Şimdi Ara

Monitör Uzmanlari Buraya Lutfen (TAVSİYE)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhabalar. Monitor arayisindayim. Cabuk degistirmek gibi bir niyetim yok, ev dizdigim icin gereksiz pahali urun almaktan da kaciniyorum. Ama buradaki asil sorum panel secimi. Yanlis panel secmek de istemiyorum. Biraz talepkar olacagim biliyorum ama affiniza siginarak kullanim amacimi ve beklentilerimi anlatayim.

    Oncelikle bilgisayar karanlik bir odada kullanilacak ve genellikle oyun oynanacak. Uzun sure kullanmayi dusundugum icin 4K ve HDR destegi olsun istiyorum ki ileride bu ozellikleri isteyip degistirmek zorunda kalmayayim. Freesync olmasi benim icin onemli. Bunlar kolay secilebilir ozellikler. Asil sorun panel tipi. IPS ve VA panel arasinda karar veremiyorum. İleride konsol baglayip kullanmak da istiyorum. Rekabetci oyunlar oynamiyorum. Genelde hikayeli ve single oyunlar tercih ediyorum. Bu yuzden tepki suresinin cok hizli olmasi pek de onemli degil. (Tabiki cok yavas bir monitor de istemem) Asil aradigim sey ise renkler ve gorselliginin iyi olmasi, siyahlarin siyah, grilerin gri gozukmesi. Gercekci, guzel ve dengeli bir goruntu vermesi. Burada IPS cazip geliyor ama siyah, beyaz ve grilerin dengesi, ışık sızmaları ve parlamalar beni çekindiriyor. İzleme acilari hic onemli degil. 27 inc ideal gibi geliyor.

    Biliyorum, cok fazla kriter ve kisitlama koydum ama bu sartlari saglayan bir fiyat/performans monitoru bakiyorum. Yardimlarinizi, onerilerinizi ve bilgilerinizi bekliyorum.

    Simdiden tesekkur ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rkursada -- 11 Ağustos 2019; 0:41:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Fiyat/performans bazında alabileceğin VP2768 modeli var. 27" boyut, 4K çözünürlük ve IPS panele sahip.


    https://www.hepsiburada.com/viewsonic-vp2768-4k-27-5ms-hdmi-display-mdisplay-4k-uhd-ips-monitor-p-HBV00000E5YVW?magaza=Hepsiburada
  • 4K kullanan kişiler 32" in 4k için daha iyi olduğunu söylüyor. Genlde 27" 1440p için tercih ediliyor.

    4K-60fps hedefliyorsan çok güçlü bir GPU ya sahip olmak gerekiyor bu arada. Hdr işi monitörlerde biraz sıkıntı, CHG70 var HDR600 sertifikalı ama sanırım 1440p monitör istemiyorsun.


    Benq EW3270U - VA panel 4K çözünürlük ve HDR10, incelemeleri gayet olumlu. Hdr için parlaklığı çok düşük 300nits civarı, ama renkleri bir hayli güzelleştiriyor aktifleştirince.
  • VA Panelin daha tercih edilesi olduğu söylenmekte genelde.

    ilgili video
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.