Şimdi Ara

Modem İnternet Hızını Etkiler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
8.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evimde Vodafone Net kullanmaktayım.2 gündür net çok yavaşladı.SpeedTest downoad hızını 2 mb gösteriyor. Müşteri temsilcisi ile görüştüğümde kendilerinden dolayı bir sıkıntı olmadığını söyledi ve modemde bir sıkıntı olabileceğini söyledi.Apartman girişindeki kablolar dahil hepsini kontrol ettim bir kablolarda bir sıkıntı yok.Ancak Modem eski bir modem zyxel p-660w-t1 v3 .Modemden dolayı bu sıkıntı oluşmuş olabilir mi ?
    Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim



  • Maalesef ki ediyor. Bunu yaşamış biri olarak söylüyorum. Ayrıca kabloları da kontrol etmekte fayda var. Sağlıklı bağlanabilmeniz için yeni bir modem almanızda fayda var. Ancak öncelikle modem arayüzünden hat değerlerinizin resmini gönderin ki değerlerinizde bir anormallik var mı kontrol edebilelim. Ayrıca paket üst limitiniz nedir?
  • Hocam 16 Megabite kadar olan paketi kullanıyorum.Kablolarda bi sıkıntı yok kontrol ettim.Arayüzden hat değerleri derken hangi değerleri istiyorsunuz? Yardımlarınız için teşekkür ederim ayrıca
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet19o3

    Hocam 16 Megabite kadar olan paketi kullanıyorum.Kablolarda bi sıkıntı yok kontrol ettim.Arayüzden hat değerleri derken hangi değerleri istiyorsunuz? Yardımlarınız için teşekkür ederim ayrıca

    Data rate, max rate, sinyal değerlerinin olduğu Line Stats bölümünün ekran görüntüsünü göndermeniz gerekmektedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRoZeNBoDy -- 4 Kasım 2017; 17:24:57 >
  • Öyle birşey bulamadım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet19o3

    Öyle birşey bulamadım

    Modemin fişi çekip 10 saniye kadar bekleyin. Sonrasında takın ve internet gelince tekrar hız testi yapın bakalım düzelecek mi? Hat değerlerinizi görebilseydik net bir yorum yapabilirdik. Düzelmez ise çağrı merkezini arayıp hızımı sabitlemişsiniz vs deyip arıza kaydı açtırmaya çalışın son çare olarak. Ayrıca farklı bir modem var ise denemenizde fayda var.
  • Yukarı yönlü hız: 124 kbps
    Aşağı yönlü hız: 8192 kbps

    Sistemin çalışır durumda olduğu süre: 0:18:23
    Güncel Tarih/Zaman:
    11/05/2017

    08:41:35
    Merkezi İşlem Birimi Kullanımı: 13.02%
    Bellek Kullanımı: 75%

    Hocam böyle bilgiler var modem arayüzünde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet19o3

    Yukarı yönlü hız: 124 kbps
    Aşağı yönlü hız: 8192 kbps

    Sistemin çalışır durumda olduğu süre: 0:18:23
    Güncel Tarih/Zaman:
    11/05/2017

    08:41:35
    Merkezi İşlem Birimi Kullanımı: 13.02%
    Bellek Kullanımı: 75%

    Hocam böyle bilgiler var modem arayüzünde.

    Öncelikle internet hızınız 8 mbps e sabitlenmiş üstelik upload hızınız 1 mbps değil ülkemizde hangi paketi alırsanız alın standart 1 mbps upload verilir müşteriye öncelikle türk telekomun sitesinden adres bilgilerinizi girin ve altyapınız kaç mbps destekliyor bakın eğer 8 mbps den fazla çıkıyorsa müşteri hizmetlerini tekrar arayın hızınızı kullandığınız paket dolayısıyla 16 mbps e sabitletin. Müş. Hiz. Size altyapınız kaldırmaz kopma olur felan derse dinlemeyin 16 ya sabitletin tabi türk telekomun sitesinden baktığınızda 8 den yukarıyı destekliyorsa bu dediğimi yapın. Ayrıca modeminiz adsl modem ve bozuk değilse 8 mbps hızı kesin görmesi lazım ayrıca modeminiz en fazla kaç mbps destekliyor onuda bilmeniz lazım eğer en fazla 8 mbps destekliyorsa zaten servis sağlayıcınız ne yaparsa yapsın 8 den yukarısını görmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Modem 35 mbps destekliyormuş.Zaten ben uzun zamandır yılllardır bu modemi ve Vodafone neti kullanıyorum hiçbir sorun yaşamamıştım şu ana kadar.Son 4-5 gündür bu yavaşlık söz konusu.Vodafone dan yana bi sıkıntı görünmediğini söylediler.Kablolarda sıkıntı yok büyük ihtimalle modem arızalı gibi görünüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.