Şimdi Ara

Monster Garanti Şartları Hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar danışmak istediğim iki husus var.

    Aylar önce cihazımın, USB girişlerinden biri bozuldu. Servise kendim götürdüm ve aynı gün içerisinde tamir edildi. Bu olaydan yaklaşık 1 ay sonra iki USB girişi daha bozuldu. Bugün servise götürdüm ancak gün içerisinde bakamayacaklarını, cihazı bırakmam gerektiğini söylediler. Ben de cihaza ihtiyacım olduğu için bırakamadım. Ancak oradaki yetkili kişiye, bu arızanın daha önce de olduğunu ve tamir edildiğini söyledim. O da sistemi kontrol etti ve arıza/tamir kaydı yapılmamış dedi. Yani cihazın servise geldiğine dair bir belge yok.

    Şimdi ilk sorum şu;

    Garanti şartlarında 5. maddede, ücretsiz onarım hakkının kullanılması halinde malın garanti süresi içerisinde tekrar arızalanması durumunda tüketici malın bedel iadesini isteyebilir yazıyor.

    Lakin ilk arıza ve tamir sisteme girilmemiş. Uyanıklık yapmışlar yani. Bu durumda iade isteyemeyecek miyim?






    İkinci konu ve sorum da şu;

    Cihazıma başta bahsettiğim son USB arızasından sonra, gazoz döküldü. Küçük bir kısmına geldi klavyenin. Hiçbir arıza oluşmadı. Ancak birkaç tuşa basarken yapışkanlık hissi geliyor. Bu durumdan bahsettim yetkiliye. İçini açıp bir temizlik yapabilirmisiniz diye sordum. Temizlik yapmıyoruz. Zaten sıvı teması varsa cihaz artık garanti dışıdır dedi. Ben de sıvı cihaza zarar vermediyse neden garanti dışı olsun dedim. Cihazın içinde sıvıyı görmemiz yeterli dedi garanti dışı kalması için. İlk başta bahsettiğim USB girişi bozulması olayı da zaten sıvı dökülmesinden çok önce yaşandı. Şimdi arızayı kayıtlara geçirmeyerek uyanıklık yapan firma, benzer bir uyanıklığı da USB girişindeki arızayı, sıvı dökülmesine bağlayarak yapar mı?







  • Eklemek istediğim bir şey daha var.

    Garanti dışı kalması için cihaz içerisinde sıvı görülmesi yeterli dendi bana bugün. Herhangi bir arızaya neden olmasa bile. Yani bundan sonra oluşabilecek her türlü arıza için para ödemem gerekecek. Yalnız garanti şartlarında böyle bir madde göremedim. Benim bildiğim, sıvı cihaza zarar verdiyse o zararın tamiri için para alınır kullanıcı hatası olduğu için. Cihaz tümüyle neden garanti dışı kalsın ki? Zaten böyle bir madde de yok dediğim gibi.

    Sadece şöyle bir madde var, ''Malın kullanma kılavuzunda yer alan hususlara aykırı kullanılmasından kaynaklanan arızalar garanti kapsamı dışındadır. Yani burada da cihaz komple garanti dışı kalır yazmıyor.Bahsi geçen arıza garanti kapsamı dışındadır diyor.

    Üstelik maddede geçen bir kullanım kılavuzu da bana verilmedi. Bazı talimatların olduğu bir kağıt var ancak burada da Türkçe yazı yok. Kanun gereği, Türkiye'de satılan elektronik cihazlarda Türkçe kullanım kılavuzu bulunmak zorundadır. Aksi takdirde ürün ayıplı olarak değerlendirilir. Çıkan arızalardan dolayı tüketicinin tazminat davası açma hakkı vardır.




  • 1-) Garantiye verdiğiniz cihaz için herhangi bir teslim makbuzu almadınız mı ?

    2-) Yapışkanlık hissini gidermek için servise ihtiyacınız yok gazoz dökülen bölgedeki tuşları yerinden söküp o bölgeyi temizleyebilirsiniz ve diğer şikayetlerden dolayı ürünü servise verirken bu gazoz olayından hiç bahsetmezsiniz.
  • Öncelikle geçmiş olsun. Bu tarz durumlarda cihaz komple garanti dışı kalıyor. Çünkü sıvı temasında oksitlenme gibi sorunlar oluşabildiğinden , arızayı hemen vermese de 3- 5 ay içinde tekrar verebiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nofear_61

    1-) Garantiye verdiğiniz cihaz için herhangi bir teslim makbuzu almadınız mı ?

    2-) Yapışkanlık hissini gidermek için servise ihtiyacınız yok gazoz dökülen bölgedeki tuşları yerinden söküp o bölgeyi temizleyebilirsiniz ve diğer şikayetlerden dolayı ürünü servise verirken bu gazoz olayından hiç bahsetmezsiniz.


    Herhangi bir makbuz almadım. Cihazı verdim, ve 2 saat sonra aldım. Basit bir şeydi hallettik dediler.
    Tuşları nasıl çıkarabilirim? Kırılmasından korkuyorum. Ayrıca bu olaydan bahsettim kendilerine, çünkü cihazın tümüyle garanti dışı olacağını bilmiyorudum ve herhangi bir arıza da olmamıştı. Sadece temizlenmesini istemiştim.



    quote:

    Orijinalden alıntı: immortalizmm

    Öncelikle geçmiş olsun. Bu tarz durumlarda cihaz komple garanti dışı kalıyor. Çünkü sıvı temasında oksitlenme gibi sorunlar oluşabildiğinden , arızayı hemen vermese de 3- 5 ay içinde tekrar verebiliyor.


    Ama böyle birşeyin bana bildirilmesi gerekir. Garanti şartlarında böyle bir madde yok. Bana bildirilmeyen hiç bir şey için, cihazı garantiden çıkaramazlar.




  • En azından dijital ortamda bir takip numarası vs. vermeleri gerekiyordu muz cumhuriyeti mi burası kayıt almadan basit bişeydi hallettik diye ürün desteği mi verilir, şaşırdım açıkçası. İyi hoş siz almaya gittiğinizde bize böyle bir ürün vermediniz de diyebilirler o zaman.

    Kırıp kırmamak size kalmış nazik olduğunuz sürece bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum tuşun altına kredi kartı vb. bir cisim sokup hafif kanırtırsanız tuşun tık diye atması gerekiyor. Yine de size kalmış tabi yapıp yapmamak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.