Şimdi Ara

Modem ping sorunsalı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar.


    Modemime ping attığımda time out hatası alıyorum ancak modem arayüzüne bağlanmakta veya internet erişiminde hiç bir sıkıntım yok ve modeme bağlı diğer cihazlara ping te de sorun yok.


    Bu durum hakkında bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.


    Modem ping sorunsalı.

    Burada da sorun yok, zaten internete çıkabiliyorum.


    Modem ping sorunsalı.



    Düzenleme: Şunu da belirteyim aşağıdaki işlemi de yaptım ancak çözüm olmadı.


    Bu işlemlem den sonra, internet bağlantım tamamen gitti, manuel ip ve dns kullanıyordum, otomatik ip ye döndü ancak dns ler duruyordu onu da otomatiğe alınca netim geldi, akabinde yine manuel ip ve dns girdim ve sorunsuz bağlantım hâlen dvm ediyor ancak dediğim gibi, çözmeye çalıştığım modem ping sorunum dvm ediyoır.



    Modem ping sorunsalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 21 Eylül 2022; 9:25:0 >







  • Modem arayüzünde icmp kapalıdır, ping atabilmek için açık olmalı.

    Modem ping sorunsalı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evet, kapalıydı, açtım ancak malesef yine değişen birşey olmadı, aşağıdaki kısmı komple açtım, yine değişen birşey olmadı, uzaktan erişimi kapadığım anda hepsi sönyor, sadece ICMP ayarıca aç kapa yapılabilir hâlde oluyor, bende bu kısımda sadece onu açık bıraktım.


    Ben modemde kullanmadığım, yani işime yaramayacak ne ayar varsa kapatmıştım, çok uzun süredir de bu şekilde kullanıyordum, sanırım bu modemde ICMP ayarına ek başka birşeyler daha kapalı olduğu için tek başına ICMP ayarı etki etmiyor'da olabilir gibi, verdiğin bilgi için çok teşekkür ediyorum, en azından hangi kısmı baz alarak kurcalamam gerektiği konusunda bir fikir verdin. Modem ping sorunsalı. 

    Öyleyse modemi biraz daha bızıklıyim, belki deneme, yanılma yöntemiyle halledebilirim. Modem ping sorunsalı. 



    Modem ping sorunsalı.




    Modem ping sorunsalı. 





  • Windows güvenlik duvarını kapatarak tekrar denermisiniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Pek istemiyordum ama modeme reset attım ve sorun çözüldü.


    Modemde önüme gelen ve kullanmadığım tüm ayarları kapatmıştım, sonra tekrar root u alıp ayarları tek tek tekrar kapatmaya başladığımda birşey farkettim, ICMP ayarı 2 yerde mevcut'tu ve bu sayede sorunumun direk @<< PriSonerS >> 'in dediği ayar (ICMP) ile ilgili olduğunu tespit ettim.


    Benin açıp kapattığım ve işe yaramayan ICMP ayarı, uzaktan erişim ile ilgili kısımmış, hâlbu'ki kolay menüden ulaştığım yerel erişim kısmında ki ICMP ayarı direk benim sorunumun çözümüymüş, keza o kısmı da kapatmışım.


    @<< PriSonerS >> Teşekkürler, ben boş yere uğraşıp vakit harcamışım fakat sorun bnm modem ayarlarında gözden kaçırdığım ve snn bahsettiğin ayar ile ilgiliymiş.Modem ping sorunsalı. 


    Bu arada aynı günlerde yaşadığım hız sorunu ile âlâkalı, m.temsilcisi ile görüşme yaptığımda, bu birçok ayarı kapadığım için modemime bağlanamadı, sebebi menagment ayarınıda kapamış olmamdı, sürekli erişim sağlıyorum, diyerek papağan gibi hatta olduğunu imâ etmeye çalışan arkadaşa, eğer bilgilerime değilde modemime erişim sağlamaya çalışıyorsanız, size erişimizi açayım dediğimde, afalladı, e, ö, ue, aya, açın, şeklinde geveledi.Modem ping sorunsalı. 




    Modem ping sorunsalı.


    Modem ping sorunsalı.


    Modem ping sorunsalı.


    Modem ping sorunsalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 1 Ekim 2022; 20:26:52 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.