Şimdi Ara

Monitörde; 'displayport no signal' hatası çıkıyor ve genelde açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün yeni aldığım ekran kartını bilgisayara taktım ama ekrana displayport no signal uyarısı geliyor ve açılmıyor monitör.

    Eski ekran kartımın dvi çıkışından (asus gtx 550ti), ana monitörümün hdmi yuvasına (asus pa246q) dvi to hdmi adaptörle birlikte hdmi kablosuyla bağlantı kuruyordum. 2. ekran olarak tv yi kullanıyorum ve bağlantısı da; ekran kartının hdmi çıkışından hdmi kablosuyla, ses sisteminin hdmi girişine, oradan da tv ye hdmi olacak şekilde. Böylece bilgisayardan ses aktarımı da yapmış oluyorum.

    Yeni ekran kartında ise dvi çıkışı yok, 3 displayport ve 1 adet hdmi çıkışı var. 2. ekran (tv) bağlantım aynı.

    1. ekranımın (ana monitör) bağlantısını doğrudan displayport to displayport bağlantısı olacak şekilde, paugge marka bir displayport kablosuyla yaptım. Yalnız ekranda genelde displayport no signal uyarısı geliyor. Ekran kartının 3 çıkışını da denedim. Biri hiç görmedi, 2.si çok az gördü, sadece 3 üçüncü arada bir tanıyor ekranı.

    Displayport kablosunu söküp taktığımda bazen monitöre görüntü geliyor. Geldiğinde problem yok. Ancak bilgisayarı kapatıp açtığımda yine görüntü yok. Ya da bilgisayar çalışırken monitörü kapatıp açtığımda yine görüntü yok. Kabloyu çıkardığımda görüntü gelebiliyor dadece.

    Yeni dsplyprt to dsplprt kablo sipariş ettim, ayrıca bir tane de displayport to hdmi kablosu deniycem olmazsa.

    Netteki forumlarda ve youtubeda çokça sorun yaşayan olduğunu gördüm.

    Bazıları, monitör güç kablosunu söküp, biraz bekleyip tekrar takınca düzeldiğini söylüyor. Her zaman kablo sök tak olmaz ki.

    Kimi ramları söküp teker teker takıp dene diyor.

    Kimi anakart bios pilini söküp bekleyip tekrar takınca düzeleceğini söylüyor. Bir ara bunu da deneyecem.

    Genel olarak asus, acer, aoc gibi monitörlerde displayport bağlantı sorunu var gibi. Monitör sanki kendini uyku moduna alıyor.

    Çözüm bilen var mıdır? Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Dedikleri gibi, bilgisayar çalışırken güç kablosunu söküp biraz bekleyip tekrar takınca ekrana görüntü geliyor. Ama bu çok mantıksız, sürekli kablo sök tak, her seferinde saçma bir durum. Monitörün dokunmatik açma kapama tuşu her zaman işe yaramıyor.
    Neyseki bendeki monitörde fiziki bir açma kapama tuşu da var, ama arkada, derinlerde bir yerde. Bunu sürekli aç kapa yapmak da mantıksız, eninde sonunda bu da bozulabilir.

    Diğer çözümleri de kablolar gelince deniycem. Bios pili sökmek vs gibi çözümleri de deneyecem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuç:

    Başka displayport kablosu olmadı, displayport-hdmi kablosu hiç olmadı. Zaten displayport çıkışlarından sadece biri yarım yamalak çalışıyordu. Aldığım yere ekran kartını iade etmeden önce başka bilgisayara takıp 2 ayrı monitörle denedim, orada sorunsuz çalıştı.

    Kartı iade ettim, yenisini yolladılar. Yeni kart ile monitöre sorunsuz şekilde görüntü geliyor, sıkıntı kalmadı.
    Sorunu tam olarak tespit edemesem de, bozuk (!) eski ekran kartı ile monitör arasındaki uyuşmazlık sebebiyle sinyal gelmiyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de Rx580 ile Asus Tuf Vg27wq modeli, 2. bir Samsung Chg70 bağlı. Bilgisayar çalışırken hiç sıkıntı yok. Ama ekranlar uyku moduna girince, Asus Tuf VG27WQ olan monitör uyanmıyor. Kapatıp açıyorum, display port sinyali yok diyor. Bilgisayarı baştan başlatınca sorun kalmıyor. (Bios pilini çıkarıp taktım, değişen birşey yok...)



    Çözüm bulabilecek var mı ?

  • lg 32gn600 modeli aldım aynı sorun bende de var. pc uyku moduna girsin veya kapatayım. ve ya yeniden başlatayım. görüntü dp ile gelmiyor. power supply'nın kasanın arkasındaki güç açma kapadan gücü kesip 4 5 sn bekleyip öyle açıyorum pc'yi öyle geliyor görüntü. kablo değiştirdim. ekran kartı 3060 dp vers. 1.4.... 1.2 yapınca 144 hz'ye düşüyor. ya da 144hz hdmi olarak kullanınca care oluyor çok saçma gercekten.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.