Şimdi Ara

Mofset patlatan inverter.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 600 watt tam sinüs inverter normal çalışırken cazır cuzur ettikden sonra çat çut diye patlayıp duman çıkardı. Yarım yamalak bilgim ile irf3710 Mofset alıp 4 tane değiştirdim. Akım verdim. Soldan ikinci duman vermeye başladı. Akımı kestim. Mofset yandı diğerleri sağlam gibi duruyor. Yardım edebilirimisiniz acaba.

    Mofset patlatan inverter.


    Mofset patlatan inverter.


    Mofset patlatan inverter.


    Mofset patlatan inverter.

    edebilirimisiniz acaba.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertac-73 -- 3 Aralık 2020; 6:29:48 >







  • merhaba işaretlediğim yerdeki dirençleri kontrol etmenizi rica ediyorum zira bir çoğu yanmış gibi görünüyor, yandıysa mosfet patlatması muhtemeldir, ayrıca sarı büyük kutupsuz kondansatör olduğunu düşündüğüm parçayıda kontrol edin, extra diğer kondansatörleride buzzerda kontrol edin, eğer kısa devre çıkarsa sökün birde öyle kontrol edin zira kondansatör değil bağlı olduğu yolda da kısa devre olabilir













    Mofset patlatan inverter.
    Mofset patlatan inverter.




  • Öncelikle yardımınız için teşekkür ediyorum

    O dirençlerin biri var. Diğer yanı boş. Acaba boşmuydu yoksa patlayıp uçmuşmudur. Birde bu dirençler standartmıdır. Üzerinden değer okuyamadım. Havya ve ölçü aleti ve bu işlere merakım var. Sizin gibi bu işlerden anlayan arkadaşlar sayesinde sorunu kendimce çözmek istiyorum.
  • bozuksa ölçme gibi bir durum söz konusu olmayacağı için en iyi ihtimal kartın sağında solunda bir yerde model numarası olur onu internette arayınca şeması çıkar hem teknik şema hemde resimleri illaki biride sizin gibi tamir etmiş yüklemiştir bir foruma, genelde ruslar yapıyor bunu ama önemli olan LİSAN değil resimler.

    sizinkinde PS600C yazıyor bi bakayım nete

  • internette çok baktım ama yeterli bilgi bulamadım o direnç ve kutupsuz kondanstatörlerin değerini bilmeniz şart

  • FET sürücü olarak ne kullanmış ona öncelikli olarak ona bir bakın. Kart üzerinde dikey bir sürücü kartı var gibi gördüm sanki.


    Köprü FET yapısında açık-kapalı zamanlaması tam ayarlanmadığında, FET tam kapanmadan diğer FET açık konuma getirildiğinde aşırı akım geçişi köprüyü yakar. Zamanlamanın doğru olduğunu teyit etmek için FET ler sökülü iken osiloskopla kontrol edip hatalı frekans var mı diye kontrol etmek ilk önceliğiniz olsun.


    Direnç ve kapasitör değerleri genelde benzerdir. Frekansa bağlı olarak seçilir. Önceliğiniz frekansın düzgünlüğünü kontrol etmek olmalıdır.


    Elinizdeki FET i, farklı bir FET ile değiştirecekseniz daha hızlı tepki veren, Ton ve Toff değerleri en düşük olan FET tercih etmeniz veya aynısı ile değiştirmeniz gerekir. Aksi halde aküden gelen akımı anlık olarak direkt geçirecek, kapıları yapıştırıp kapanmaya geçemeyecektir.





  • Mosfed yanındaki dirençler birer tane eksik gibi duruyor. Bu normalmi yoksa patlayıp uçmuşmudur.
  • Bir direnç patlayıp uçsa kesin yanık izi bırakır. Lehim üzerinde elemanın ayakları kalır.


    Farklı frekansta çalıştırmak için, frekansı dengelemek için kapasitör tasarlamışlardır. RLC rezonans ayarı gerektiğinde ek olarak fabrika çıkışında koyulur. Boşsa, boştur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.