Şimdi Ara

Monster bilgisayarımı servise yolladım.Gözlerimlerimi paylaşıyorum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
34.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.Monster Tulpar T7 v3.2.1 kullanıcısıyım.Bilgisayarımdan çok memnunum.Mimarım bu sebeple iyi bir bilgisayar alma gereği duydum.Bilgisayarımı alalı henüz 1 sene olmadı, ilk defa bu hafta servise yolladım.Buradaki Monster bilgisayar alacak arkadaşlara rehber olması açısından bu başlığı açtım.Bir hatam olursa affola...

    Öncelikle Monster yetkili servisi arayıp cihazımı nasıl gönderebileceğimi sordum.Bana "aras kargoya gidin adresimiz mevcut" dendi.Yaşadığım ilk sıkıntı kargoda başladı.Bilgisayarı götürdüğümde havalı naylona sarılması gerektiği kırılabileceği söylendi.-bunu kargo yapmalı diye düşünüyordum-Gittim havalı naylon alıp bilgisayarı iyice kapladım.Aras kargo şubesine geri götürdüm.Görevli bana "inşallah kırılmaz, kırılırsa sorumluluk bize ait değil" gibisinden bir cümle kurdu.Bende sinirlenip "nasıl kargo burası yahu! Kamyonla benim İstanbul'a götürecek halim yok heralde. Her şey kırılıyormuş gibi konuşuyorsunuz.O zaman LCD vs hiç vermeyeceğiz size" dedim. Bu tartışmadan sonra önüme bir belge getirildi ve üzerinde kırılması durumunda sorumluluğun bana ait olduğu yazıyordu. Belgeyi görünce daha da fazla sinirlenip Monster müşteri hizmetlerini aradım; "Bilgisayar yaklaşık 6 bin tlye maal oldu-5900tl-. Kırılırsa sorumluluk nasıl benim? Elimden gelen her türlü korumayı sağladım, bu nasıl bir saçmalıktır dedim." Yetkili kişi bana sakin olmamı söyledi, çok ılımlı yaklaştı ve herhangi bir zarar gelme durumunda sorumluluğun onlara ait olduğunu şubeyle iletişime geçilip experin tutanak tutacağını vs söyledi.Bu beni biraz rahatlatmıştı...

    Bilgisayarım servise ulaştı.Her gün arayıp durumunu sormaya başladım.Her aramamda Kenan Bey çıktı telefona.Epey başını ağrıttım günde iki kere arayıp.Hiç meşgul çaldığını veya açılmadığını görmedim telefonun bu bakımdan çok iyi bir not aldılar benden.Adımı soyadımı verip laptopumun ne durumda olduğunu iş saatleri içinde anında öğrenebiliyorum.Bir not bıraktım şikayetlerimin yazılı olduğu; bununla ilgili arandım.Gerekli işlemlerin yapıldığını parça değişimlerinin vs yapıldığı söylendi.Bugün, 19 Ağustos itibariyle servise verildi.Yarın elime ulaşacağını tahmin ediyorum.Yarın elime ulaştığında işlerini hakkıyla yapmışlar mı, şikayetlerimin kaçta kaçını giderebilmişler hepsini yazacağım.Fotoğraf olarak teknik servise yazdığım notu paylaşıyorum..

     Monster bilgisayarımı servise yolladım.Gözlerimlerimi paylaşıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PunK4RocK -- 20 Ağustos 2016; 3:57:56 >



  • Hocam ne durumda elinize ulaştı mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aras kargoya şaşırmadım, adam kendi sorumluluğunu bile sana yıkmaya çalışıyor ve maalesef ülkemizde çok yaygın bir davranış bu son zamanlarda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PunK4RocK P kullanıcısına yanıt
    Hocam alakasız olacak ama bilgisayardaki sorununuz neydi acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar laptopu bu sabah 22.08.2016 itibariyle kargodan almış bulunmaktayım.Öncelikle laptopun paketlenmesi iyiydi.Her türlü fiziksel darbeden korunabilecek durumda.Havalı naylonla sarılmış üzerine kutu ile kapatılmıştı.İlk çıkarma anımın fotoğrafını paylaşıyorum hemen:

     Monster bilgisayarımı servise yolladım.Gözlerimlerimi paylaşıyorum.


    Yapılan işlemlere gelirsek; daha önce şikayetlerimin yazılı olduğu kağıdı paylaşmıştım yukarıda gördünüz.
    -Ekran ile ilgili problemim düzeltilmiş, LCD Panelim ve LCD Data kablosu komple değiştirilmiş.
    -Mavi ekran problemiyle ilgili windowsu komple silip baştan yüklemem istendi.Windows kaynaklı olduğu söylendi..Deneyeceğim.
    -MMC Portunun olduğu yer kırıldı yazmıştım.İlgilenilmemiş.İşlemci fanının olduğu yerin dişlerinden biri kendi kendine kırılmıştı.Onu da not etmiştim.İlgilenilmemiş.
    -HDD sürücümde "BAD SECTOR" tespit edildi.Onun da yenisiyle değiştirileceğini belirttiler fakat "kesinlikle format atılmamalı" diye not düştüğüm için HDD yi bana geri yolladılar.HDD yi yedekleyip bozuk olanı verip yenisini alacağım.
    -Isınma sorunu giderilmiş, kasaya genel bakım onarım yapılmış macunlar vs yenilenmiş.

    Bu da tutulan rapor:

     Monster bilgisayarımı servise yolladım.Gözlerimlerimi paylaşıyorum.


    Şimdi gelelim asıl probleme..
    Bilgisayarımı kargodan aldım şantiyeye götürdüm açma tuşuna bastım.Windows yüklenmiyor.Ekrana hiç bir şey gelmiyor.Sadece simsiyah bir ekran ve hareket eden mause imleci.
    Teknik desteği aradım, bana bu konuda yardımcı olamayacaklarını, sorunun windowstan kaynaklandığını, format atmam gerektiği söylendi.
    Yolladığımda böyle bir problem yoktu.Onu da geçtim bana önerdiği şey bildiğiniz düz mantık "format at düzelir" mantığıydı.Pek yapıcı bir tutum sergilenmedi.
    Bilgisayarım 10 dk uğraş sonucu aç kapa yapa yapa açılmaya başladı.Ama eğer açılmasaydı bugün iş yapamayacaktım rapor tutamayacaktım, bilgisayarımı kullanamayacaktım.

    Özet geçmek gerekirse teknik servis; ince işlerle pek uğraşmıyor.Yok orası çatlamış burası kırılmış pek ilgilenmiyor-teknisyen ilgilenilsin diye not düşmesine rağmen-.Fakat gerçek anlamda bir arıza olduğunda Monster Servisin elinden geleni yaptığına inandım.Uğraşmak yerine direk parça değişimi yapıyorlar ve insanı uğraştırmıyorlar.Eğer monster servisi 10 üzerinden puanlarsak benden 7 puan alır.

    Umarım bu başlık aklında soru işareti olan insanlara rehber olur.Tekrar sürç-i lisan ettiysek affola.
  • güncel bilgiler paylaşılacaktır.
  • Bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim hocam. Akıl vermek gibi olmasın ama laptop gün içerisinde devamlı hareket halinde ise ssd takviyesi yapmanız daha mantıklı olacaktır. Yeni gelecek olan hddde de bad sector oluşması kaçınılmaz olur. Servis sonrası Windows'un geç açılma nedeni de yeni eklenen donanımın algılanma süreci ile ilgili olabilir.
  • Hocam Yeni Bir Bilgisayarda Bilgisayar Mavi Ekran Veriyorsa O Bilgisayar Sonsuza Kadar Dikiş tutmaz haberinizi bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olusan bad sector windows dosyalarinda ise mavi ekran bundan dolayi olabilir. Panik yapmaya gerek yok. Ilaci ssd.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hitman kardeşim estağfurullah ne akıl vermesi. Teşekkür ederim fikir beyan ettiğin için fakat ben zaten bilgisayarımı alırken SSD upgrade ettim. Yani 120 gblık SSD ekletip aldım.ve benim windowsum şuan SDD ye kurulu.
    İşin can alıcı noktası da şu: 3Ds Max, Office programları, NetCad vs. mimari programlarım SSD ye kurulu; DOTA2, CSGO gibi oyunlarımda HDD ye kurulu. Sonuç..Saydığım program ve oyunlarda sıklıkla mavi ekran...
  • Merhaba,

    Amacım MSI ve monster arasında teknik servis yüzünde kalmış biri olarak durumları öğrenmek. Tecrübelerini paylaştığın için teşekkürler ve umarım iyi sonuçlarla bize dönersin çünkü süreç henüz bitmemiş diye anlıyorum.

    * Fanı termal macun, ısı boruları, ekran gibi kasada kullanılan ve bizim cup, gpu ve ram giib dikkat etmediğimiz parçaların kalitesi burada ortaya çıkıyor umarım parça kaliteleri iyidir.
    * Format olayı için çok basit bişi demem lazım: windows u Bill Gates tanıtırken kurulum esnasında mavi ekran verdi. Hala windowsta hiç anlamadan hatalar, performans düşüklüğü almamız alışık olmadığımız birşey değil ve ben ASUS'umu fan için teknik servise götürdüm bana format atılabileceğini söylediler. Adamlara fan dedim ve ASUS'a kızsam da haklı oldukları yerler var.
    * Şu anda ne durumda? Dosyaları yedekleyip format atmışsındır ya da belki önceki bir tarihe geri almışsındır diye tahmin ediyorum.
  • servise tekrar yolladım.güncelleyeceğim
  • Konuya 2 yıl sonra bende bir yazı ekliyeyim. 2 gün önce kendi bilgisayarımı gönderdim sol arka tarafta menteşe bölümünde açılma mevcuttu, birde klavyede silinmeler ve led ışıklarda ufak problemler mevcutdu onları belirtim ve genel bakım yapılmasını istedim. bilgisayar 7 gün içinde gelir dediler, bakalım gelince bende düşüncelerimi yazacam
  • macework kullanıcısına yanıt
    Hocam noldu pc gelmedi mi servisten? Varsa bilgi paylaşır mısınız ??
  • Ryan.Cooper R kullanıcısına yanıt
    Hocam aradan çok fazla süre geçmiş forumun şifresini ve mailini unutmuştum :) Pc geldi ilk göndermemde çok detaylı ilgilenip sorunları çözmüştüler. Yaklaşık 1 ay önce tekrar gönderdim. Şuan geldi ve Fan takılma sesi vardı hala devam ediyor :) bilmiyorum ama kaliteyi bozduklarını düşünüyorum.
  • Sahibi olduğum Monster dizüstü bilgisayarımı 2 kez bakım amaçlı servise yolladım. İlki 2-3 yıl evvel idi. HDD de problem olduğu söylenip değiştirildi. Fakat geri gelen bilgisayarımda 5400 rpm lik 500GB bir HDD takılı idi. İletişime geçip tekrar gönderdim ve HDD değişti. Yani anlamasak bu işten kekleyecekler.

    İkincisi ise geçen hafta oldu. Bilgisayarımı fan sesi, termal macun yenilenmesi ve "R" tuşunun arasıra basmaması gerekçeleriyle teknik servise yolladım. Bilgisayarım geri geldiğinde klavye tamamen çalışmıyordu. "J" ye basınca "JM" yazıyor, Caps lock hiç çalışmıyor, sağ taraftaki "8" tuşuna basınca "8Ç" yazıyor vs vs . Artı olarak kutunun içinde 4-5 tane vida vardı. Muhtemelen içinden olan vidalar (Ucunda mavi boya var vidaların). Böyle teknik servis hizmeti olmaz. Sorun ile alakalı arandığımda ise maalesef müşteri olarak yalancılıkla suçlandım. Monster alacaksanız 10 defa düşünün. Teknik servis facia. Hele PC biilmeyenler yollamayın. Yoladığınız bilgisayar geri gelmiyor. Farklı ya da arızalı geliyor. Şimdi bunun altına kopyala yapıştır ile firma görevlisi birşeyler yazacak ama hiçbir anlamı yok. Bu arada bilgisayar öğretmeniyim ve tam da 24 kasım da bozuk bilgisayar elime geçti. Tam isabet yani.

  • Windows için yardım etmediklerini yazmışsın ancak bilgisayarı freedos olarak mı almıştın yoksa windows ile mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de sipariş ettim a5 v15.8.3 bakalım nolcak

  • Genel anlamda monsterın garantisi iyidir ama windowsu kurulu almadıysanız windowsla ilgili hiçbir problemi çözmezler size format atın düzelir gibi bir önerise bulunurlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kargo konusunda kargo görevlisi haklı, kırılabilecek-bozulabilecek herhangi türde eşyalar için hiçbir sorumluluk almıyorlar ve bunun için kağıt imzalatıyorlar. Paketlemenin sağlamlığı konusunda da kargo firmalarının bir sorumluluğu yok, bunları en baştan belirtiyorlar. Kargo görevlisinin sizi uyarması bence doğru olan şey, uyarmaması daha kötü sonuçlara yol açabilir, buna neden sinirlendiniz anlamadım.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.