Şimdi Ara

Modeme Reset Atamıyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    evet başlığımda yazdığım gibi adsl modemime reset atamıyorum. her ne kadar modemin arka panelinde ufacık bir tuş olsada, ne kadar ona bassamda bi türlü modemim resetlenmiyor.
    resetlemek istememin sebebi. modemin menüsüne girememem. çünkü ilk aldığım zaman menü girişine Şifre koymuştum ve şimdi de bi türlü aklıma gelmiyor

    arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum, Saygılarımla...

    Modem:
    TT'nin verdiği "Airties RT-102" adsl+ modem



  • Gene Klasik bir cevap olacak ama arkasındaki küçük düğmeye basılı tutman gerekiyor.Şöyleki geçenlerde nbenimde başıma geldi.Resetlediğimi sandım ama basılı tuttuğum süre sanırım kısa gelmiş.Daha uzun bir süre basılı tut ve ışıklarının yanıp sönmesini bekle.Tabiki modem açık bir durumda olması gerekiyor.
  • Arkadsındaki Küçük Yeri Basılı Tutacaksın Işık Sönene Kadar
  • iki dakkadan beri basılı tutuyorum tık yok...
  • O zaman servisin yolu gözükmüş demek.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 34_gurcangurel

    O zaman servisin yolu gözükmüş demek.


    Bencede
  • Bende aynı modeli kullanıyorum bu modeler router modemdir.
    Bu şifreyi bulamıyosanız kıracaksınız artık yapabilecek pek fazla bi şey yok. biraz zahmetli bi yöntem.

    İlk yapmamız gereken router açılırken IOS (işletim sistemi)'in yüklenmemesini sağlamak olacaktır bunun için açılıs sırasında CTRL+BREAK (CTRL+C) tuşlarına basılır. Bu işlem ile cihazımız mini IOS denen sınırlı işlemlerin yapılabileceği işletim sistemi ile açılır.

    Şimdi komut satırına yazacağımız o/r 0x2142 komutu ile configuration-register'ı değiştiririz. Artık router'ımız açılışta NVRAM'den konfigürasyonu yüklemeyecektir.
    Router'ı kapatım açalım. Şimdi eski çalışan konfigürasyonumuz yüklenemediği için IOS bize adım adım yeni bir konfigürasyon oluşturmak isteyip istemeyeceğimizi soruyor. Bu soruya No cevabı verdikten sonra default komut satırımız olan router> karşımıza çıkar.
    router>enable yazıp enter'a bastığımızda artık şifresiz bir şekilde enable mode'a geçmiş oluruz. Peki eski konfigürasyonumuz ne olacak?

    Eski konfigürasyonumuz hala NVRAM içinde kayıtlıdır. Biz şu anda Runnin-Config içindeyiz. Eski konfigürasyonumuzu geri almak için yapacağımız işlem çok basit. Startup-Config içindeki konfigürasyonu Running-Config üzerine kopyalayacağız. Bunun için aşağıdaki komutu vermeniz yeterlidir.
    router#copy startup-config running-config

    Tamam eski konfigürasyonu kurtardık. Şimdide yeniden bir enable secret şifresi verelim. Bunun için global configuration mod'a geçmemiz gerekiyor.
    router#configure terminal komutu ile global configuration moda geçilir.
    router(config)#enable secret şifreniz komutuyla da yeni enable secret şifenizi verebilirsiniz.

    Bu işlemden sonra tekrar enable mod'a geçip RAM'de çalışan konfigürasyonu NVRAM'e kaydetmemiz gerekiyor ki router kapanıp açılınca yaptığımız ayarlarla açılsın.
    router(config)#exit
    router#copy running-config startup-config

    Yukarıdaki işlemle kopyalamayı tamamlamış oluyoruz. Hem eski konfigüraysonu kurtardık hemde enable secret şifremizi yeniledik. Yapmamız gereken son bir işlem kaldı. Configuration Register'ı eski haline çevirmek. Bunun için tekrar global configuration mod'a geçip aşağıdaki satırı yazmamız yeterli olacaktır.

    router#configure terminal
    router(config)#configuration-register 0x2102
    Bu son işlemden sonra router'ımızı kapatıp açarsak yeni enable secret şifresi ve eski konfigürasyonumuzla çalışmaya devam edebiliriz.




  • 16 sene sonra konuyu hortlatıyorum :) elimde tp linkin bir routeri var.aynı şekilde hiç bi şekilde reset yemiyor.reset tuşuna uzun bastığımda ışıklar vs sönüyor.reset atmış gibi görünüyor.bu süreci 2 dakkaya kadar çıkarttım.değişen bir şey yok.finalde gine arayüzde eski şifreyi istiyor.senin yöntemi tam anlayamadım.2007 de ios varmıydı bilmiyorum.ios

    işletim sistemi ilemi yapmak gerekiyor bu olayı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.