Şimdi Ara

Modemin 5Ghz Bandına Bağlanmama ya da Geç Bağlanma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,



    Zyxel VMG3625-T20A  modemi açıldığında 5Ghz bandı Wifi ağlarında çok geç gözüküyor, bazen 10 dk sürüyor, bende başka bir cihaz denedim,

    Huawei HG255S router'ı açılır açılmaz 5Ghz bandı Wifi ağlarında tak diye çıkıyor.


    Tam modem mi arızalı acaba diye düşünürken, otomatik kanal seçimlerinde Zyel 116. Huawei ise 36. kanalı seçmiş olduğunu gördüm.

    Peki güzel bende dedim Huawei'i de 116. kanalı alıp deneyim. Sonra ne oldu o da o da açıldıktan sonra 5Ghz bandını çok geç Wifi ağlarında gösterdi.


    5Ghz bandının 36,40,44,48 kanalları sorunsuz bir şekilde ağlarda hemen görüyorum, diğer üst kanalların uzun süre beklemesi ve sonra ağlarda gözükmesinin nedeni nedir? Ağ konusunda bilgili olanlar yardımcı olabilir mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssariaydin -- 25 Ekim 2020; 17:44:2 >







  • Merhaba,

    Bunun basit açıklaması mümkün değil. Son söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. 36, 40, 44, 48 şeklinde tavsiye edilen kanalları kullanmaya devam ediniz.


    36, 40, 44, 48 kanalları (5.150 to 5.250 GHz aralığı) UNII-1 olarak geçer ve genel maksatlı kanallardır. Zaten kullanılması tavsiye edilen kanallar bunlardır.


    52, 56, 60, 64 kanalları (5.250-5.350 GHz aralığı) UNII-2 olarak geçer. Bu kanalların kullanılması için Dynamic Frequency Selection (DFS) and Transmitter Power Control (TPC) özelliği gerektirir.


    149, 153, 157, 161, 165 kanalları (5.725-5.825 GHz aralığı) UNII-3 olarak geçer, DFS ve TPC gerektirmez. Bu kanallar ikincil derece tercih olarak kullanılabilir.


    Sonradan eklenen 100, 104, 108, 112, 116, 120, 124, 128, 132, 136, and 140 kanalları da aynı şekilde Dynamic Frequency Selection (DFS) and Transmitter Power Control (TPC) özelliği gerektirir.


    Konu ile ilgili daha derin araştırma yapmak ve teknik döküman okumak isterseniz elektronik ve haberleşme konusunda cisco'nun pdf'lerine bakabilirsiniz.





  • Şimdi anladım çok teşekkürler, Dediğiniz gibi DFS bekleme süresine takılıyorum. Modemi 36. kanala ayarladım sorun kalmadı. Diğer türlü biraz daha yüksek bir frekans için bu kadar beklemeye değmez.

  • alibaba A kullanıcısına yanıt

    Verdiğiniz dökümanı okudum gerçekten güzel ve anlaşılır bir şekilde anlatılmış bu durum, çok teşekkürler. Dökümanda da yazdığı gibi bu frekanslarda daha yüksek öncelikli kullanıcılar algılanırsa modem, 5 GHz Wi-Fi ağını devre dışı bırakıp 10 dakikaya varan tekrar arama döngüsüne giriyor. Bence en iyisi modemi DFS ve TPC ile uğraşmamak için 36, 40, 44, 48 kanallarından birine sabitlemek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssariaydin -- 27 Ekim 2020; 6:34:52 >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    2.4 için tavsiyeniz nedir hocam genelde 1 9 11 denilmiş. Benim şöyle bi sorunum oluyor bazen wifi iyi çekmesine rağmen bağlaniliyor diyip bağlanmıyor sürekli deniyor baglanmayi. Kanal degistirince Bi sure cozuluyor problem sonra tekrar ayni sorun ortaya çıkıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WWalker kullanıcısına yanıt

    2.4 GHz wifi için tavsiye edilen kanallar 1, 6 ve 11'dir. Diğer kanallarla en az çakışma bu üç kanalda olduğundan kullanılmaları tavsiye edilir.

    Bahsettiğiniz sorun kanal problemi de olabilir cihaza özgü yazılımsal bir problem de olabilir. Sürücüleriniz güncel değilse güncelleme yapmayı deneyebilirsiniz.

    Modemin 5Ghz Bandına Bağlanmama ya da Geç Bağlanma Sorunu
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam çektim şimdi 11e. Bir başka sorum var 5ghz baş ağrısına neden olabilir mi? İnternette bir yerde okumuştum böyle bir şey emin olamadim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WWalker kullanıcısına yanıt

    Bildiğim kadarıyla, WiFi sinyallarinin insan sağlığı üzerinde şuana kadar ispat edilmiş bir zararı yok. Baş ağrısıyla vs alakası olduğunu düşünmüyorum. Psikolojik olabilir en fazla.



    Zaten temelde iki çeşit radyasyon var. İyonlaştırıcı radyasyon ve iyonlaştırıcı olmayan radyasyon. WiFi sinyalleri zararsız olan türden. Konuyu biraz açmak gerekirse eğer:


    Birincisi, iyonlaştırcı diye adlandırılan radyasyonlar. Bunlar da iki farklı tipte. 1-) Parçacık tipi (alfa ve beta radyasyon) ve 2-) Dalga tipi (x ve gama ışınları)

    Bu radyasyonlar, herkesin bildiği zararlı radyasyon çeşitleri. Sağlığa zararlı.


    İkincisi, iyonlaştırıcı olmayan radyasyonlar. Örn. elektromanyetik radyasyon diye geçen; radyo dalgaları(wifi vs), mikrodalgalar, kızılötesi, morötesi ışık vs. Bunların tespit edilmiş bir zararı yok.

  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Modemin 5Ghz Bandına Bağlanmama ya da Geç Bağlanma Sorunu

    Wiki de şöyle bir görsel var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.