Şimdi Ara

mondial 150 mh drift alınır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bütçem 4500 tl falan mh drift 150 almayı düşünüyorum yada yamaha ybr 2012 model 40 bin km de falan sizce nasıl bir tercih yapmalıyım ? mh drift 150 liklerde 2017 model 7-8 bin km liler var benim bütçemde olan.



  • Drift kullanıcısıyım yaklaşık 3bin kmdir. Herhangi problem yaşamadım. YBR ve CBF gibi motorlardan daha güçlü ve daha atik (denendi). Fakat onlar kadar rahat değil. Commuter tarzı olsada oturuş pozisyonu azda olsa öne doğru yatık.

    Uzun yolda 90-100 arası sabit gidebiliyor. Titreşim 7bin devirden sonra gidonda hissettirmeye başlıyor fakat rahatsız edici seviyeye ulaşmıyor. Ayak peglerinde titreşim yok ya da yok denecek kadar az.

    Arka amartisoru hava ayarlı. Sertliğini ayarlayabilmek bence güzel. Yakıtı 3-3.2 litre/100km civarlarında. CBF ve YBR daha az yakıyor olabilir fakat driften alacağınız performansa değiyor.

    Parçaları YBR ve CBF kadar kaliteli değil fakat onların yedek parça fiyatlarından daha uygun fiyata yedek parçası bulunabiliyor. 5. vites 7000-7100 devir 100 km/saat hıza denk geliyor.

    Şehir içi rahat ve kıvrak fakat şanzımanının içinde debriyaj bölümünde kullanılan ekstra bir yaydan dolayı debriyajı biraz sert. Şehir içi uzun süre yoğun trafik kullanımında yorabilir.

    Motor bloğu fazla problem çıkartmayan motor bloklarından. Forumlarda 90bin ve 64bin km yaptığını ve hala bindiğini söyleyen kullanıcılar olduğunu okudum.

    Orijinal fren balataları ber bat. Mutlaka değiştirilmeli. Değiştikten sonra tatminkar sonuçlar alabiliyorsunuz. Ama yine de arka freni çok hissiyatsız. Bir anda kendini kilitleyebiliyor.

    Son olarak benim tercihim Driftten yana olacaktır. En azından daha diri ve yeni olacaktır. Fakat piyasası YBR ve CBF kadar hızlı değil. Satarken biraz zorlanabilirsiniz.

    Sorularınız varsa cevaplayabilirim.

    (Okuması rahat olması için bölerek yazdım. Paragraflarda konu bütünlüğü olmayabilir.)




  • 1 yıl binerim seneye satarım diyorsan canın hanigisini istiyorsa onu al.

    uzun zaman binerim diyorsan:
    yamaha ybr 125
    honda cbf 150
    tvs apache 150
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.