Şimdi Ara

Monster ısınma sorunu!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
19.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar. 7 ay önce Tulpar t7 v5.1 aldım. Mesleğim gereği mobilde render almak için işlemcisi cezbetti fakat pc ısınıyor. Gecenler de cs go yukledim geforce experience optimizasyonuyla oynadığımda aşırı fan sesi geliyor ve oyun zevkini kaçırıyor. Monster müşteri hizmetlerini aradığımda ekran kartı sürücüsünü downgrade yapmam gerektiği söyledi yaptım ve oyunda hala cpu 92 93 dereceleri görüyor. Acil yardımınızı bekliyorum. Termal macun ve fan temizliği için çok erken olduğunu dünüşüyorum.



  • pc bostayken ve normal kullanimda sicaklik degerleriniz nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • feyyaz91 kullanıcısına yanıt
    7 ay olmuş kullanım koşullarına göre fan erken toz kapmış olur,render işlemi zorlayan bir işlem devamlı makineniz yüksek performansa dolayısıyla ısınmaya yönelmiş bu termal macunun ömrünü azaltır.Ben yine de bundan kaynaklı olduğu kanısındayım 7 ay az süre değil.Servise göndermeniz işinizi aksatmayacaksa bence bir bakıma gönderin csgo gibi basit bir oyunda tulpar gibi havalandırması iyi olan bir kasa ısınıyorsa ısınma sorunu var anlamına gelir.
  • pc bostayken 45 derece sıkıntı yok fakat csgo ya girdiğimde cihaz 92 93 derece oluyor. Nvidia experience optimizasyonunda oynuyorum fps görüntüler iyi ama fan aşırı çalışıyor. ayarları orta yaptığımda fan normal çalışıyor bu seferde güçlü laptop almanın anlamı kalmıyor. Masaüstü işlemci olduğundan termal macunun ömrü azalmış olabilir mi? servise gönderip tekrar aynı sorunlara devam eder mi. Keşke almasaydım diyorum bazen.
  • Ne kadar yardımcı olur bilmiyorum ancak 5-6 ay içinde fandaki tozlanmadan dolayı oyun oynayamaz hale gelen arkadaşım vardı.Bu yüzden fan temizliği için erken diyemeyiz. Önce bir temizlik yapmanızı tavsiye ederim. Sonra sorun devam ederse başka şeylere yönelinebiilir. Temizlik sonrası ilk günki gibi gayet rahat bir şekilde yüksek fps de devam etmişti arkadaşım.

    92-93 dereceler uç derecelerdir bu ısılarda kullanmanız önerilmez. İşlemcinin oyuna girince ısısının yükselmeside de ayrıca garip bir durum. Oyunu CPU'nun ekran kartı ile çalıştırıyor olmazsınız değil mi?
  • ilginize teşekkür ederim. cpu nun ekran kartı yok 4790k modeli gtx 970 m çalıştırıyor
  • feyyaz91 kullanıcısına yanıt
    88W lık masaüstü işlemcisi var bilgisayarınızda. Isınmamasını veya sessiz çalışmasını bekleyemezsiniz (en azından render, oyun sırasında). İmkan varsa bilgisayarın arkasını biraz yükseltin, masayla arasına 2-3cm boyunda bir parça koyun yani. Fanların hava almaları kolaylaşsın.
  • Ben satin alirken cift turbo fan ve 7 isil borusu var isinma soz konusu olmaz diye sattilar suanda 7 aylikken bunlari yapiyorsa ilerde hangi sorunlar cikartir. Keske masaustu alsaydim masaustu islemci laptopda bir ise yaramiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feyyaz91

    Ben satin alirken cift turbo fan ve 7 isil borusu var isinma soz konusu olmaz diye sattilar suanda 7 aylikken bunlari yapiyorsa ilerde hangi sorunlar cikartir. Keske masaustu alsaydim masaustu islemci laptopda bir ise yaramiyor

    Bunun termalle vs alakası yok bılende bılmeyende konusuyor benım ekran kartı r9 380 4 gb ondan oncekı gtx 970 tı

    ıkısındede yaptı msı r9 380 ve asus 7xxx ekran artında yapmıordu baz ekran kartarrı optıme edılmesı lazım kanımca yada fps vs ayarlamak lazım bende bugun dıkkat ettım

    Sımdı aratırıyorum bılgısını buraya yazarım Allahtan Bısey olmassa
  • feyyaz91 kullanıcısına yanıt
    Hocam turbo boost fan hikaye, zaten işlemci ısınınca fan max hıza ulaşıyor. Kimsede 70 derecede çalışan bir pcde turbo fan açıp başını ağırtmaz . Bu yüzden tamamen satış stratejisi ve işe yaramaz bir özelliktir .
  • bende de aynı problem vardı, sorunu şöyle çözdüm: soğutucu işlemciye tam oturmuyordu, bunu işlemci üzerindeki termal macunun yarısının yanlara taşıp yarısının üzerinde kaldığını görünce anladım. soğutucu vidalarının bağlandığı ayakları biraz büktüm işlemcilere daha iyi bassın diye, önceden kullandığım aynı marka termal macunu (arctic mx4) sürdüm, bağladım ve önceden 98 derecede çalışan işlemci en fazla 75 i görüyor şu an.
  • Fanlardan rahatsız edecek seviyede olmasada baya bi yüksek ses çıkıyor maalesef . A7’de de durum aynı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.