Şimdi Ara

Monster laptop fps sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar forumu ilk kez üyelikli bir şekilde kullanışım. İlk kez konu açıyorum hatam varsa affedin lütfen. 1.07.2015 tarihinde bir heves ile ABRA A5 V5.1.1 laptop almıştım. Laptop elime geldiği ilk hafta ayarlarını yapıp driverlarını yükledim ve oyunlarda test ettim. Hiçbir oyunu donmadan oynayamıyordum. Her oyunda fps drop vardı ekranı bozuktu vb. Garantiye gönderdim ekranını düzelttiler fakat fps sorunu hala devam etti ama ben umursamamaya başladım çok da oyun oynamıyordum zaten. Şimdi tekrardan oyun oynamaya başladım fakat bu fps sorunu eskisinden de beter. Oynadığım oyunda "league of legends" Geçen hafta garantiye yolladım 260Tl ücret ödedim ve dedim herhalde düzeltmişlerdir. Kontrol ettim hala çatır çatır oyun donuyor. Garantiyi şuanda aradığımda önerileri ssd satın almam. Bu oyunun sistem gereksinimlerinin 3 katı laptopum var. Nasıl bir saçmalık bu. Birde size soriyim dedim laptopum düzgün bir şekilde league of legends oynamak için ssd gerektiriyor mu? Alsam bu donmalar sizce geçer mi? Artık monster teknik servisine güvenmiyorum. 2yıl önceki aklım olsa msi tercih ederdim. Okuduğunuz için teşekkürler.
    Sistem özellikleri şunlardır

    MONSTER® ABRA A5 V5.1.1 15.6"
    Intel® Core™ i7-4720HQ 4-Cores; 6MB L3; 2.60GHz > 3.60GHz; 47W; 22nm
    Intel® HM87 Express Chipset
    2GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX960M 128-Bit DX11.2
    15.6" Full HD 1920x1080 Mat LED Ekran
    8GB (1x8GB) DDR3L 1.35V 1600MHz SODIMM
    750GB Western Digital Scorpio Black







  • SSD almanız sorunu çözmez. Servis saçmalamış. SSD olmadığı için donacaksa SDD olmayan hiçbir dizüstü bilgisayarın oyun açmaması gerekir ki öyle bir şey söz konusu dahil değil.

    Bu arada ekran kartı yazılımını temiz şekilde kurup fps bakın derim bir düzelme olacak mı diye. Temiz kurulumdan kastım güncellerken 2 seçenek sunar. Hızlı Kurulum ve Özel Kurulum diye Özel kısmını seçin. Sonraki ekranda Temiz Kurulum diye seçenek olacak onu seçip kurun.

    Bu şekilde hep güncelleyin ekran kartı yazılımını. Bunu neden öneriyorum bende yeni dizüstü var hızlı kurulum yapınca tüm oyunlarda fps bende de düşüyor. 8-9 fps alıyorum yani oyunlar dona dona çalışıyor. Ama dediğim şekilde kurunca fps kimi oyunda 25-30 kimi oyunda 55-60 ve kimi oyunda da 100-120 fps çıkıyor.
  • Dediğiniz işlemi yaptıktan sonra gerçekten fps'imde rahatlama oldu. Fakat fps droplar hala çok fazla. Profesyonel turnuvalarda oyunumun takılması beni gerçekten üzüyor. Bu bana ders olsun :) Benim önerim laptop almamanızdır. Alcaksanızda bence monsterdan almamakta fayda var. Ürün 10 kere garantiye gitti düzgünce lol çalıştırmıyor
  • fqXl F kullanıcısına yanıt
    Turnuva dediğinize göre onlin bağlantı işin içine giriyor. Size önerim ping değerinizi bir kontrol edin.http://beta.speedtest.net/ bu siteden. Ama fazlada güvenmeyin online oyunlar sırasında oyunun serverlarında ki ping değerine göre de durum değişir.

    Ping değeri de önemli çünkü oyunlar sırasında ping değerinde yaşanacak dalgalanmalar ve yükselip düşmeler oyunlarda fps düşmüş gibi his verir ve oyunlarda yine kasmalar ve donmalar olur.


    Onlien oynarken bir oyunu fps değeriniz isterse 100 olsun ping değerinde yükselme olursa fps sanki 8-9 düşmüş gibi olur. Diablo 3 var bende zaman zaman Blizzard serverların da ping yükselmesi oluyor ve oyun kasıyor. Zaman zamanda benim bağlantımda sorun oluyor ve yine aynı sıkıntı yaşanıyordu




  • Doğrudur online turnuvalar fakat sorun internetimde veya sunucuda değil. Her şeyin elimden geldiğince testini yaptım. Sorun laptopda. Yeni format atılmış içinde sadece lol olan monster abra oyun oynatmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun içindeyken, sıcaklık değerlerini kontrol ettin mi? Muhtemelen işlemcin sıcaklıktan frekans düşürüyor, bu da sana drop olarak yansıyor.
  • Sıcaklık değerleri normal değerlerden daha da az. Bugün yine turnuvadayız sanarsın oyunu resim resim oynuyorum :D :D Tabiri caizse "köpek" gibi donuyor. Donmadığı dakika yok. Bilgisayar toplayana kadar önemli maçlarımda internet kafeye gidiyorum. Rezillik arkadaş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.