Şimdi Ara

Monitör alacağım fakat kafam çok karışık.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, sağlıklı günler


    Uzun zaman sonra ilk defa monitör alma girişindeyim fakat çok kararsızım. Bütçem de kısıtlı olduğundan dolayı kararsız kaldım. 900 küsür lira verebileceğim bir bütçem var. Monitör de aradığım 60 hz olmaması ve display portu bulunması. Boyut konusunda çok küçük olmadıktan sonra benim için farketmez. Ufak bir araştırma sonucunda aşağıdaki monitörleri buldum ;


    https://www.vatanbilgisayar.com/asus-21-5-vp228qg-full-hd-1ms-75hz-freesync-gaming-monitor.html 1 ms olması ve dp bulunması ayrıca asus olması benim hayli ilgimi çekti. Arkadaşım da aynı monitöre sahip, o ise ayağının sürekli titremesinden şikayetçi. tn panele sahip.


    https://www.vatanbilgisayar.com/aoc-22v2q-21-5-5ms-75hz-ips-freesync-hdmi-dp-cercevesiz-gaming-monitor.html bu ise 5 ms VE IPS panele sahip, ince çerçevesi ve şık görüntüsü hoşuma gitti fakat AOC markasının garantisi için pek iyi konuşmadıklarından dolayı biraz tedirgin oldum.


    https://www.vatanbilgisayar.com/aoc-21-5-g2260vwq6-genis-ekran-lcd-monitor.html bu ise yine AOC markanın 1 ms ve tn panele sahip olanı.


    Çoğu arkadaşım bana 1 ms ile 5 ms arasındaki farkı anlamayacağımı söyledi. FPS türünde fazla oyun oynamam (cs 1.6 hariç :d) fakat arada da olsa oynarım. Moba türünü daha çok severim. Aynı zamanda işim gereği üç boyutlu çizim yapıyorum. Benim düşüncem daha canlı renk olması daha iyi. Fakat 1 ms yerine 5 ms almam benim için daha mı kötü olur hiçbir fikrim yok. Bütçeme uygun önerilerinizi ve kafa karışıklığımı gidermek amacıyla düşüncelerinizi bekliyorum.








  • Önerim IPS monitörlerin kafadan 10ms olacağını kabullenerek alışveriş yapman yönünde. Sürüyle oyunda yüksek seviyelere ulaşmış biri olarak CS hariç kendimi yüksek tepki süreleri yüzünden hiç dezavantajda hissetmem. O da de_dust2 orta kapı tarzı yerlerde anca. Alıştıktan sonra sorun olmuyor. Ghosting, düşük yenilemek sıklığı vs. çok daha rahatsız edici. Ayrıca 21.5" pişmanlıktır. Yıllarca Samsung P2250 kullandım. Şu devirde olacak iş değil.
  • Griffith kullanıcısına yanıt
    Sanrım haklısın. Açıkcası arada 5 ms oynamasından etkileneceğimi sanmıyorum. Bütceme uygun bir önerin var ise tavsiye modelini beklerim. Açıkcası biraz zor
  • Önerim biraz sabırlı olup, bütçeyi arttırarak 1100-1200 TL aralığında indirimde yakaladığınız ilk 23.6" veya 24" 144Hz ekrana atlamanız yönünde.

    Örnek: https://www.hepsiburada.com/lenovo-g24-10-23-6-144hz-1ms-hdmi-display-freesync-fhd-gaming-led-monitor-65fdgac2tk-p-HBV00000TJJBE

    Sistemde uzun yıllarca kullanılacak bir ürün olduğundan ileride keşke 100-200 TL daha verseydim de daha düzgün bir panelim olsaydı demeyin.
  • Gerçekten çok güzel söylüyorsun, haklısın da fakat pandemide evde çalışırken şuan ki kullandığım emektar monitörlerimden çok sıkıntı çektim. Vakalar artmışken tekrar bu duruma düşmek istemememden dolayı birazcık acele ediyorum. Muhtemelen ileride alacağım iyi bişey. Şu sıralar işimi görmesi için alıyorum ki ileride ikinci ekran olarak kullanacağımı tahmin ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mematikim -- 5 Ağustos 2020; 22:7:26 >
  • Geçici bir şey alıp ilerde 2. monitörüm de yaparım diyorsan bence en iyi seçenek alt linkteki monitör.
    https://www.trendyol.com/acer/ek220qabi-21-5-75hz-5ms-hdmi-vga-full-hd-monitor-um-we0ee-a01-p-39768538




  • damn2u kullanıcısına yanıt
    Doğru,
    ikinci monitör yapılabilecek bir şey alman daha mantıklı olur gibi
  • şuan ithalatta sıkıntı mı var yoksa bu işi yapanlar artık yüksek karla mı yapmaya başladı anlamadım 8 ay önce 1000 lira olan monitör bugün 1800 lira :S dolar o zaman 5.85 miş dolar yaklaşık %30 artmış ama monitör %80 :SSS
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.