Şimdi Ara

Modem interneti nasıl dağıtıyor.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ben şunu sormak istiyorum modemin interneti dağıtma sistemi nasıldır yani ben modeme ethernet kablosu ile bağlanırsam ve modeme bir kaç kişi wi-fi ile bağlanırsa benim internet hızım düşer mi?


    Daha açıklayıcı olmam gerekirse şöyle ki A kişisi ethernet kablosu ile bağlı modeme ve B kişisi ise wi-fi ile bağlı. Şimdi A kişisi ile B kişisi internetin gücünü zorlayacak bir indirme yapacaklar. A kişisi indirme yaparken B kişisinin internet hızı azalır mı? ve B kişisi indirmeyi yaparken A kişisinin internet hızı etkilenir mi?

    Yani modem interneti ilk olarak ethernet kablosu ile bağlanana gönderip sonradan wi-fi ağındakine mi gönderir sorum budur.

    (konuyu yanlış yere açtıysam affola forum konusunda pek bir bilgim yok)




  • Normalde eşit dağıtması lazım. Ancak kablo daha stabil bir bağlantı sunar. Wifi ise mesafeden, konumundan etkilenir. İnternet bant genişliği sınırlı olduğu için biri saturasyona neden olursa (agresif bir veri indirmesi yaparsa) diğerlerinin hızı düşecektir. Bunu engellemek için de QoS kullanılır. Kullanıcılara maksimum hız atanır ve onun üzerine geçilemez. Üniversitede internet kullandın mı bilmiyorum ama orada okulda kimse olmasa bile alabileceğin hız belli. Daha üstüne çıkamazsın. Kısacası kimin öncelikli olacağını sen belirliyorsun modem arayüzünden.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.