Şimdi Ara

Moğolların basarisinin sirri IQ seviyelerinin yuksek olmasi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ozellikle askeri ve stratejik anlamda cagdaslarindan 10 adim ileriler. Bunu neden soyluyorum marco polonun seyahatnamesi var. Onu bir okuyun her gittigi cograyfanin insanlari hakkinda yorumlar yapmış 800 sene once yapmis fosik marco polo kurtler hakkinda da birsey yazmis buraya yazmiyim merak edej bulur. Kisaca abi kuzeylilerin zeka seviyesi guneyde yasayanlardan yuksek medeniyet hep dususe geciyor guneye gittikce sebebini bilmiyorum artik en dib noktasi nicobar ve andaman adalari demis en vahsi insanlar burda yasiyor demis kesinlikle okuyun marco polo seyahatnamesini internette pdf i var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • bişeyler anlatıyo ama ne anlatıyo bu
  • Bozkırda binlerce metre kare alanda 10 kişinin yaşadığı yerleri fethetmiş moğollar mı zeki ahaushsu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moğolların basarisinin sebebi belli tarih okuyanlar bu masallara degil sunlara inanir :

    1- yeri geldiginde orduda ki at sayisi 1kisiye 9a kadar cikmistir. Ordu yenilse dahi cekilip uygun mevkide hızı sayesinde dusmani tekrar avlayabilir ki tatarlar ve rus prenslerinin buyuk ordusunu bu sekilde yenmislerdir.
    2- haritaciligin yaygin olmasi ki cengizin onunde her daim ordularının vardigi noktalara dair guncel haritalar bulunur.
    3- bu haritalari olusturan haber agini saglayan ulaklarin ata ihtiyaci olur ve istedigi kisi ati vermezse cengiz soyundan bile olsa cezasi ölümdür. Bu yasa istihbarstin onemini anlatir.


    Ordularin hizli olmasi cok onemlidir ki bu manevra kabiliyeti saglar. Bunu kösedagda 1253te cok net gorduk. Selcuklu zirhlilari sahte ricat ile cembere alinip imha edilince g. keyhusrev kacmis ve selçuklu devri son bulmustu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elric.

    Bozkırda binlerce metre kare alanda 10 kişinin yaşadığı yerleri fethetmiş moğollar mı zeki ahaushsu
    Mogollar anadoludan almanyaya kadar geliyorlar hocam. Papa tarafinda. Mogollara yazilan mektupta ne istendigi ve akinlarin ne ile durdurulabilecegi soruldugunda cevap olarak avrupayi twslim eder bana boyun egerseniz akinlarin duracagi söyleniyor. Yani mogol ordulari oyle 3 5 koye kasabaya degil buyuk cinden anadoluya avrupadan rusyaya kadsr hükmediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1A1F3FD31

    Bu mesaj silindi.
    Hocam girdikleri her yeri yakip yiktiklari cok dogru.

    Ama bagdat kutuphanesine dsir yazilanlar ssniyorum dogru değil. Firattan murekkep aktigi iddasi hep akil disi o dobem kullanilan murekkep akacak cinsten degilmis. Hatta suya batirip ciksrtildiktan sonra kurumasi icin beklenirse yine okunabilirmis.

    Ek bilgi olarak soylemek istedim. Tabiki buna ragmen dünyanın gordugu en buyuk zalim topluluktu ki yeryuzunde ki her 10 insandan 1ini öldürdüler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1A1F3FD31

    Bu mesaj silindi.
    Kitap falan bilmiyorlar bozkirda tek dertleri hayvan gutmek avlanmak saga sola saldirmak. Faydalanacaklarini bilseler kullanirlar nitekim marco polo mancinigi ogretiyor kubilay hana. Çinlileri de çok kullanıyorlar. Cografya ve istihbarati cok iyi kullaniyorlar.

    Aslinda ermeniler gurculer ve anadolu birlik olsaydi bunlari rahat tokatlarlardi ama mallik yapmislar iste. Tek tek girip olmusler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.