Şimdi Ara

Monitörün sorunu ne olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 8-9 sene önce aldığımız Samsung 2232GW monitör bir süredir normal çalışmıyor. Önceleri bilgisayarı açar açmaz görüntü vermiyordu, sanki bir parçanın ısınması gerekiyormuş gibi belli bir süre sonra görüntü vermeye başlıyordu. Daha doğrusu siyah ağırlıklı görüntüler var ise çok zorlanıp ekranı kapatıyordu. Ben de bir flash bellek takıp F11'e basarak beyaz ağırlıklı bir görüntü ile ekrana görüntünün gelmesini sağlıyordum. Bir ara bir tamirciye verdik, başka bir monitörün besleme parçasını/ünitesini taktığını söyledive sadece biraz daha erken açılmaya başladı monitör o kadar...

    10 gün kadar önce de oyun oynamak istedim, biraz oynadıktan sonra bilgisayarı kapattım. Ertesi gün açtığımda görüntü videodaki gibiydi, hala da öyle...

    Yatay çizgiler belirip kayboluyor ve ekrandaki belli yerleri sürekli başka yerlerde anlık olarak gölgeler şeklinde gösteriyor. Tamiri olabilir mi, çok maliyetli mi olur? Samsung servisine götürsem sadece bakmak için çok ücret isterler mi?

    Teşekkürler şimdiden.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eldiven -- 8 Şubat 2017; 22:48:37 >



  • Monitörünüzde meydana gelen olan yüksek ihtimalle donanımdan kaynaklanan bir arıza. Monitör parçalarını bilmediğim için size kesinlikle şu bozuktur diyememem. Bizim de led tv'mizde buna benzer bir sıkıntı var. Tv'mizin su ve çarpamaya bağlı nedenler yüzünden uzunca süre kapalı kaldıktan sonra ilk açtığımızda ekranın sadece üst tarınfa ufak bir alanda kanal görüntüsü normal oluyor geri kalan ekran alanında da ilk başta simsiyah sonra kesik kesik görüntüler gelip gitmeye başlıyor. Aradan 5 dakika veya biraz daha uzun süre geçince ekran normale dönüyor. Artık hangi parçası bilemeyeceğim ama ısınınca heralde normal çalışmaya devam edebiliyor.

    Sizinki de benzer bir sorun gibi. Monitör teknik servisine pek gitmediğim için bakmak için para isterler mi bilemeyeceğim ama monitörünüzü getirmeden önce servise bu konu hakkında soru sorup cevap alabilirsiniz. Onun haricinde bozulan parçanın durumuna göre parça maaliyeti ve işçilik ücreti değişir. Eğer doğrudan panelinizde bir sıkıntı varsa, panel değişimi neredeyse yeni monitör fiyatına yakın bir değerde. Bu durumda en akıllı seçim yeni bir monitör almak olacaktır. Ufak tefek parça değişimlerinde işçilik ücreti ve parça ücreti pek fazla olmaz tabi parçanın değerine göre de değişebilir. Bazı parçalar ufak da olsa pahalı olabiliyor.


    Kolay gelsin.
  • 8-9 Sene olmuş , ben o cihaz sorun çıkarmasa dahi emekliye ayırırdım :) Bu arada sorun monitörde mi ekran kartında mı , tam olarak emin misiniz ? monitörü başka bir kasada deneme şansınız var mı ?
  • Selamlar,

    Çektiğiniz görüntü ile anlattıklarınız birbirinden bağımsız. Monitorun beslemesi önemlidir elektriği gerekl şekilde alması için buna ihtiyaç duyar monitorun ısınıp çalışması besleme problemidir herhangi bir televizyoncuya bile götürseniz bunu düzeltebilir. Beslemeden sonra monitörün normal olması gerekiyor. Gösterdiğiniz görüntüler elektriği iyi iletemeyen beslemeden de olabilir. Kablosundaki bir temassızlıktan yada soketteki bozukluktanda olabilir. Eğer monitorden olduğuna eminseniz beslemesini tekrar değiştirin başka monitorun takılmasına ihtiyacı yok bu butun aletlerde değerlerine göre takılır ve bulunması kolaydır.

    Kolay Gelsin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.