ve güçtü. Shinnok kabul eder ve yüz yıllar süren bir savaş başlatırlar. Sonunda şeytanı yenerler ve Netherrealm'in kontrolünü ellerine alırlar. Artık Shinnok Netherrealm'in hakimidir ama elde ettiği başarıyla yine de mutlu değildir. Netherrealm ateş ve külden ibarettir ve hükmettiği de şeytanlar ve iblislerdir. Shinnok daha fazlasını istemektedir; Shinnok istiyorsa Quan Chi bir yolunu bulmalıdır.



    Onaga (The Dragon King):
    Tarihin bilinmeyen bir zamanında ''Onaga'' namı diğer ''The Dragon King'' Outworld'ün hakimiydi. Onaga Outworld'ün diğer alemleri birleştiren ilk hükümdarıydı. Onaga diğer realmleri fethediyor ve onların gücünü Outworld'e ekliyor ve sahip olduğu alanı genişletiyordu. Onaga'nın şimdiye kadar hiç yenilmemiş bir ordusu vardı. Onaganın kalbinden gelen bir güç sayesinde Onaga ölen askerlerini tekrar tekrar canlandırabiliyordu.  Bu sayede Onaga sonsuza kadar yaşamayı umuyordu. Yardımcıları olulşturdukları bir büyü sayesinde Onagayı Son ejder yumurtası içine sığacak şekilde küçültüp onun içine koyacaklar, bu sayede ölümsüzlüğü garantilenecekti. Tam bu aşamada Onaganın güvenilir bir danışmanı olan ''Shao Kahn'' isyan eder ve Onaga'yı zehirler. Onaga'nın gidişiyle Shao Kahn kontrol'ü ele alır. Ancak Onaga'nın haricinde Shao Khan Outworld'e birleşmiş alemler şeklinde hükmetmez.

    Onaga gibi Shao-Kahn da küçük alemleri fethederek gücünü ve hakimiyet bölgesini genişletir. Binlerce yıl boyunca irili ufaklı alemleri fethederek gücünü arttırdı. Sonunda daha fazla güç elde etmek için Outworld kadar büyük alemleri de fethedebilecek güce ulaştı. Edenia'yı fethetmek için kutsal turnuvayı(Mortal Kombat) kazanması gerekiyordu. Bu sayede iki realmi(alemi) birleştirebilecekti. Edenia savaşçılarının gayretlerine rağmen Kahn turnuvayı 10 kez kazanır. Edenia'nın mavi gökyüzünde açılan portallar sayesinde Kahn'nın yıkıcı ve istilacı ordusu bu dünyaya girer. Edenia'nın kıralı King Jerrod, Khan tarafından öldürülür ve karısı Sindel'i Shao Khan kraliçesi olarak alır, kızı Kitana'yı da kabul eder. Sindel Shao-Kahn'nı Kitana'yı kişisel koruyucusu ve suikastçisi olacak şekilde eğitmeye ikna eder. Ancak Sindel Kahn'nın karısı olmayı kabullenemez ve intihar eder. Shao-Khan Sindel'in ölümden sonraki hayata geçişini önlemek için onu Outworld'de saklar, sevgilisinin bu kadar çabuk gitmesine izin vermez.

    Birkaç milenyumdan(bin yıl) sonra Edenia ve diğer irili ufaklı realmlerin fethiyle ve Outworld'e eklenmesiyle Shao Kahn yönünü dünyaya(Earthrealm) çevirir. Shang-Tsung'u dünyaya gönderip kutsal turnuvayı kurup dünya ve kendi savaşçıları arasında rekabeti başlatmak üzere görevlendirir. Turnuvayı kazanan 50 yıl yeni başlayacak turnuvaya kadar şampiyon olacaktı. Shao-Kahn üst üste on kez turnuvayı kazanması şartıyla dünyayı alabilecekti. ''Great Kung Lao'' (Kung-Lao'nun ve bir rivayete göre Liu-Kang'in atası)  Shan-Tsung'u yenerek Mortal Kombat şampiyonu olur. Kung-Lao sadece bir jenerasyon Shang-Tsung'un gizemli silahı ''Goro'' adında Shokan prensiyle karşılaşana kadar ünvanını koruyabilir. Goro dokuz turnuva boyunca ard arda Outworld'e zaferi getirir.

    Shao-Kahn'ın ihanetiyle gizemli ölümünden yüzyıllar sonra Dragon King ''Onaga'' gizlice fiziki bedenine dönmenin yollarını arar. Kendini bir parıltı şekline ''Shujinko''ya gösterir ve ona dünyanın sıradaki Mortal Kombat turnuvasındaki yeni koruyucusu olarak seçildiğini söyler. Kendisinin de  Elder God'ların temsilcisi Damashi olduğunu söyler. Shujinko'yu bunu kanıtlaması için bir görevi tamamlaması gerektiği şeklinde kandırır. Ona ''Kamidogu''ları değişik realmlerde arayıp bulmasını ve Nexus adında bir yere getirmesini söyler.

    {Evet sonunda genel hikaye bitti Artık sırayla çıkan oyunların hikayeleri }


    [Mortal Kombat Sub-Zero Mithologies]

    Yeni Mortal Kombat başlamadan bir süre önce Quan Chi Elder Sub-Zero ile ''amulet''i geri almasına yardım etmesi konusunda anlaşır(Lin-Kuei klanı ile). ''Sub-Zero'' Ateş, Su, Toprak ve Rüzgar tanrılarını yenerek ''amulet''i alır ve Quan Chi'ye verir. Quan Chi bunun sahtesini yapar ve Shinnok'a verir, gerçek olanı ise kendisinde saklar. Daha sonra Raiden Sub-Zero'yu bulur ve yaptığı yanlışlığı anlatarak ''amulet''i geri almasını ister. Sub-Zero Netherrealme geri döner ve amuleti Shinok'tan geri alır.

    [Mortal Kombat 1]

    İki yıl sonra onuncu Mortal Kombat'ı kazanmak ve dünyayı kurtarmak için dünyanın en iyi savaşçıları bir araya toplanır: Sonya, Liu-Kang, Jhonny Cage. Raiden'ın da yardımıyla dünya savaşçıları kazanır ve Liu-Kang şampiyon olur. Lin-Kuei klanına rakip bir klanın üyesi, aynı zamanda daha önce Sub-Zero tarafından öldürülmüş ''Scorpion'' adında bir savaşçı turnuvada Sub-Zero ile tekrar dövüşür ve kendi katilini cezalandırır.(Sub-Zero ve Scorpion, Quan Chi tarafından aynı görev için seçilmişlerdi (Elementler'in Kutsal Haritasını bulmak) ve karşılaştıklarında Sub-Zero o zamanlar adı Hanzo Hasashi olarak bilinen ninjayı öldürmüştü. Quan Chi Scorpion'u kandırıp hem ailesi hem de klanını Sub-Zero'nun yok ettiğine inandırır. (Aslında Quan Chi verdiği görevde başarısız olan Hanzo Hasashi yani Scorpion'a kızdığı için ailesi ve klanını yok etmiştir.)

    [Mortal Kombat 2]

    Shang-Tsung'un kaybetmesiyle Shao-Kahn kurallar gereği dünya üzerindeki hakkını kaybeder. Liu-Kang'e kızgınlığından dolayı da ''Baraka'' önderliğinde kalabalık ''Tarkatan'' ordusunu ''Whu Shi Akademisi'ne'' saldırtır. Liu-Kang'in bir çok rahip arkadaşı öldürülür. Bu olay Liu-Kang'i kızdırır ve Outworld'e onların peşinden gider. Liu-Kang yalnız değildir. Kung-Lao, Johnny Cage ve kaybolan Sonya'yı arayan Jackson Briggs(Jax) da onunla birlikte intikam için Outworld'e giderler. Shao Khan'ın bir çok tuzağını bertaraf edip sonunda Sonya'yı kurtarırlar.

    [Mortal Kombat 3]

    Shao Kahn Kraliçe Sindel'i dünyada diriltip iki alemi (Edenia ve Outworld) birleştirir. Dünya savaşçıları Shao Kahn ve tehdidini ortadan kaldırmak için yeniden birleşirler. Shao Kahn  ciddi şekilde yaralanır ve kaybedince Edenia alemi Outworld'den ayrılır ve eski haline döner.

    {MK Shaolin Monks oyunu 2. Ve 3. Oyunun hikayesini anlatmaktadır.}

    [Mortal Kombat 4]

    Shinnok Netherrealmde kaybettiklerini geri almak için bir ordu toplar. Dünyadan Noob-Saibot, Edenia'dan Tanya gibi Dünya, Outworld ve Edenia'daki yandaşlarının yardımıyla Netherreal'den Edenia'ya kaçar. Edenia'yı alabilmek için Kraliçe Sindel ve Kitana'yı kaçırma, yakıp yıkma , yok etme ve Elder God'lar ve diğer düşük seviyeli tanrıları dahi öldürme pahasına yoluna devam eder.

    {Buyrun MK 4 Trailer altyazılı}=>https://youtu.be/kktbuLP7kyc

    (DEVAM EDİYORUZ)

    Fujin ve Raiden dünyaya kaçarlar ve tehdidi ortadan kaldırmak için dünya savaşçılarını toplarlar. Uzun ve çetin bir savaşın ardından, sonunda Liu-Kang Shinnok'ı yener ve yeniden MK4'ün şampiyonu olur. Shinnok tekrar Netherrealm'e sürgün edilir. Scorpion ailesinin ve klanının başına gelenlerinin sorumlusunun Quan Chi olduğunu öğrenir. Tam Quan Chi Scorpion'u Netherrealme sürecekken Scorpion Quan Chi'yi yakalar ve ikisi de Netherrealm'e sürülür.

    {Scorpion ve Quan Chi'nin Netherrealme gitme sahnesi}=>
    https://youtu.be/ElZzbWpYp_I

    [Mortal Kombat 5 Deadly Alliance(Ölümcül İttifak)

    Quan Chi Netherrealm'den bulduğu gizli bir geçit sayesinde kaçar. Kaçtığı sırada Onaga'nın ordusunu nasıl dirilteceği hakkında bilgi edindiği yazıtlara rastlar. Shang-Tsung ile güçlerini birleştirip Realmlere hükmetme karşılığında anlaşır. Quanci Shang-Tsung'un tapınağında bir ''Soulnado'' kurar ve Shang-Tsung güçlerini kullanarak Onaga'nın yenilmez ordusunu tekrar canlandırmaya başlar. Quan Chi ve Shang-Tsung Shao-Kahn'a tahtında saldırır ve öldürürler. Daha sonra ise öldürdüklerinin Shao-Kahn'ın zayıflatılmış bir klonu olduğu ortaya çıkacaktır. Bu sayede Shao-Kahn kaçmıştır. Ve en büyük tehditleri mevcut Mortal Kombat şampiyonu Liu-Kang'i de öldürürler. Raiden tekrar yaklaşmış olan tehdit karşısında dünya savaşçılarını toplar. Ayrıca realmi Outworldle birleşmiş ''Nitara'' ve kendi topraklarını ''Deadly Alliance'dan'' korumak isteyen ''Li-mei''. Yeniden Programlanıp Sonya ve Jax'ın bulunduğu ''Special Force'' için çalışan ''Cyrax'', Shang-Tsung tarafından kör edilen ''Kenshi'' gibi yeni isimler de gruba eklenmiştir. Malesef tüm kahraman savaşçılara rağmen ''Deadly Alliance'' kazanır. En son Raiden kalmıştır...

    {MK 5 Deadly Alliance Trailer (fragman)}=>https://youtu.be/q7VeehFjL64

    (DEVAM EDİYOR)

    Shujinko'nun Damashi 'nin (Aslında Onaga ama Shujinko'yu kendisini öyle tanıtıyor) verdiği görevi tamamlaması 41 yıl sürdü. Sonunda son Kamidogu Edenia Kamidogu'sunu da diğer beş Kamidogu gibi Nexus'a yerleştirdi. Onaga hapsedildiği ejder yumurtasından Ninja ''Reptile'' bedeniyle birleşerek sonunda Shujinko'nun Damashi olarak bildiği halinden fiziki bedenine kavuşur. Shujinko olan biteni şaşkınlıkla izler. Son Kamidogu'yu koyduğunda Elder God'ların geleceğini sanıyordu. Onaga olan biteni anlatır yani onu kandırdığını söyler. Shujinko'nun hayatı bu amaç uğruna geçmişti ve sonunda ölecekti. Son anda dünya portalıyla dünyaya kaçabildi.

    [Mortal Kombat 6 Deception]

    Bu esnada yenilen ordusundan geriye tek başına Shang-Tsung ve Quan Chi ile yüzleşecek tek kişi Raiden kalmıştı. Raiden iyi bir şekilde karşı koymaya çalışsa da Deadly Alliance'a karşı dayanamadı. Deadly Alliance kazandı. Ancak Shang-Tsung Quan Chi'nin Amulet'ine (Shinnok'a sahtesini vermişti) göz diker ve bu uğurda savaşırlar. Ancak Quan Chi amuletin de verdiği güçle rahatlıkla Shang-Tsung'u yener. Ancak Dragon King: Onaga'nın Outworld'e dönüşüyle zaferi kısa sürer.

    {MK 6 Deception Başlangıcı}=>https://youtu.be/tnkLLTAAePc

    (DEVAM EDİYOR)

    Quan Chi Onaga'yı durdurmya çalışsa da etkili olamaz. Shang-Tsung ve Raiden de düştükleri yerden kalkarlar ve bu büyük tehdite karşı yeni bir itifak oluştururlar. Tüm güçleriyle Onaga'ya saldırırlar. Ancak etkili olamazlar. Raiden tüm tanrısal özünü açığa çıkarara bir patlama oluştursa da oluşan patlamada Onaga hayatta kalır ve Quan Chi'nin Shinnok'tan gizlediği ''amulet''i de alır.

    Bir süre sonra üzerindeki Onaga'nın kara büyüsü etkisiyle tarınsal özü zayıflamış halde Raiden dünya savaşçılarını toplar. Şimdiyse dünya halklarının kendi dünyalarını düşürdüğü hale kızgındır (Onaga'nın kara büyüsünün etkileri). Shujinko'nun aptalca Kamidogu'ları realmlerden toplayıp Onaga'nın gelişine sebep olduğunu öğrenince iyice öfkelenir. Sabrı taşmıştır ve dünyayı bu hale getirenleri cezalandırmaya karar verir. Shujinkoyu vahşice öldürmek ister ama Shujinko elinden kaçar. Raiden dikkatini Liu-Kang'in ölü cesedine odaklar. Liu-Kang'in cesedini mezardan çıkarır ve derinlerde Houan denilen yüzyıllar önce yok edilen eski büyücülere ait tapınaklara götürür. Houan'ların ölüleri kontrol etmek için kullandıkları pranga ve kelepçelere Liu-Kang'in bedenini bağlar. Tapınak duvarlarındaki büyülü sözleri gök gürlemeleri ve şimşekler eşliğinde eski dostunun bedenine doğru okur. Liu-Kang'in cesedi artık Raiden'ın kontrolündedir.  Dünyayı bu halinden kurtarması için Liu-Kang'i görevlendirir.

    Onaga dünya savaşçılarını canlandırır ve kendi askerleri olarak kullanır. Onaga Edenia'da Tarkatanlarla anlaşarak kontrolü sağlar ve gizlice Kamidoguları nasıl birleştirip gerçek güce sahip olabileceğinin yollarını arar. Bu esnada Shujinko ise kalan savaşçıları Onaga'ya karşı toplar, kısa süre sonra kendi savaş güçlerini oluştururlar. Shujinko tüm savaşçıların güçlerini kendinde toplayarak tüm altı Kamidoguyu parçalar, oluşan güç sayesinde Onaga'ya saldırır. Sonunda Onaga yenilir. Nightwolf Netherrealmin derinliklerinden gelir, yere bir şekil çizer, Onaga'nın ruhunu çekecek sözleri de yazar. Nightwolf atalarından kalma bir yöntemi kullanır:''Günah Emici''. Netherrealme gitmeden önce halkının tüm günahlarını da almıştı ve bu yükü yeterince taşıdı. Onaga'nın ruhu şekillerde belirirken Nightwolf tüm ganahları Onaga'ya aktarır ve bu şekilde Onaga bu yükle birlikte Netherrealme gider.

    (Ara Hikaye)Hatırlarsınız Armageddon'u durdurmak için 2 kardeş görevlendirilmişti. Daegon ve Taven. Bunları bir ejder koruyordu...


    Onaga fetihlerine devam ederken ''Delia''nın tahminlerinde olduğu gibi Armageddon başlamak üzeredir. Ancak Daegon bilinmeyen bir neden yüzünden yarışın başlayacağı andan  yüzlıllar önce ''Caro''nun ''Blaze'' ile (Ejderhaların isimleri) teması kopunca uyandırılmıştır (Bir ravayete göre yakalandığı anda Dragon King'in yumurtasını izliyordu). Daegon görevin amacını öğrenir ve sahip olabileceği gücü saplantı haline getirir. ''Red Dragon'' klanını kurar (kendini uyandıran kızıl ejder (Red Dragon) Caro'dan adını alır) ve Caro'yu kendisine portallar açması için esir eder. Red Dragon klanını, öncelikli amacı Blaze'yi bulmak ve ''Taven''i öldürmek olan güçlü bir suç örgütüydü.

    Taven Onaga'nın dönüşüyle zamanında uyandırılınca ''Red Dragon'' savaşçılarının saldırısına uğrar. Taven babasının tapınağına gider yalnız kendisi için hazırlanan kılınç çalınmıştır. Lin-Kuei klanının sahiplendiği annesinin tapınağına gider ve kendini zırhını aramaya başlar. Bu esnada Quan Chi diğer karanlığın büyük savaşçıları Shao-Kahn, Onaga ve Shang-Tsung'a karşı toplar. Quan Chi, Blaze'in sahip olduğu gücü aramaya başlar; bu güç onu yenene geçecekti. Bu aramalar esnasında Taven'in koruyucu ejderhası ''Orin'' öldürülür. İyiler de kötüleri durdurmak için bu güce sahip olmak istiyorlardı.

    [Mortal Kombat 7 Armageddon]

    Delia'nın tahminlerindeki gibi savaş Edenia'ın bir kraterinin tepesinde olur. Taven bu bölgede görevine devam eder ve görevinin doğal sonucu olarak Blaze ile karşılaşacaktır; ya tüm savaşçıları yok edecek yada güçlerini ellerinden alacaktı. Anne ve babasını öldürenin de Taven'in kılıncını çalanın da Daegon olduğu ortaya çıkar. Daegon ve Taven, Taven'in zaferiyle sonuçlanan bir kavgaya girerler. Bu esnada savaşçılar da birbirleriyle savaşmaktaydı ve birden dururlar, ''Argus''un binlerce yıl önce inşa ettiği piramit ortaya çıkar. Bu sefer savaşçılar piramidin tepesine ulaşabilmek için birbirleriyle savaşmaya başlarlar. Daegon'un ölümüyle Taven kılıncını alır ve pramidin tepesine Blaze'i öldürmeye doğru yönelir. Ama sonunda Blaze'i öldüren Taven değildir, bu kişi Shao-Kahn olur.

    {MK 7 Armageddon'un müthiş fragmanı}=>https://youtu.be/EoO1dhP-8fw

    Armageddon'un sonunda savaş alanında tüm savaşçılar ölmüş ve pramitin tepesinde Shao-Kahn ve Raiden kalmıştır. Blaze'in sayesinde elde ettiği güç ile Sha-Kahn Raiden'ı kolaylıkla yener. Raiden parçalanmış amuletini (kendine özgü özel muskası) bir araya toplar ve ölmeden önce son kez geçmişe mesaj göndermeye çalışır. Ölmeden önce geçmişe son sözleri "He must win" (''O kazanmalı'') olur.

    [Mortal Kombat 9]

    Fragman=>https://youtu.be/K6-fC_OSRTA (Izlemez iseniz hikayeyi kaçırabilirsiniz.

    Part 1 Anlatacağım Kısım Burası=>https://youtu.be/xyca4CNBgW0

    Hikayenin başladığı yani MK1in (ilk turnuva) düzenlendiği sırada Shang-Tsung'un konuğu olarak bulundukları sırada Raiden'a gelecekteki tılsım ulaşır ve ''amulet'' çatlar.
    Turnuvanın ilk iki maçında Johnny Cage, ''Reptile'' ve ''Baraka''yı yener. Liu-Kang ve Raiden, Cage'e Mortal Kombat'ın amacını anlatmaya çalışırlar, ama Cage inanmaz. Daha sonra Cage Sonya'a Special Forces ile irtibattayken rastalar ve ona yardım etmeyi önerir. Sonya ilk başta düşmanca davransa da Black Dragon üyesi Kano'un elinden kurtarınca fikri değişir. Cage ise Raiden'in sözlerindeki doğruları anlamaya başlar.

    Raiden Scorpion ve Sub-Zero arasındaki dövüşü ve yeni savaşçının [(Noob Saibot: Arkadaşlar sub zero ölünce Quan Chi Sub Zero yu canlandırır fakat vücudu farkli olur. Yeni ismide Noob Saibottur.)]oluşumunu gelecekten görür ve birşeyleri önlemek için Scorpion'la Sub-Zero'yu öldürmemesi halinde Elder God'ların klanını(Shirai Ryu) ölümlüler diyarından geri getirecekleri konusunda anlaşır. Scorpion, Sub-Zero ile Netherrealm'de dövüşür ve kazanır. Raiden'a söz verdiği gibi onu öldürmeyecektir. Ancak Quan Chi gelir ve Scorpion'a geçmişten görüntüler gösterir: Klanı yok edenin ve ailesini öldürenin Sub-Zero olduğuna inandırır. Scorpion öfkelenir ve Raiden'a verdiği sözden dönüp Sub-Zero'yu öldürür.

    Raiden gelecekten görüntüler görmektedir ve olacakları önleme çabasındadır. Lin-Kuei klanı savaşçılarından Cyrax ile konuşur ve onu turnuva hakkında uyarır. Ancak Cayrex pek inanmaz ve Lin-Kuei klanına hizmet ettiğini söyler. Raiden ile konuşması Shang-Tsung tarafından öğrelinince Baraka ve Sheeva tarafından öldürülmek istenir. Arkadaşı Sektor da Cayrx'i uyarmak ister, Shang-Tsung'un tutumu yüzünden Cyrax Raiden'a inanır ve Shang-Tsung'a karşı gelir.

    Turnuvada bir çok savaşçı birbiriyle dövüşüp birbirlerini turnuva dışı bırakırlar. Liu-Kang sırasıyla Kitna, Ermac ve Scorpion'u yener. Shang-Tsung, Liu-Kang'e karşı son kozu ''Goro''yu da kullanır ancak Liu-Kang Goro'yu da yener. Son maç Liu-Kang ve Shang-Tsung arasında olur ve Liu-Kang kazanır. Dünya savaşçıları kazanmıştır. Raiden birşeyleri değiştirdiğini ve dünyanın kurtulduğunu düşünür. Ancak amuletine baktığında çatlamaya devam ettiğini görür. Bu kötüye işarettir. Yani kazanması gereken kişi Liu-Kang değildir.

    Part 2 Anlatacağım Kısım=>https://youtu.be/fnQtt8Jyzro

    Dünyanın kazanmasıyla Shao-Kahn Shang-Tsung'un öldürülmesini emreder. Ancak Shang-Tsung Outworld'de yeni bir turnuva düzenlemeyi önerir. Shang-Tsung bunu mecbur kılmak için Shaolin tapınağına saldırır ve Sonya'yı da kaçırır. Dünya savaşçıları da bunun arkasından Outworld'e giderler. Dünya savaşçıları Sonya'yı kurtarmaya çalışırken Kitana da kendi gerçek geçmişini öğrenmeye başlar. Bu esnada Smoke ve Sub-Zero'nun küçük kardeşi Sub-Zero'ya ne olduğunu öğrenmek için Outworld'e giderler. Outworld'de Ermac Jax'ı kollarından eder. Raiden'nın yardımıyla Smoke Lin-Kuei klanının elinden ve sayborga dönüştürülmekten kurtulur. Ancak bu kez Sub-Zero (Sub-Zero'nun küçük kardeşi) sayborga dönüştürülür. Raiden yanlışlıkla zamanın akışını değiştirmiştir. Raiden Kung-Lao'ya yeni MK şampiyonu olabileceğini söyler. Kung-Lao Kintaro'yu da yener ancak Shao-Khan tarafından öldürülür. Buna kızan Liu-Kang Shao-Khan'ı öldürür (öldürdüğünü sanar). Quan-Chi'nin büyüsüyle Shao-Khan ölmekten kurtulur. Shao-Kahn Edenia'yı aldığında Kıral Jerrod'un karısı intihar ederek kendini öldürmüş olan Kitana'nın da annesi Kraliçe Sindel'i yine Quan-Chi'nin kötü büyüsüyle canlandırmaya karar verirler.

    Part 3 Final Anlatacağım Kısım=>https://youtu.be/twnCJG8YsWM

    İstilacı tim dünyaya saldırır. Bu sırada iki polis Stryker ve Kabal Reptile, Kintaro ve Milena ile savaşırlar. Malesef Kabal Kintaro'nun yoğun ateşine maruz kalır. Stryker Ermac'ı yenince Nightwolf Raiden'a katılıp dünyayı kurtarmak için yardım etmesini ister. Bu arada Kabal, Kano tarafından Outworld'e kaçırılır.

    Smoke Cyber Sub-Zero ile karşılaşır; Raiden'ın yardımlarıyla onu yener ve insansı özünü kurtarır. Daha sonra Smoke ve Cyber Sub-Zero da dünya koruyucuları yanında yer almaya başlarlar. Dünya koruyucuları Raiden, Liu-Kang, Kung-Lao, Sonya, Cage, Jax (yeni sibernetik kollarla), Kitana, Jade, Smoke, Cyber Sub-Zero, Stryker, Lin-Kue klanı savaşçıları ve Sektor ile karşırlar. Sektor'u yenerler ve Sektor'un datasındaki bilgileri alırlar.

    Cyber Sub-Zero, Quan-Chi'nin Outworld ve Dünyayı birleştirmek için dünyadaki insanların ruhlarını kullandığını öğrenir. Bu esnada önceden abisi olan Nooob-Saibot (Scorpion tarafından öldürülen Sub-Zero) ile karşılaşır. Noob (Sub-Zero) , Quan-Chi tarafından yeniden canlandırılmış ancak eskisi gibi değildir. Nightwolf Quan-Chi'nin ayinini durdurur. Dünya savaşçılarından Raiden, Liu-Kang, Sonya ve Cage hariç tümü Shao-Kahn'nın yeniden canlandırdığı (Quan-Chi'nin büyüsüyle) Sindel tarafından öldürülür. Nightwolf kendinden ödün vererek hem kendisini hem de Sindel'i yaptığı büyüyle öldürebilir.

    Bunlar olurken Raiden, ''Kazanmalı'''dan kastedilenin Shao-Kahn olduğunu kavrar. Ölen arkadaşlarının ve de özellikle Kitana'nın sorumlusunun Raiden olduğunu düşünen Liu-Kang Raiden'a öfkelenir ve karşı gelerek kavgaya tutuşurlar. Raiden istemeden Liu-Kang'i öldürür. Raiden Shao-Khan ile son bir kavgaya tutuşurlar. Shao-Kahn kolaylıkla Raiden'ı yener. Ancak Elder God'lar duruma müdahale eder. Elder God'ların verdiği güç ile Raiden Shao-Kahn'ı yener. Geri kalan son savaşçılar Cage ve Sonya ile dünyayı yeniden inşa etmektir şimdiki görevleri.

    Shinnok ve Quan-Chi bu durumu lehlerine kullanmak ve Netherrealm'den sonra Outworld ve Dünyayı ele geçirmek için işe koyulur.

    [Mortal Kombat 10]

    Oyun açılış introsu=>https://youtu.be/mL48WSMvEWc

    Tek Part Turkce Altyazi Izle=>https://youtu.be/hp0VIOeQQX0

    Fragmanı=>https://youtu.be/Ci6lMQNLKZU

    [Part 1]

    Shao-Kahn'ın yok edilişinden iki sene sonra Shinnok Netherrealm'in dünyayı istilasını başlatır. Shinnok tek başına dünyanın hayat kaynağı olan Jinsei'yi zehirlemek amacıyla Raiden'ın Gökyüzü Tapınağı'na gider. Shinnok Sonya ve Kenshi'yi engelleyebilir. Shinnok Raiden ve Fujin'i şahsi muskasına (amulet'e) hapsetmek üzereyken Johnny Cage  Shinnok'a karşı gelir ve muskasının elinden düşmesini sağlar. Amulet'i Raiden'a verir. Raiden da Shinnok'ı kendi amuletinde tutsak eder.  Fujin'in de tavsiyesiyle amuleti Elder Tanrılara götürürler.

    Video=>https://youtu.be/NMpR_d5KCH4

    [Part 2]

    Sonrasında Johnny ve Sonya Netherrealm'e Quan'Chi'nin kalesine giderler. Büyüyü bozup daha büyük bir soruna neden olmasını önlemek isterler. Quan'Chi, Scorpion, Sub-Zero ve Jax ile yaptıkları dövüşte Quan'Chi ölmek üzere olan Johnny Cage'in ruhunu da büyüyle kendi safına çekmeye çalışır. Ancak Sonya Quan'Chi'yi engeller. Raiden Quan'Chi'nin büyüsünü tersine çevirmeyi başarır. Sadece Johnny'yi kurtarmakla kalmaz. Jax, Sub-Zero ve Scorpion'u da hayata döndürür.

    Devam eden yıllar içinde Sonya ve Johnny evlenirler ve Cassie adında bir kızları olur, sonrasında ise ayrılırlar. Scorpion da  Shirai Ryu klanını yeniden kurar ve Kenshi'nin oğlu Takeda'yı da eğitir. Sub- Zero ise Sektor'u yenerek Lin-Kuei klanının yeni ''Grandmuster''ı olur.

    Video=>https://youtu.be/9UrrSn8N8c4

    [Part 3]

    Shinnok'ın yenilişinden 25 yıl sonra Johnny Cage, kızı Cassie, Jax'ın kızı Jacqui, Kenshi'nin oğlu Takeda ve Kung-Lao'nun kuzeni Kung-Jin ile bir tim oluşturur. Sub-Zero'nun verdiği eğitimini tamamladıktan sonra Outworld'e gönderilirler.

    Video=>https://youtu.be/GiXkKy5-P9M

    [Part 4]

    Orda dünya ile barış antlaşması olan (Reiko ile imzalanmıştı.) mevcut imparator Kotal Kahn ve ''Amulet''i ele geçirmiş tahtın eski sahibi Mileena arasındaki bir sivil savaşı çözmeleri gerekir.

    Video=>https://youtu.be/ssiXeRBDQd0

    [Part 5]

    Dünyada ise Sonya, Kano'yu yakalar ve ondan Mileena ve Amuletin yerini öğrenmeye çalışır.

    Video=>https://youtu.be/GKpXo0I2Ens

    [Part 6]

    Mileena'nın ele geçirilişinden sonra Kotal Kahn, Amuleti Outworld için saklamaya karar verir ve Raiden'ın bir misilleme yapmasını önlemek için de Cassie ve arkadaşlarını rehin alır.

    Video=>https://youtu.be/9UpnQ3g9uBE

    [Part 7]

    Kotal Kahn'ın sağ kolu aynı zamanda Quan'Chi'nin casusu D'Vorah amuleti çalar. Cassie ve timi de esaretten kurtularak D'Vorah'nın niyetini Sonya'ya bildirdiler.

    Video=>https://youtu.be/lLjpNCSuzNc

    [Part 8]

    Jax ve Kenshi, Sareena'nın yardımıyla Netherrealm'de Quan'Chi'yi yakalamayı başarırlar. Onu dünyadaki bir mülteci kampına götürürler.

    Video=>https://youtu.be/i9v2gl_MQAs

    [Part 9]

    Sub-Zero'dan klanı ve ailesinin gerçek katilini, Quan'Chi'yi öğrenen Scorpion klanıyla birlikte Quan'Chi'yi öldürme amacıyla kampa sızar. Sonya, Johnny ve Kenshi'yi de bu uğurda bertaraf ettiler. Scorpion Quan'Chi'yi öldüreceği sırada, D'Vorah amuletle birlikte gelir. Quan'Chi, Scorpion tam başını kesmeden önce Shinnok'ı tutsaklıktan kurtaracak bir büyü yapmayı başarır. Shirai-Ryu'nun yaptığı saldırı sonucu bitkin olan Johnny Shinnok ve D'Vorah tarafından tutsak olarak götürülür.

    Video=>https://youtu.be/2YWhQBfwv60

    [Part 10]

    Quan'Chi'in hayaletleri sayesinde Shinnok ve D'Vorah ''Gökyüzü Tapınağı''na saldırırlar. Orda Raiden'ı etkisiz hale getirirler. Shinnok, Jinsei'ye girer ve onu zehirler, kendisini de güçlü bir şeytana dönüştürür.

    Video=>https://youtu.be/5QGqjnVm-JA

    [Part 11]

    Cassie ve timi Shinnok'ı takip ederlerken Kotal Kahn ve ordusu tarafından yakalanırlar.  Kotal Kahn'a Shinnok'ın dönüşünü anlatırlar. Kotal Kahn ise onları öldürmeye karar verir. Shinnok'ı oyalayıp Outworld defansının toparlanması için zaman kazanmaya çalışır. Sub-Zero ve Lin-Kuei klanı Outworld kuvvetlerini püskürtmek için tam zamanında gelirler.

    Video=>https://youtu.be/UHowNX56_e8

    [Part 12]

    'Gökyüzü Tapınağı'nda Jacqui ve Takeda hayaletleri(Quan'Chi'nin dirilttiği Liu-Kang, Kung-Lao, Smoke, Kitana ve Sindel) oyalarken Cassie ve Kung-Jin, Jinsei'nin olduğu bölüme girerler. Orda Cassie, D'Vorah ve Shinnok'ı yener ve babasını da kurtarır. Ciddi şekilde yaralanmış Raiden Jinsei'yi Shinnok'ın zehrinden temizler ve hayaletler de kaçmak zorunda kalırlar. Sonya ve askerleri de gelirler. Cage ailesi kucaklaşır ve yeniden birleşirler.

    Video=>https://youtu.be/wJhGAzihWak

    [Part 13 Final]

    Bir süre sonra Qun'chi'nin kara büyüsü etkisindeki hayaletler Liu-Kang ve Kitana Netherrealm'in kontrolünü ele geçirirler. Jinsei sayesinde iyileşen Raiden onları eğer dünya için bir tehdit olmaları karşısında ölümden daha beteriyle yüzleşecekleri şeklinde uyarır. Shinnok'ın kopmuş ama hala canlı olan kafasını göstererek son uyarısını yapmıştır.

    Final Videosu=>https://youtu.be/ko-4KF5tDpo



    Okuduğunuz için teşekkür ederim umarım işinize yaramıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samet_Ordueri -- 19 Nisan 2017; 16:57:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • İnşallah hoşunuza gitmiştir ekleme yapılabilir (Karaktere özel hikayeler)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samet_Ordueri -- 17 Nisan 2017; 21:48:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar çok ölme dirilme kaçma vs olmuş ki takip edemedim

    Eline sağlık hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajim bulunsun. Mortal Kombat'i severim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • srenkenstein kullanıcısına yanıt
    Sağolasın teşekkürler kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    O kadar çok ölme dirilme kaçma vs olmuş ki takip edemedim



    Eline sağlık hocam




    Aynen öyle kardeşim bir oluyorlar sonra Quan Chi Raiden falan diriltiyor. Özellikle Armageddon dan sonra işler karışıyor. Zaman geri alınıyor falan. Raiden zamanı değiştirmeye çalışıyor vs. vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Samet_Ordueri

    quote:

    O kadar çok ölme dirilme kaçma vs olmuş ki takip edemedim



    Eline sağlık hocam




    Aynen öyle kardeşim bir oluyorlar sonra Quan Chi Raiden falan diriltiyor. Özellikle Armageddon dan sonra işler karışıyor. Zaman geri alınıyor falan. Raiden zamanı değiştirmeye çalışıyor vs. vs.

    Zamani bir kez daha geriye alsa iyi olur. Hep çoluk çocuk kaldi piyasada...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Zamani bir kez daha geriye alsa iyi olur. Hep çoluk çocuk kaldi piyasada...





    Aynen öyle hocam. Yok Kenshi'nin çocuğu Takeda Yok Jhonny Cage'in çocuğu Cassie Cage falan derken yavaş yavaş Scorpion gibi karakterler arka planda kalmaya başladı sanki.



    Ayrıca Raiden zamanı geriye almıyor. MK9'un sonunda Shao Khan onu öldürüyor. Ama ölmeden önce "geçmişteki" Raiden'a "He must win" ( O erkek kazanmalı )

    Diye mesaj gönderiyor. Geçmişteki Raiden da (Mortal Kombatın düzenlenen ilk turnuvasındaki zamana dönüyor.) ilk önce kazanması gerekenin Liu-Kang sanıyor. Liu-Kang kazanıyor ama bir bakıyor ki kendi amuleti hala çatlamaya devam ediyor. Ondan sonra anlıyor ki kazanması gereken Shao Kahn.





    Sanırsam kafa biraz çorba gibi oldu ama durum bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Epey emek vermişsin eline sağlık,hikayeyi bilmeyenler için çok güzel bir konu...
  • quote:

    Epey emek vermişsin eline sağlık,hikayeyi bilmeyenler için çok güzel bir konu...




    Eyvallah kardeşim umarım yardimci olmuşumdur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline sağlık, çok büyük fanıyım MK'nin. Injustice gibi çöp oyun yapacaklarına şu efsane lore'a yönelebilirlerdi.Nereden o çöp dc vs mk yaptılarsa ondan sonra şu saçma oyuna vakit ayırdırlar. Ah bir shaolin monks 2 gelse ne bileyim mk 11 gelse yada en azından mk x'e hikaye dlc yapsalar.
  • quote:

    Eline sağlık, çok büyük fanıyım MK'nin. Injustice gibi çöp oyun yapacaklarına şu efsane lore'a yönelebilirlerdi.Nereden o çöp dc vs mk yaptılarsa ondan sonra şu saçma oyuna vakit ayırdırlar. Ah bir shaolin monks 2 gelse ne bileyim mk 11 gelse yada en azından mk x'e hikaye dlc yapsalar.



    Aynen kardeşim Shaolin Monks oyununun hastasıydım. Keşke 2. bir oyunu da çıksa ama nerde...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Samet_Ordueri

    quote:

    Zamani bir kez daha geriye alsa iyi olur. Hep çoluk çocuk kaldi piyasada...





    Aynen öyle hocam. Yok Kenshi'nin çocuğu Takeda Yok Jhonny Cage'in çocuğu Cassie Cage falan derken yavaş yavaş Scorpion gibi karakterler arka planda kalmaya başladı sanki.



    Ayrıca Raiden zamanı geriye almıyor. MK9'un sonunda Shao Khan onu öldürüyor. Ama ölmeden önce "geçmişteki" Raiden'a "He must win" ( O erkek kazanmalı )

    Diye mesaj gönderiyor. Geçmişteki Raiden da (Mortal Kombatın düzenlenen ilk turnuvasındaki zamana dönüyor.) ilk önce kazanması gerekenin Liu-Kang sanıyor. Liu-Kang kazanıyor ama bir bakıyor ki kendi amuleti hala çatlamaya devam ediyor. Ondan sonra anlıyor ki kazanması gereken Shao Kahn.





    Sanırsam kafa biraz çorba gibi oldu ama durum bu

    Raiden ölüyorsa nasil MK10'da hayatta. Yani MK10'daki gecmisteki Raiden mi ?



    Bir de sunu anlamamistim. Kazanmasi gereken Kahn'di. Yine kazanamadi. O halde hicbir sey degismemeliydi. Yine herkes olmeliydi ve öldü de. O halde MK9'u oynadik ama hicbir seyi degistiremedik dogru mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1- Zaman geri alınıyor.



    2-Normalde Kahn kazanıyor.



    3-Geçmişteki Raiden B olsun , Normal zamanda olan A olsun. Kahn Armageddon da çıkan Blaze devini öldürerek güçleniyor ve herkesi öldürüyor. Raiden ölmeden önce geçmişe mesaj gönderiyor. O kazanmalı diye. B Raiden da kazanması gerekenin Liu Kang olduğunu sanıyor. Kang kazanıyor ama Raiden in amuleti (mesajı aldığı alet) çatlamaya devam ediyor. Yani demekki yine geleceği degistiremedi. Sonra kazanması gerekenin Kahn olduğunu anlıyor. Gerisi konuda yazıyor zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Samet_Ordueri

    1- Zaman geri alınıyor.



    2-Normalde Kahn kazanıyor.



    3-Geçmişteki Raiden B olsun , Normal zamanda olan A olsun. Kahn Armageddon da çıkan Blaze devini öldürerek güçleniyor ve herkesi öldürüyor. Raiden ölmeden önce geçmişe mesaj gönderiyor. O kazanmalı diye. B Raiden da kazanması gerekenin Liu Kang olduğunu sanıyor. Kang kazanıyor ama Raiden in amuleti (mesajı aldığı alet) çatlamaya devam ediyor. Yani demekki yine geleceği degistiremedi. Sonra kazanması gerekenin Kahn olduğunu anlıyor. Gerisi konuda yazıyor zaten

    Diyelim ki Lui degil de Kahn kazanmis olsun. Peki o zaman ne olacakti ? Bu oyunda gosterildiyse ben kacirdim sanirim. Eger gosterilmediyse bu konuyu isleyen yeni bir oyun cikabilir mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyundaki konular 9'a kadar öyle bir karışıyorki mecburen reboot atmaları gerekti seriye. Bana göre şimdiye kadar atılmış en iyi rebootlardan biriydi. Ne olduysa 10 ile birlikte oldu ve 25 yıl atlama yapmak gibi (bana göre tabi) salakça bir hareket içine girdiler. Halbuki Shinnok değilde Reiko+Motaro+Havik'li bir kötülük sarmalı hem Shinnok için gereken zamanı ayarlardı hem de onun kızı bunun oğlu şunun baldızı gibi abuk subuk karakterlerle oyunu doldurmalarına gerek kalmazdı. (Yeni karakterlerin tamamı maalesef bana göre MK evreninde bir ağırlığı ya da karizaya sahip değillerdi zaten MK'nın yeni karaktere ihtiyacı bile yok neredeyse 100 karakter var.)
    Neyse artık umarım MK 11'de birşeylerin yanlış olduğunun farkına varırlar diyeceğimde hiç sanmıyorum. Zaten 2019'da yeni oyun geleceği için kim öle kim kala.
  • dark_hell_86 kullanıcısına yanıt
    Ya zamani bir kere daha geri alacaklar ya da bu bir rüya cikacak. Ya da gecmis zamanlari anlatan bir konusu olacak :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eline sağlık hocam
  • Kardeşim MK 11'in hikayesini de bekliyoruz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.